Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Μητσοτάκης και παρεούλα...











...δεν "θελουν" να ξέρουν τι λένε το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, οι Φάινανσιαλ Τάιμς, ο Εκονομιστ...
Ισχυρίζεται η κυβερνηση σημερα στη Βουλή: Αυτό που κάνουμε με τον Πτωχευτικό Κώδικα το είχαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. 1. Δεν το ειχαν με όλη αυτή τη σκληρότητα και την κυνική ιδεολοψηψία που διατρέχει αυτο το επαίσχυντο νομοσχέδιο. 2. Κι αν το είχαν πει, τι... με αυτό; 
Η Ευρώπη τους τελευταίους οκτώ-εννιά  μηνες έχει αλλάξει. Ο κόσμος όλος έχει αλλάξει. Ο τρόπος που ασκείται η οικονομική — και η κοινωνική — πολιτική σε όλον τον κόσμο έχει αλλάξει. Ριζικά μάλιστα. Ακόμη κι η κάπως διστακτική Ευρώπη, με την βραδυκινητη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, προσαρμόζεται.
Στη κυβερνηση, όμως, έχουν κόλλημα με την καταστρεπτική αρχή του νεοφιλελευθερισμού: Πρέπει να λειτουργήσει η ελευθερη αγορά απροσκοπτα. Κι όποιος επιζήσει, επέζησε. Για τους άλλους αντε να ανάψουμε κανένα κεράκι το πολύ.
Μητσοτάκης και παρεούλα  δεν "θελουν" να ξέρουν τι λένε το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, οι Φάινανσιαλ Τάιμς, ο Εκονομιστ: Φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις.Ενισχύστε ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ τις δημόσιες επενδύσεις.Προστατεύστε ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ τους απλούς πολίτες που δυσκολεύονται.Απλώστε γενναιοδωρα χερι βοηθείας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους ελευθερους επαγγελματίες.. 
Τέρμα οριστικό στη λιτότητα, έγραψε μόλις την περασμένη εβδομάδα σε ολοσέλιδη ανάλυση  οι Φαινάνσιαλ Τάίμς ώς απάυγασμα της νέας πολιτικής που κηρύσσει το ΔΝΤ — ναι, ο μέχρι χθές άτεγκος υποστηρικτης της λιτότητας. Κι απεκάλυψε: Κατά τη διάρκεια των λίγων μηνών της πανδημίας οι κυβερνήσεις έχουν δανεισθεί το ιλιγγιώδες ποσόν των 11 τρις ευρώ για τους πιο πάνω σκοπούς. Στην τελευταία μεγάλη κρίση του 2008-09 τα δανεικά εφθασαν μετα βίας τα 2 τρις.
Ολα αυτά τα αγνοεί η Αθήνα. Η κυβερνηση αντι να επιβάλλει έλεγχο στην ασυδοσία των τραπεζών, γονατίζει πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν μπορούν, και εν μέσω κορωνοιού, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ολα αυτά υπέρ των ολίγων, υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, υπέρ των φίλων της κυβέρνησης.  Κι έχουν το θράσος να μιλάνε δήθεν επ ονόματι όσων τους ψήφισαν.

 

1 σχόλιο:

  1. Συζήτηση για τον πτωχευτικό κώδικα στη βουλή.
    Συζήτηση για το ότι θα μας πάρουν τα σώβρακα τα Στουρνάρια των τραπεζών. Ναι αυτά τα σώβρακα που βγάζανε οι πατριώτες για το Καστελο... ε τις Πρέσπες.
    Τα πετσομπουκωμένα ΜΜΕ των πρεζεμπόρων ... είνα μπουκωμένα και όταν τρώνε δε μιλάνε. Η κρατική και επιδοτούμενη (από την τσέπη μας ΕΡΤ) αφιερώνει 30 δευτερόλεπτα πριν από τα αθλητικά!
    Μην ξυπνήσουν απότομα και σκιαχτούν τα γίδια!
    Στο μεταξύ...
    -Το χρέος της Ν.Δ.-επί Μωησέως- ανήλθε σε σχεδόν 309 εκατ. ευρώ!
    -533 εκατ. χρωστούν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
    -Ο Μητσοτάκης συνοφειλέτης κατά το ήμισυ δανείου 25.000 ευρώ. Επίσης είναι συνοφειλέτης κατά το 1/5 του δανείου του «Κήρυκα Χανίων», που ανέρχεται στις 266.000 ευρώ. Ακόμα χρωστά και 8.000 ευρώ σε πιστωτική κάρτα. Η Μαρέβα των μπαλκονιών οφείλει περίπου 60.000 ευρώ κι επιπλέον το 1/3 ενός δανείου 853.000 ευρώ.
    -Ο υπ. Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης οφείλει σε δάνεια 350.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του οφείλει ακόμα 960.000 ευρώ!
    -Ο υφ. Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, οφείλει μαζί με τη σύζυγό του 794.000 ευρώ, ενώ χρωστά ακόμα 40.000 ευρώ ο ίδιος κι άλλα 155.000 ευρώ η σύζυγός του.
    -Ο Άδωνις Γεωργιάδης οφείλει 625.000ευρώ σε δάνεια.
    -Ο αναπληρωτής του Νίκος Παπαθανάσης χρωστά 421.000 ευρώ, με την σύζυγό του να χρωστά επιπλέον 79.000 ευρώ.
    -Νότης Μηταράκης, οφείλει 324.000 ευρώ κι επιπλέον 750.000 λίρες.
    -Ο υπ. Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, οφείλει 765.000 ευρώ.
    -Ο αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης,720.000 ευρώ.
    - Ο Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο ίδιος οφείλει 176.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του 432.000 ευρώ.
    -Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας οφείλει 316.000 ευρώ.
    -Ο υπ. Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης 300.000 ευρώ.
    -Ο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης 148.000 ευρώ.
    -Ο Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης 160.000 ευρώ.
    -ο υφ. Οικονομικών Γιώργος Ζαββός 115.000 ευρώ.
    -Κοντά στο τριψήφιο είναι και τα χρέη του υπ. Εσωτερικών Τ. Θεοδωρακάκου.
    -Η τράπεζα Πειραιώς χαρίζει 138 εκατομμύρια στον επιχειρηματία(!!!) Πηλαδάκη.
    - Και η αηδία δεν έχει τέλος!
    Υ.Γ.1 Μελέτη του ΑΠΘ μιλάει για εφιαλτικά σενάρια με τον covid και η Δημόσια Υγεία "ταΐζει" τις ακρίδες που ενέσκηψα.Η Μαρέβα όμως είναι κομψή
    Υ.Γ. 2 Τα τοπικά Πετσομπουκωμένα ΜΜ"Ε" όμως μας λένε ότι ο Κυριάκος θα κάνει δωρεάν μαστογραφίες! Ουάου! Ο ίδιος άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)