Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου ανέδειξε η Ολομέλεια της Βουλής ως την επόμενη Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ηυποψηφιότητα της κ. Σακελλαρόπουλου συγκέντρωσε 261 θετικές ψήφους από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής ενώ παρών ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜΕΡΑ25. 
Από την ψηφοφορία δεν έλειψαν τα ευτράπελα. 
Οι βουλευτές Νίκος Μανωλάκος (ΝΔ) και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) να "μένουν" λόγω βλάβης των οχημάτων τους με τον πρώτο να προλαβαίνει οριακά αλλά τον δεύτερο να μην τα καταφέρνει. 
Απών από ψηφοφορία ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Τρυφών Αλεξιάδης και ο Νίκος Συρμαλένιος οι οποίοι με επιστολή γνωστοποίησαν την πρόθεση τους να στηρίξουν την κα Σακελλαρόπουλου. 
Απών χωρίς να έχει αιτιολογήσει την απουσία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζουράρις ενώ απούσα λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας ήταν και η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Κ. Αδάμου.
Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου-Σακελλαροπούλου
Με τη διάδοχο του Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκοπής Παυλόπουλος προκειμένου να τη συγχαρεί.
Αμέσως μετά την αναγγελία του αποτελέσματος της ψηφοφορίας από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκοπής Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κα Σακελλαρόπουλου εκφράζοντας της συγχαρητήρια, ευχόμενος παράλληλα καλή επιτυχία στο έργο της.
Η ορκωμοσία της κ. Σακελλαρόπουλου θα τελεστεί στη Βουλή στις 13 Μαρτίου ενώ αμέσως μετά  θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων της.
Δείτε τη διαδικασία της ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου

1 σχόλιο:

  1. Είναι η κυρία που η ΝΔ είχε κρίνει ως ανεπαρκή για πρόεδρο του ΣτΕ όταν την πρότεινε ο σύριζα , αλλά τώρα είναι καλή για Πρόεδρος;
    Αχααααααααααααααααααααααααααααααααα
    Κάποτε ήταν ο Λούκυ Λουκ που πυροβόλαγε πιο γρήγορα κι από τον ίσκιο του.
    Κούλης!!!!!!!!!!!
    Ο άνθρωπος που πυροβολάει πιο αργά κι από τον... ύπνο του.
    Ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)