Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Νέα κοροιδία για τους αγρότες με το 35%

Μέσα Ιουλίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο ΕΛΓΑ θα ενισχυθεί με 35 εκατ. ευρώ κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου υπουργού Μάκη Βορίδη και απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με αυτά τα χρήματα και με τις εισφορές των αγροτών που εισέπραξε ο ΕΛΓΑ θα γινόταν εφάπαξ η αποπληρωμή του οφειλόμενου 35% του υπολοίπου των αποζημιώσεων του 2019.
Στην αρχή έλεγαν ότι η πληρωμή θα γινόταν τέλος Ιουλίου, μετά υποστήριξαν ότι θα γινόταν μέχρι τις 10 Αυγούστου. Τελικά δεν έγινε ποτέ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, ο πρόσφατα αναβαθμισμένος υφυπουργός, σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αποφάσισε το ποσό των 35 εκατ. ευρώ να το χορηγήσει στον ΕΛΓΑ σε δύο δόσεις.
Θόδωρος Σκυλακάκης,
Έτσι σύμφωνα με το πιο πιθανό σενάριο, η εξόφληση του 35% θα γίνει σε δύο δόσεις. Στις 15/8/2020 θα καταβληθεί στους αγρότες το 25% της αποζημίωσης και στα τέλη Αυγούστου το υπόλοιπο 10%.
Σύμφωνα με δηλώσεις στον ΑγροΤύπο του προέδρου του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας, Μάκη Αντωνιάδη, «ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα γίνει εφάπαξ και σε μια πληρωμή η εξόφληση αποζημιώσεων ΕΛΓΑ για το 2019. Το ίδιο έλεγαν σε ανακοινώση τους και οι βουλευτές της ΝΔ αλλά και η διοίκηση του Οργανισμού. Τώρα με απόφαση του κ. Σκυλακάκη η πληρωμή θα γίνει σε δύο δόσεις. Οι αγρότες έχουν ανάκγη αυτά τα χρήματα που τους τα χρωστάνε τόσο καιρό. Να ειπράττουν άμεσα τις εισφορές ΕΛΓΑ ξέρουν να το κάνουν. Αλλά πληρώνουν με μεγάλη καθυστέρηση τις αποζημιώσεις. Αυτό δεν είναι δίκαιο για τους παραγωγούς που αγανάκτησαν περιμένοντας αυτά τα χρήματα. Μπούχτισαν πια από δηλώσεις».  

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου Κουλη Αρχοντα!
    Ριχτους δουλεμα.
    Δεν παιρνουν μυρωδια. Παλι θα σε ψηφισουν και με τα τεσσερα ποδια.
    Μοιρασε το χρημα στα παιδια μας και γραφτους.
    Αχαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)