Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

ΥΠΕΞ: Συγχαίρουμε τη Β. Μακεδονία για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ




Τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας, συνεχάρη με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

«Συγχαίρουμε τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας. Καλωσορίζουμε τους γείτονές μας στην οικογένεια του NATO και προσβλέπουμε στην εποικοδομητική μας συνεργασία στο πλαίσιο της Συμμαχίας» αναφέρει στην ανάρτησή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Βόρεια Μακεδονία είναι και επισήμως από σήμερα το 30ό μέλος του ΝΑΤΟ και την ένταξή της χαιρέτισαν ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Η ένταξή σας θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα για τα Δυτικά Βαλκάνια. Είναι καλό για την περιοχή και για την ευρωατλαντική ασφάλεια» τόνισε ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή που εξέδωσε, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο ανέφερε ότι «η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη ολοκλήρωση, τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, το εμπόριο, την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή».

«Η πόρτα του ΝΑΤΟ παραμένει ανοιχτή για τις χώρες που το επιθυμούν και είναι ικανές να προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να ανταποκριθούν στα υψηλά πρότυπα της Συμμαχίας και να δεχτούν τις ευθύνες αλλά και τα προνόμια της ένταξης», πρόσθεσε.

Ο Πομπέο επανέλαβε με την ευκαιρία αυτή ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην αρχή της συλλογικής άμυνας, όπως προβλέπεται από το άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ, το οποίο χαρακτήρισε «ακρογωνιαίο λίθο» της Συμμαχίας.

Οι 29 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ υπέγραψαν το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας τον Φεβρουάριο του 2019, το οποίο στη συνέχεια επικυρώθηκε από τα εθνικά κοινοβούλιά τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι χώρες μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, μια διαδικασία ωστόσο που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει αρκετά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί.

---
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

10 σχόλια:

  1. Oli.tin.pesane.ston.pasoj.edo.den.sxoljazi.kanenas.apo.aftus.ke.apo.ekinus.pu.trexan.sto.sindagma.kxevrakoti.makedonomaxi.xerun.ke.tin.istoria.ton.ndopjon.i.fermeni.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοι οι ηλιθιοι με περικεφαλαια(μακεδονικη) βγαινουν στις 9.00 στα μπαλκονια και βελαζουν για να ευχαριστησουν τον κ. Μιζοτακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ά βρε εσύ δεν είσαι ντόπιος,είσαι ευροντόπιος.Ούστ γλίτσα που θα κουνήσεις και δάχτυλο καθυστερημένε.Μη στο βάλω εκεί που ξέρεις.Αν δεν υπήρχαν οι Έλληνες φερμένοι και δεν αγωνιζόντουσαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας τώρα θα ήσουν ακόμα γκόμενα κανενός Τούρκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ "μάγκα" με το δάχτυλο, δεν τα γράφεις και επώνυμα για να έχουν και κάποια αξία; Μέχρι να αποφασίσεις, ξαναβάλτο πίσω σου.

      Διαγραφή
    2. Άντε ρε καθυστερημένε να μάθεις Ελληνικά πρώτα που μου έμαθες και greekglish και μετά ξαναμιλάς.Σου δώσαν δώρο το όνομα και τη γλώσσα κι εσύ ονειρεύεσαι Πασόη και σκοπιανούς.Τετρακόσια χρόνια καλοπεράσαν οι γιαγιάδες σας με τους Τούρκους και τώρα το παίζεις και ντόπιος .Κλάιν μάιν,πίθηκε.Εσύ επώνυμος;Εγώ μίλησα για το δικό σου δάχτυλο .Το δικό μου δε το λερώνω με αλλοδαπές.

      Διαγραφή
  4. I.feromeni.pote.patisan.stin.makedonija.mipos.to.1922?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο μακεδονικό αγώνα πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους πολλοί Έλληνες κρητικοί και μανιάτες ,αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.Παύλος Μελάς,Γκώνος Γιώτας,π.Γερμανός Καραβαγγέλης,Ίωνας Δραγούμης και πολλοί άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι Έλληνες.Όποιος θέλει να ακούει τα παραμύθια του Πασόη,δικαίωμα του.Ο Αριστοτέλης,δάσκαλος του μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν μακεδόνας και σπούδασε φιλοσοφία στην ακαδημία του Πλάτωνα,στην Αθήνα.Μακεδονία είναι αυτό που λέει η ιστορία, η οποία δε δημιουργήθηκε το 850 μ. Χ αλλά προυπήρχε από αρχαιοτάτων χρόνων με στοιχεία και όχι με ψέμματα Βούλγαρων ,Σκοπιανών και προθύμων τους.Είναι μωρέ μακεδόνες οι σκοπιανοί που το 70% είναι αλβανοί και το υπόλοιπο 20% τσιγγάνοι και άλλες φυλές;Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;Είναι τα σλάβικα που μιλούν οι ντόπιοι μακεδονικά ,αφού τους δώθηκαν γύρω στο 850 μ.Χ από τους βυζαντινούς;Πόσα ψέμματα και προπαγάνδα επιτέλους;Ευτυχώς που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της μακεδονίας δεν τα συμμερίζεται αυτά,και αυτό αποδεικνύεται από τα ποσοστά των ψευδομακεδόνων του ουράνιου τόξου και των πληρωμένων υποκινούμενων.Όσο για τις φωνές κάποιων ψευτοπολιτικάντηδων που μιλάν για μιζοτάκηδες για να δικαιολογήσουν το έγκλημα του σύριζα και των ψευδοαριστερών οικουμενιστών,τη δουλειά τους κάνουν με το αζημίωτο ,αφού όταν κυβερνάει το αφεντικό αυτοί διορίζονται σε διοιξήσεις νοσοκομείων και άλλων κρατικών φορέων.Αυτοί επίσης εκμεταλεύονται την κατάσταση και γίνονται επιχειρηματίες για να ζουν καλά κι εμείς χειρότερα.Καλό ξημέρωμα αδέρφια και να θυμάστε πως "νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί,με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί".

      Διαγραφή
  5. Ότι και να λένε οι trans πολιτικοί Πετράκη με την φερόμενη τραβεστοποίηση της πολιτικής , γιατί περί αυτού πρόκειται, δεν μπορούν να αλλάξουν τη ρήση του Μεγάλου Αλεξάνδρου: ΔΕΝ ΓΊΝΕΣΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ , ΑΝ ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ
    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ότι και να λένε οι trans πολιτικοί Πετράκη με την φερόμενη τραβεστοποίηση της πολιτικής , γιατί περί αυτού πρόκειται, δεν μπορούν να αλλάξουν τη ρήση του Μεγάλου Αλεξάνδρου: ΔΕΝ ΓΊΝΕΣΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ , ΑΝ ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ
    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ότι και να λένε οι trans πολιτικοί Πετράκη με την φερόμενη τραβεστοποίηση της πολιτικής , γιατί περί αυτού πρόκειται, δεν μπορούν να αλλάξουν τη ρήση του Μεγάλου Αλεξάνδρου: ΔΕΝ ΓΊΝΕΣΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ , ΑΝ ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ
    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)