Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Τι απέγινε δημοτική περιουσία του Δήμου Αριδαίας που έκανε φτερά;




Με την πρόσφατη τακτοποίηση της αυλής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας που είχε τακτοποιηθεί και επί Δημήτρη Μπίνου
, υπάρχουν πολλές επισημάνσεις  αναγνωστών μας για το τι τελικά συμβαίνει  με το όλο θέμα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το 1983 από την τότε δημοτική αρχή Αριδαίας (Δήμαρχος Γούλης Ιωαννίδης) παραχωρήθηκε στον Δήμο
Η συγκεκριμένη έκταση μαζί με άλλες είχαν παραχωρηθεί από την τότε νομαρχία στον Δήμο Αριδαίας που τις μετέγραψε στο υποθηκοφυλακείο και πήρε τους σχετικούς τίτλους. Το 2012 σε πόρισμά του ο Συμπαραστάτης του Δημότη Σταύρος Κλεισούρης  αναφέρει:


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 
1.-ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ –ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.
Τα κυριότερα θέματα που αναδεικνύονται στην πρόταση είναι:
Α) Ότι δεν προστατεύθηκε η δημοτική ακίνητη περιουσία από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές στα υπ΄αριθμ 65-108-109-110-111 Ο.Τ.της πόλης της Αριδαίας .
Β)Ότι έγιναν καταλήψεις δημοτικής και δημόσιας  ακίνητης περιουσίας σε τμήματα των παραπάνω Ο.Τ ,και ανταλλαγές οικοπέδων χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία.
Γ)Ότι οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν προέβησαν σε έρευνα για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών των εμπλεκομένων για κατάληψη της δημοτικής και δημόσιας ακίνητης περιουσίας στα παραπάνω Ο.Τ.
*Η ειδική πρόταση έγινε εν μέρει αποδεκτή από τον Δήμαρχο ο οποίος την κοινοποίησε με έγγραφό του στις αρμόδιες εμπλεκόμενες δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες για την παραπέρα διερεύνηση και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων σε βάρος των εμπλεκομένων. Δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η ανάκληση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δημοτικής περιόδου 1999-2002 όσον αφορά τις ανταλλαγές που έγιναν τότε χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία. Πρέπει άμεσα να ζητηθεί σύνταξη πράξης αναλογισμού-τακτοποίησης και αποζημίωσης και στη συνέχεια να ανακληθούν οι αποφάσεις και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες των εμπλεκομένων.
Οι αρμόδιες  δημοτικές υπηρεσίες  έχουν αδρανήσει και δεν με έχουν ενημερώσει αν και σε ποιές ενέργειες έχουν προβεί μέχρι σήμερα. Πρόσφατα τον Μάρτιο μου κοινοποιήθηκε ένα τοπογραφικό που αποτυπώνει την παραχωρηθείσα έκταση στον πρώην Δήμο Αριδαίας στο 108 Ο.Τ. Υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και πρέπει άμεσα να διερευνηθούν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ο οποίος φέρει και αυτός αποκλειστική ευθύνη για την καθυστέρηση για τη μη σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων ,διοικητικών αποβολών, ενημέρωση του Ελληνικού Δημοσίου για άμεση διοικητική αποβολή των εμπλεκομένων από την ακίνητη περιουσία που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο στα παραπάνω Ο.Τ »
Συνεπώς τι είδους τακτοποιήσεις έγιναν:


Την Δευτέρα μετά τις  11.00 . το ΡΆΔΙΟ Αλμωπία θα συζητήσει το θέμα με τον Γούλη Ιωαννίδη για περισσότερες λεπτομέρειες

2 σχόλια:

  1. και στο Δασάκι παραδίπλα(προς τα κοιμητήρια) έγιναν καταπατήσεις και τώρα με τη βοήθεια του Μεγαλοδύναμου ξεχάστηκαν....ο κόσμος όμως δεν ξεχνά...απλά οι νεώτεροι να μαθαίνουν λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχνά ο κόσμος για αυτό τους ξαναψηφίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)