Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Ο καιρός

 

 

Στην Αττική έφτασε η νέα κακοκαιρία. Από τα ξημερώματα βρέχει καταρρακτωδώς σε πολλές περιοχές της Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας. Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός σήμερα.

 

Η νέα κακοκαιρία έφτασε τα ξημερώματα στην Αττική και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως μπορεί να είναι σύντομη, αλλά συνοδεύεται από πολύ ακραία φαινόμενα.

 

Από τα ξημερώματα η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της και στην Αττική, όπου βρέχει καταρρακτωδώς σε πολλές περιοχές από το κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια προάστια μέχρι το Περιστέρι και το Παλαιό Φάληρο.

 

Η κακοκαιρία, που έχει πλήξει από χθες πολλές περιοχές του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας, έφτασε και στα κεντρικά της χώρας, με τους κεραυνούς να κάνουν τη νύχτα μέρα στο λεκανοπέδιο από τις 5 το ξημέρωμα.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περιοχές που παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία, το Αιγάλεω, το Περιστέρι και το Μοσχάτο, όπου οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων παρουσιάζουν αυξητική τάση, καθώς ανοίγουν τα καταστήματα, πολλά από τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα βρίσκουν πλημμυρισμένα.

 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στην Αττική, όταν και αναμένεται σταδιακή βελτίωση της χώρας, η οποία θα αρχίσει από τα δυτικά.

 

Η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα και σήμερα, καθώς αναμένονται και χαλαζοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα, και οι άνεμοι θα είναι ισχυροί έως θυελλώδεις, που στην Αττική θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)