Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΏΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ ΣΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ!!








Με την συμμετοχή 30 Προσφυγικών Συλλόγων, από όλη την Μακεδονία, κόπηκε σήμερα στην Έδεσσα στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕ Πέλλας, η βασιλόπιτα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Συλλόγων Β.Ελλαδας.

Η  Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ν.Πελλας" Η Μπίγα", που συνδιοργάνωσε την εκδήλωση, Ιωάννα Διαμαντή, καλωσόρισε τον κόσμο που είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα, ενώ αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντώνης Οραηλογλου.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, που ευχήθηκε ενότητα και ομοψυχία και ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, που τόνισε για μια ακόμα φορά την σπουδαιότητα του Συλλόγου" Μπίγα" για την πόλη της Έδεσσας, ενώ ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, για την επιλογή της Εδεσσας.
Η Συγγραφέας Αγνή Κολιαδημου, αναφέρθηκε στην άφιξη των προσφυγικών πληθυσμών στο Νομό Πέλλας, έτσι όπως τα έχει γράψει και στα βιβλία της.
Ακολούθησαν χοροί και τραγούδια του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, με την συμμετοχή χορευτικών από όλη την Μακεδονία.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας.
Παρόντες οι βουλευτές  της Ν.Δ. του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο Δήμαρχος Έδεσσας ο Στρατηγός Διοικητής της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Δημόκριτος Κωνσταντακος, Πρόεδροι Συλλόγων και πολύς κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)