Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Πανδημία ο κορωνοϊός! Στην Ελλάδα κατέληξε τα ξημερώματα ο 66χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ρίου

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις διεθνώς έχει λάβει η εξάπλωση του κορωνοϊού, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να χαρακτηρίζει τον κορωνοϊό πανδημία, τρεις μήνες μετά την εμφάνισή του.
Περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι παγκοσμίως έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του φονικού ιού, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 121.000.
Tη ίδια ώρα σε επαγρύπνηση και..
εγρήγορση βρίσκονται εθνικές κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί και ερευνητικά ιδρύματα σε ολόκληρον τον κόσμο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και σχεδόν άπασες οι εθνικές κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, προσπαθούν να κερδίσουν μια μάχη απέναντι στον χρόνο, χρηματοδοτώντας ερευνητικά κέντρα για την ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων ώστε να υπάρξει όχι μόνο θεραπεία αλλά και ίαση.
Τελευταία φορά που ΠΟΥ κήρυξε πανδημία ήταν το 2009 με γρίπη Η1Ν1.
 
 

Κορονοϊός: Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα – Ποιος ήταν ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης


Μανώλης Αγιομυργιαννάκης πρώτος νεκρός κορονοϊός ΕλλάδαΤην τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ο περιφερειακός σύμβουλος από την Αμαλιάδα Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, στα 66 του χρόνια.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για το θάνατο του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη: «Ο 66χρονος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».
Ο Κρητικός στην καταγωγή, αλλά πολιτογραφημένος Αμαλιαδίτης, Μανώλης Αγιομυργιαννάκης έδινε όλες αυτές τις μέρες την δική του, γενναία «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή, χτυπημένος από τον ιό, αφού ήταν ένας από τους εκδρομείς στους Αγίους Τόπους.
Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.
Υπηρέτησε ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου –Αμαλιάδας-Χαβαρίου Κεραμιδιάς – Γαστούνης και δίδαξε στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.
Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και από τότε κατείχε πολλές και καίριες εκλεγμένες θέσεις επί σειρά ετών. Παράλληλα, εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών. Τον Μάϊο του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Ηλείας με το ψηφοδέλτιο «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» του Απόστολου Κατσιφάρα. Διαχώρισε τη θέση του για σειρά ζητημάτων και ανεξαρτητοποιήθηκε. Ήταν επίσης υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ τον Ιανουάριο του 2015 και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Ηλεία.
Στις περιφερειακές εκλογές το περασμένο καλοκαίρι, εξελέγη εκ νέου Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» και έκανε σημαντικές παρεμβάσεις για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ηλεία, με κυρίαρχο την άμεση κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, για να μην χάνονται άλλες ζωές άδικα.

Το χρονικό από τη νοσηλεία έως τον θάνατο του 66χρονου


Ο άτυχος άνδρας ήταν το 9ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα μας και είχε προσβληθεί από τον ιό, σε ταξίδι του σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός συμμετείχε σε ομαδική εκδρομή στους Άγιους Τόπους και το όρος Σινά, μαζί με άλλα 53 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό. Ειδικότερα, 51 άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό, 47 εκ των ταξιδιωτών και 4 επαφές τους.
Οι ταξιδιώτες επέστρεψαν Ελλάδα στις 27 Φεβρουαρίου και όταν η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε αρχικά απευθύνθηκε σε ιδιώτη γιατρό και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, αλλά δεν θεωρήθηκε ύποπτο κρούσματος Covid-19, καθώς έως εκείνη την ώρα στον ορισμό του κρούσματος οι μόνες χώρες που λαμβάνονταν υπόψη ήταν η Κίνα και οι πληττόμενες περιοχές της Ιταλίας.
Την Καθαρά Δευτέρα μεταβαίνει στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, περνάει το βράδυ στη μονάδα βραχείας νοσηλείας, ενώ την Τρίτη 3 Μαρτίου μπαίνει στο θάλαμο της Παθολογικής Κλινικής. Λαμβάνεται δείγμα για να εξεταστεί το ενδεχόμενο για κορονοϊό και εισάγεται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης την Τέταρτη, όταν και επιβεβαιώνονται πως πρόκειται για κρούσμα του Covid-19. Ο 66χρονος διασωληνώθηκε ξημερώματα Παρασκευής, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει σοβαρή.
Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός φέρεται να αντιμετώπιζε και σοβαρό καρδιαγγειακό πρόβλημα. Τα τελευταία 24ωρα οι πληροφορίες ανέφεραν πως αντιμετώπιζε και πολυοργανική ανεπάρκεια, ενώ τις τελευταίες ώρες τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη.
Παρά τη μάχη του ίδιου, γιατρών και να νοσηλευτών να κρατηθεί ο 66χρονος στη ζωή, ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα στις 3.15.
Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 99, ανάμεσα τους και το πρώτο θύμα, ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης.
Πηγή: zoornalistas.gr &
           dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)