Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Αποκαθηλώσεις Δ. Μπίνου σε Χ. Μπάτση



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΙΑ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην Δήμαρχος  Αλμωπίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος  σε εβομαδιαία εφημείδα


Ο Δ. Μπίνος άσκησε κριτική στη σημερινή Δημοτική Αρχή, τονίζοντας ότι «αναδείχτηκε ανέτοιμη και πρόχειρη να διοικήσει, χωρίς πρόγραμμα». Και πρόσθεσε: «Απευθείας αναθέσεις σε φίλους, παρεμβάσεις από πρόσωπα που δεν έχουν κανένα θεσμικό ρόλο, προσλήψεις ημετέρων, έλλειψη οράματος και σχεδίου, προχειρότητα και ερασιτεχνισμός είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά της».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ρόλο της δικής του παράταξης, σημείωσε ότι «εμείς ως συνδυασμός, ακολουθούμε ένα συλλογικό πλαίσιο αρχών και αξιών, με στόχο να βοηθήσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Επίσης, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το έργο που κάναμε ως Δημοτική Αρχή και να ενημερώνουμε για τα έργα ύψους 10.000.000 ευρώ που είναι εξασφαλισμένα από εμάς και θα κληθεί να εκτελέσει η σημερινή Δημοτική Αρχή».

Σε σχέση με τις πεζοδρομήσεις που έγιναν στην Αριδαία, ο πρώην Δήμαρχος ανέφερε ότι «έχουμε προτείνει την άμεση ακύρωση της απόφασης των πεζοδρομήσεων και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να προκύψει μια απόφαση που δεν θα διέπεται από προχειρότητα και δεν θα δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα. Μόνο έτσι θεωρούμε ότι θα προκύψει μια απόφαση που θα εξυπηρετεί το σύνολο των συμπολιτών μας».

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στη σημερινή Δημοτική Αρχή, δήλωσε ότι «έχει αποτύχει στη διαχείριση όλων των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τον τόπο μας, όπως έχει αποτύχει και στη διαχείριση της καθημερινότητας (όπως καθαριότητα και άρδευση)». Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, παρακολουθούμε έναν Δήμαρχο που σε κάθε δυσκολία «σηκώνει τα χέρια ψηλά» και περιμένει λύσεις ουρανοκατέβατες και μία ομάδα απλό παρατηρητή». Παράλληλα, υπογράμμισε πως «δεν πρόκειται να δώσουμε “λευκή επιταγή” στον κ. Μπάτση να συνεχίσει την πολιτική της εσωστρέφειας και της μιζέριας, που πάει τον τόπο μας πολλά χρόνια πίσω».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου χρόνου Διοίκησης της σημερινής Δημοτικής Αρχής, τα χαρακτήρισε «αποκαρδιωτικά». Και συνέχισε λέγοντας: «Γι’ αυτό και είμαι πεπεισμένος, ότι σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο μας, δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουμε για τον τόπο που ζούμε και αγαπάμε, την Αλμωπία της Καρδιάς μας».

Όσον αφορά στη δική του θητεία, δήλωσε: «Κατά την πενταετία 2014-2019 η παράταξή μας έδωσε σημαντικές μάχες και κατάφερε να κερδίσει πολλά από τα μεγάλα στοιχήματα που είχε θέσει και τα οποία όλοι σας γνωρίζετε. Παρά τα όποια λάθη και τις τυχόν παραλείψεις οι συμπολίτες μας γνωρίζουν καλά πως δουλέψαμε σκληρά, με ανιδιοτέλεια, έντιμα και καθαρά για μια πενταετία ως Δημοτική Αρχή και σήμερα συνεχίζουμε με αίσθημα ευθύνης ως αντιπολίτευση για το καλό του τόπου μας».

Κλείνοντας, ο κ. Μπίνος ερωτήθηκε και απάντησε σε σχέση με τη νέα του καθημερινότητα μετά τη λήξη της θητείας του αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια. Και δήλωσε τα εξής: "Το αξίωμα του Δημάρχου είναι τιμητικό και άμισθο κατά το νόμο και την ουσία. Επομένως, δεν πρόκειται για επάγγελμα, μέσα από το οποίο καταξιώνεσαι κοινωνικά και επαγγελματικά. Ως άνθρωπος της εκπαίδευσης, προσφέρω στη δουλειά μου, που αγαπώ πολύ, με κέντρο και αφετηρία τα παιδιά. Έχω περισσότερο πλέον χρόνο να αφιερώσω στην οικογένειά μου, αλλά και ταυτόχρονα είμαι δίπλα στην κοινωνία και τα προβλήματά της. Αυτή η καθημερινή επαφή με την κοινωνία, μου δίνει δύναμη αλλά και ιδέες να την υπηρετώ με τον ορθότερο τρόπο. Αναγνωρίζω τα λάθη μου και έτσι προσπαθώ καθημερινά να γίνομαι καλύτερος και σοφότερος στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας αλλά και της ίδιας μου της ζωής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)