Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Εγκαινιάσθηκε η αίθουσα της Εκκλησίας στην Αριδαία






 Μετά από 15 χρόνια περίπου ολοκληρώθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου στην Αριδαία.  
Η τελετή θεμελίωσης είχε γίνει το 2005 από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο  επί δημαρχίας του Χρίστου Μπίνου. Ακολούθησαν αρκετές αντιδράσεις από περίοικους , αλλά και από τους μηχανικούς της περιοχής  επειδή θεωρούσαν ότι η αίθουσα  θα ήταν πολύ μεγάλη και δυσανάλογη με το περιβάλλον. Παράλληλα πρότειναν να γίνει σε άλλη περιοχή για να είναι πιο λειτουργική. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια ώστε να ξεπεραστούν και  διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα.
Έτσι το πρωί της Κυριακής 19 Ιανουαρίου έγιναν τα εγκαίνια  από τον Μητροπολίτη κκ Ιωήλ
Το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ιερούργησε στον Ι.Ν. Αγ. Νικάνδρου και Ιωαννικίου, με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αριδαίας και Προϊσταμένου Αρχιμανδρίτη  π. Στεφάνου Δέβρελη, ιεροκηρύκων, αρχιερατικών επιτρόπων και άλλων κληρικών της Ι. Μητροπόλεως. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Νικόδημος Κανσίζογλου, ο οποίος σχολίασε την παραβολή των Δέκα Λεπρών, σημειώνοντας ότι συχνά ο κοινός πόνος ενώνει τους ανθρώπους μεταξύ τους.

 

Αμέσως μετά την Θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος εγκαινίασε το νεόδμητο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, το οποίο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού. Κατά την ομιλία του συνεχάρη και επαίνεσε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Στέφανο Δέβρελη για την πολυετή, υπεύθυνη και επιτυχή προσπάθειά του προκειμένου να πραγματοποιηθεί η οικοδόμηση του κτιρίου.
Στην συνέχεια ο π. Στέφανος, ο οποίος ανέφερε συνοπτικά το χρονικό ανοικοδομήσεως, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Θεό, με την βοήθεια του Οποίου ξεπεράστηκε κάθε ανθρωπίνως ανυπέρβλητο εμπόδιο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος θεμελίωσε το κτίριο κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ι. Μητρόπολη το έτος 2005, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ για την αμέριστη συμπαράστασή του όλα αυτά τα χρόνια, τους συνεφημερίους του, τους επιτρόπους, τους δωρητές, τα κατά καιρούς δημοτικά συμβούλια που ποικιλοτρόπως διευκόλυναν το έργο και όλους γενικά, όσους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της ανοικοδομήσεως του Πνευματικού Κέντρου, το οποίο πρόκειται να ευεργετήσει πολλαπλά τους κατοίκους της Αριδαίας και των γύρω χωρίων (κατηχητικό έργο, Εκκλησιαστικές τέχνες, φιλανθρωπία κ.λπ.). Μάλιστα σημείωσε ότι την ημέρα αυτή, την 19η Ιανουαρίου του 2020, κατά πρόνοια Θεού συμπληρώνει ακριβώς 20 χρόνια από τότε που του ανατέθηκε εγγράφως από τον προηγούμενο Ποιμενάρχη της Ι. Μητροπόλεως, κυρό Χρυσόστομο η διοίκηση της ενορίας και η Αρχιερατική Επιτροπεία της Αριδαίας.








9 σχόλια:

  1. Τσιμεντο, τσιμεντο, τσιμεντο παντου.
    Βοηθαει στο στεριωμα της πιστης και κυριως στην αναπτυξη της εκκλησιατικης οικονομιας.
    Και κατι μουρες...
    Θεε μου συγχωρεσε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν γράψεις τη διεύθυνσή σου θα σου φέρω έναν καθρεφτη μπιζουταρισμενο να βλέπεις και δική σου. Δεν πρέπει να τη ξεχνας γιατί με τα γραφόμενα σου φαίνεται πως δεν ότι δεν εχεις στο σπίτι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπιζουταρισμενο; Ουαου!
      Αμα εχει μαθει κανεις στη χλιδα...
      Θεε μου συγχωρα τον, αν μπορεις.

      Διαγραφή
  3. Στο μεταξύ σε άλλα νέα της ημέρας:Ο Βορίδης έδωσε 12.000 ευρώ για την πρωτοχρονιάτικη πίτα του υπουργείου!!!
    Τι ταπεινότητα, τι σεμνότητα, τι λιτότητα όλοι αυτοί οι άριστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελεος βρε πρωην βολευτα απ το ενα σαιτ στο αλλο βρισκεσε, αλλαξε ολιγον τα σχολια τουλαχιστον.

      Διαγραφή
    2. Στο μεταξύ αν δεν ξέρεις ελληνικά,ποτέ δεν είναι αργά να μάθεις.
      Πόσα χρόνια είσαι στην Ελλάδα;
      Υ.Γ.Πρώην βουλευτής;
      Δεν είχα την "τιμή", πολύ περισσότερο τη φιλοδοξία.
      Τώρα άλλαξε πλευρό μπας και σταματήσεις να βλέπεις εφιάλτες.

      Διαγραφή
    3. Την πίτα την πλήρωσες κοροϊδάρα;
      Ο Μαυρουδής έχει ανάγκη. Πλέρωνε λέμε.

      Διαγραφή
  4. λεφτά υπαρχουν και ειναι αφορολογητα, απο κορόιδα ο τοπος γεματος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)