Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Super League 1: «Σκότωσε» τον Παναιτωλικό με buzzer beater ο Γιακουμάκης

Παναιτωλικός Ατρόμητος

 – Τι έγινε σε όλα τα ματς


Νίκη για την Ξάνθη, που είναι πάντα μέσα στο... κόλπο της εξάδας, «λευκή» ισοπαλία ανάμεσα σε ΑΕΛ και Άρη
Με buzzer beater του Πέτρου Γιακουμάκη στο 90’+4 ο Ατρόμητος «σκότωσε» τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (1-0) το Σάββατο (11/01) για την 18η αγωνιστική της Super League 1 και πήρε μία πολύ σημαντική νίκη.
Νωρίτερα, η αποβολή του Οικονόμου στο 67′ ήταν το «κλειδί» για τη νίκη της Ξάνθης στο Βόλο, με 3-1, με τους Θρακιώτες να είναι πάντα μέσα στο… κόλπο της εξάδας.
Μετά από ένα κακό ματς, με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, ΑΕΛ και Άρης έμειναν στο 0-0 στο «AEL FC Arena».
Μια εξαιρετική κεφαλιά του Πέτρου Γιακουμάκη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρισε, λοιπόν, τη νίκη με 1-0 στον Ατρόμητο στο Αγρίνιο. Με μόλις μια νίκη και στην προτελευταία θέση παρέμειναν οι γηπεδούχοι, εντός της ζώνης των Play Off βρέθηκαν οι Περιστεριώτες, σ’ ένα παιχνίδι με δύο όψεις.
Ο Κρίστοφεν Κνετ υποχρεώθηκε στην πρώτη σπουδαία επέμβαση στο ματς, καθώς απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Γιώργου Μανούσου στο 7′. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ιγκόρ Γιοβάνοβιτς έδιωξε πάνω στη γραμμή την μπάλα σε νέα προσπάθεια του Μανούσου, με τον έλληνα επιθετικό – πρώτο σκόρερ του Ατρόμητου με 9 γκολ – να χάνει και νέα μεγάλη ευκαιρία στο 10′, όταν βρέθηκε απέναντι στον Κνετ, προσπάθησε όμως αδύναμα να περάσει την μπάλα από πάνω του.

Η… απάντηση από τους γηπεδούχους ήρθε στο 16′, με τον Χόρχε Ντίας να βλέπει την μπάλα να περνάει ξυστά από το δοκάρι του Μπάλαζ Μέγερι, μετά την πάσα του Μανώλη Τζανακάκη. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας του Ατρόμητου στάθηκε στο ύψος του στο σουτ του Ντάλσιο στο 31′, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν την απόδοσή τους ενώ άουτ πέρασε και το φάουλ του Χαβιέ Ούμπιδες στο 39′.
Απογοητευτικό το δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να είναι εμφανώς κουρασμένοι και τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ικανοποιημένοι με το βαθμό της ισοπαλίας. Μια κεφαλιά του Ραούλ Μπαένα βρήκε σε ετοιμότητα τον Κνετ, ενώ στην αντίπαλη εστία, το σουτ του Μιμίτο απο πλεονεκτική θέση ήταν άστοχο. Τα πάντα, ωστόσο, κρίθηκαν στο 90’+4, με τον Γιακουμάκη να νικάει με κεφαλιά τον Κνετ μετά το κόρνερ του Ροντρίγκο Γκάλο για το 0-1, χαρίζοντας μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του Σάββα Παντελίδη.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες: Ντίας – Ρισβάνης, Μπαένα.
Κόκκινες:
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Σανιά (61′ Ντουάρτε), Σιένστεντ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν, Τσιγγάρας, Ντάλσιο (86′ Φυτόπουλος), Τζανακάκης (78′ Ρομάν), Μιμίτο, Ντίας, Μπαΐροβιτς.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Mέγερι, Γκάλο, Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης, Χαρίσης, Μάντσον (62′ Μπαένα), Ούμπιδες (78′ Ανδρούτσος), Γιακουμάκης, Βέλλιος (46′ Νταβιώτης), Μανούσος.
«Λευκή» ισοπαλία ανάμεσα σε ΑΕΛ και Άρη
Έπειτα από ένα μετριότατο ποιοτικά παιχνίδι στο «AEL FC Arena», ΑΕΛ και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα (0-0), σε αναμέτρηση για τη 18η αγωνιστική της Super League. Αποτέλεσμα που κράτησε τους Θεσσαλονικείς στην τέταρτη θέση, μαζί με την Ξάνθη, αλλά και τους “βυσσινί” σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις των Play Off.
Πιστός στο δόγμα «ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει», ο Μίχαελ Ένινγκ επέλεξε τους ίδιους που κέρδισαν τόσο τον ΠΑΟΚ (4-2 για το πρωτάθλημα) όσο και την Ξάνθη (1-0 για το κύπελλο). Με αλλαγές σε σχέση με την ήττα στην Ξάνθη, αλλά και πιο ξεκούραστη η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, καθώς είχε… προλάβει να αποκλειστεί από την Καλαμάτα και δεν είχε μεσοβδόμαδα αγωνιστικές υποχρεώσεις (Κύπελλο).

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο ορεξάτοι στο ξεκίνημα του αγώνα. Από κόρνερ του Έργκις Κάτσε, ο Θανάσης Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Χουλιάν Κουέστα σε σωστή θέση μπλόκαρε την μπάλα στο 6′. Το ίδιο συνέβη και στο 20′, όταν ο Λούκας Σάσα έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Αμρ Ουάρντα προχώρησε αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον ισπανό τερματοφύλακα του Άρη. Ο οποίος είχε την τύχη με το μέρος του τρία λεπτά αργότερα, όταν η κεφαλιά του… Φραν Βέλεθ μετά τη σέντρα του Νίκου Καρανίκα παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του. Ένα σουτ του Μπρούνο Γκάμα στο 34′, αρκετά άστοχο πάντως, ήταν η μοναδική απειλή των φιλοξενούμενων, με τον Κάτσε να σπαταλά την καλύτερη φάση της ΑΕΛ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.
Γκάμα και Κάτσε ήταν οι υπεύθυνοι και για τις δυο πρώτες καλές στιγμές στο δεύτερο μέρος, με τον Πορτογάλο να αστοχεί στο 59′ και τον Αλβανό να αναγκάζει σε δύσκολη επέμβαση τον Κουέστα πέντε λεπτά αργότερα. Ο νεοεισελθών Νικολά Ντιγκινί είχε τη δική του ευκαιρία στο 77′ ενώ τρία λεπτά μετά ο Καρανίκας δεν μπόρεσε από καλή θέση να νικήσει τον Κουέστα που όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών», βοηθώντας την ομάδα του να έχει μόλις μια ήττα σε 12 ματς με τον Ένινγκ στον πάγκο της. Στις καθυστερήσεις, αφενός ο Μάρκο Νούνιτς άργησε υπερβολικά, με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Γιώργος Δεληζήσης, αφετέρου ο Γιάννης Φετφατζίδης αστόχησε με το κεφάλι, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δυο ομάδων.
Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας).
Κίτρινες: Παπάζογλου, Σεσέροβιτς – Σάσα, Γκάμα, Μπα.
Κόκκινες:
Οι συνθέσεις
ΛΑΡΙΣΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς (78′ Μπούστος), Παπάζογλου (86′ Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Σετσέροβιτς (90’+4′ Μπάλλας), Μπέρτος, Κάτσε, Μπράλιτς.
ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σάσα (63′ Μπα), Ματίγια, Ρόουζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Φετφατζίδης, Γκάμα (79′ Μαρτίνες), Λάρσον (69′ Ντιγκινί), Ιντέγε.
****Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσαν οι Λούκας Σάσα και Μπρούνο Γκάμα και θα απουσιάσουν σε ένα από τα τέσσερα προσεχή ματς του Άρη.

Νίκη εξάδας για την Ξάνθη στο Βόλο
Πολύτιμη νίκη, στην προσπάθεια που κάνει για να συμμετάσχει στα Play Off της Super League, σημείωσε η Ξάνθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε 3-1 του Βόλου, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι Ακρίτες εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αποβολή του Βαγγέλη Οικονόμου, που άφησε την ομάδα του για περίπου μισή ώρα με δέκα παίκτες, φτάνοντας στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και βάφοντας… μαύρο το ντεμπούτο του Αλμπέρτο Γκαγιέγκο στον πάγκο του νεοφώτιστου Βόλου.
Μετριότατο το πρώτο μέρος, αλλά έκρυβε πολλές συγκινήσεις στο τελευταίο του πεντάλεπτο. Ένα τρομερό σουτ-βολέ του Δήμου Μπαξεβανίδη με το αριστερό, άφησε άναυδο τον Θανάση Γκαραβέλη για το 0-1 στο 41ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις, έπειτα από κόρνερ του Χουάν Μουνίθ, ο Τέλης Καρασαλίδης βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ο Γιώργος Κομίνης, μετά από τη συμβουλή του VAR, έδειξε το σημείο του πέναλτι, ωστόσο ο Κάρλος Άμπαντ έπεσε στη δεξιά του γωνία, αποκρούοντας την εκτέλεση του Μουνίθ.

Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε, εν τέλει, με τον Έρικ Γέντρισεκ να σκοράρει με ωραίο σουτ κόντρα στην παλιά του ομάδα για το 1-1 στο 56′. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μαξ Αουγκούστο θα μπορούσε να φέρει… τούμπα το ματς ωστόσο αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 67′ ο Οικονόμου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα καθώς «γκρέμισε» τον επελαύνοντα Ματίας Κάστρο και η Ξάνθη το εκμεταλλεύτηκε.
Ο Τεσέιρα Εντουάρντο σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Στέργιο Δημόπουλο και ξεγέλασε τον Γκαραβέλη, για το 1-2 στο 73′! Κι αφού στο 79′ ο Φάμπιο Στάρτζεον αστόχησε προ κενής εστίας, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε τρίτο γκολ στο αμέσως επόμενο λεπτό: ο Χρήστος Λισγάρας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι κι εν συνεχεία στο πόδι του Φράνκο Φεράρι για το τελικό 1-3.
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας).
Κίτρινες: Οικονόμου, Μαξ – Μπαξεβανίδης, Τερκί.
Κόκκινες: Οικονόμου.
Οι συνθέσεις:
ΝΠΣ Βόλος (Αλμπέρτο Γκαγιέγκο): Γκαραβάλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Οικονόμου, Βιγιάρες, Τσοκάνης, Μαξ, Μουνίθ, Μάντζης (53′ Λύρατζης), Γκουαροτσένα (46′ Τόρες), Γέντρισεκ (71′ Δημόπουλος).
ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Στάρτζεον, Εντουάρντο (82′ Τζουρίτσκοβιτς), Μπαξεβανίδης, Ντε Αμορίμ (61′ Σόσα), Κοβάτσεβιτς, Φοσέ (46′ Κάστρο), Κασάδο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Τερκί.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)