Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Προσοχή: Απάτη με δήθεν εκπροσώπους του ΕΟΔΥ που ενημερώνουν για τον κορονοϊό

eurokinissiΟι πολίτες καλούνται να ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία
Πυκνώνουν οι καταγγελίες για τους επιτήδειους που παριστάνουν είτε τους εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας είτε τα στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και χτυπάνε τα κουδούνια θέλοντας τάχα να ενημερώσουν τους πολίτες για τον κορονοϊό, δίνοντάς τους σχετικά φυλλάδια. Αντίστοιχο περιστατικό φαίνεται πως συνέβη και στο Κολωνάκι όπου καλοντυμένοι άνδρες και γυναίκες έκαναν την εμφάνισή τους με σκοπό να «ξαφρίσουν» τον κόσμο.

Μετά από αυτές τις καταγγελίες, η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να μην ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους και να καλούν αμέσως το 100 προκειμένου οι Αρχές να μπορέσουν να τους εντοπίσουν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
Με αφορμή καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, άτομα εμφανίζονται σε οικίες επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του Υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κορονοΐό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, διευκρινίζεται ότι, κατόπιν πληροφόρησης από το Υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του Ε.Ο.Δ.Υ. που επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις.
Πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100).
«Είμαστε από το υπουργείο Υγείας»
Θύμα εξαπάτησης, κινδύνευσε να πέσει μια γυναίκα στην περιοχή του Λυκαβηττού, της οποίας το κουδούνι χτύπησαν άγνωστοι, προφασιζόμενοι ότι «είναι από το υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό».
Η γυναίκα, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε ότι άκουσε από το θυροτηλέφωνο μια γυναικεία φωνή να της λέει «από το υπουργείο Υγείας να σας ενημερώσουμε για τον κορονοϊό. Της είπα φύγετε αμέσως, δεν ανοίγω σε κανέναν, θα πάρω την αστυνομία».
Η γυναίκα, συνέχισε λέγοντας ότι άφησε το θυροτηλέφωνο, πήγε στο παράθυρο και άκουσε να λέει κάποιος «φεύγα, φεύγα, έρχεται η Αστυνομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)