Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Η κοροϊδία των συνταξιούχων...


O Eυάγγελος Αντώναρος σχολιάζει μέσω της σελιδα στο fb τον εμπαιγμό των συνταξιουχών...

"Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να κοροϊδεύει με τέτοιο ξεδιάντροπο τρόπο μια κυβέρνηση την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα.

Τους συνταξιούχους...


Με ύφος θριαμβευτή και μεγάλου ευεργέτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη Βουλή ότι οι συνταξιούχοι θα παρουν όλα τα αναδρομικά εφ άπαξ μεχρι το τέλος του 2020.

Οι χειροκροτητές ενθουσιάσθηκαν. Τα φιλικά μέσα επευφήμησαν.

Κι οι συνταξιούχοι χάρηκαν. Προς στιγμήν. Για να προσγειωθούν σχεδόν αμέσως. Γιατί ο Μητσοτάκης διευκρίνισε — με μια φρασούλα — ότι θα καταβληθούν τελικά μόνον 1,4 δισ ευρώ κυρίων συντάξεων. Γιατί τόσα — δήθεν — έχει το δημόσιο ταμείο.

Με άλλα λόγια: Πάνω απο τα μισά απο αυτά που δικαιούνταιν— βάσει δικαστικής απόφασης — οι συνταξιούχοι κόβονται. Και επικουρικές συντάξεις και δώρα. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. Και τα συστημικά μέσα κάνουν πως δεν καταλάβαίνουν. Κι ας μιλούν κάποια άλλα, λίγα — σωστά — «για μεγάλη απάτη».

Προσωπικά είμαι έξω φρενών. Γιατί όλες οι πολιτισμένες κοινωνίες κρίνονται από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους πολίτες τρίτης ηλικίας. Τους συνταξιούχους. Τους απόμαχους. Τους πατεράδες και τις γιαγιάδες μας. Αυτούς που σφίξανε το ζωνάρι για δεκαετίες προκειμένου να μας μεγαλώσουν και να μας σπουδάσουν. Αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα μέσα στην οικονομική κρίση να κερδίσουν λόγω ηλικίας ούτε ένα ευρώ για να βελτιώσουν τη σύνταξη που τους πετσόκοψε κατ επανάληψη ο εφοριακός κ. Βρούτσης. Αυτούς που εξοικονομούν πάντα ένα εικοσάρικο για να δώσουν στον γιο ή στην εγγονή τους.

Κι έρχεται τώρα ο Μητσοτάκης και τους φτύνει κατάμουτρα. Κι όχι μόνο αυτό: Τους το «πλασάρει» και ως μεγάλη χάρη. Σαν προσωπική γαλαντομιά. Γιατί ξέρει ότι οι συνταξιούχοι ανεβάζουν κυβερνήσεις — άλλωστε σε μεγάλο ποσοστό τον ψήφισαν πιστεύοντας στις κούφιες προεκλογικές υποσχέσεις του.

Και το πιο χυδαίο απ΄όλα: Βγαίνουν κάποια παπαγαλάκια της κυβέρνησης και λένε ότι δεν πρέπει να αδικηθούν οι νεώτερες γενιές, ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να είχαν πάει σε αγορά εξοπλιστικού υλικού κι άλλες σαχλαμάρες. Προσπαθώντας να προκαλέσουν, συν τοις άλλοις, έναν κοινωνικό αυτοματισμό. Μια σύγκρουση γενεών.

Ε, λοιπόν, όχι. Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να καταπιούν αυτή την ανείπωτη κοροϊδία. Μπορεί να μην έχουν την δύναμη ή την πολυτέλεια να οργανώνονται. Αλλά διαθέτουν μια ψήφο ο καθένας. Και τώρα ξέρουν ποιον πρέπει να μαυρίσουν γιατί τους κορόιδεψε στη ψύχρα. Και μπορεί αυτή η ώρα να μην είναι τόσο μακριά.

 Πηγή:fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)