Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Τρεις οι νεκροί και 15 οι τραυματίες...

 Τρομοκρατικό χτύπημα σε έξι σημεία στη Βιέννη...








 
 
 
 
 
Λίγες ημέρες μετά τις φρικιαστικές επιθέσεις στη Γαλλία, ο τρόμος έκανε την εμφάνιση του το βράδυ της Δευτέρας στη Βιέννη. Λίγο μετά τις 09.30 το βράδυ εκδηλώθηκε η τρομοκρατική επίθεση στην συναγωγή της Αυστριακής πρωτεύουσας και για τρεις και πλέον ώρες οι πληροφορίες για τον αριθμό των δραστών και των... θυμάτων στην Βιέννη ήταν συγκεχυμένες.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ η τοπική αστυνομία ανέφερε ανεπίσημα ότι τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν, και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, από την ανταλλαγή πυρών απόψε το βράδυ στην καρδιά της αυστριακής πρωτεύουσας, σε μια επίθεση που ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας χαρακτήρισε «τρομοκρατική».

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) μια γυναίκα υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια της επίθεσης που διαπράχθηκε στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, αυξάνοντας σε δύο τα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας αυτής, μεταδίδουν αυστριακά ΜΜΕ. 

Ο δήμαρχος της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιχ επιβεβαίωσε τον θάνατο μιας γυναίκας και τον ακόμη προσωρινό απολογισμό μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ÖRF. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο ένας από τους βαριά οπλισμένους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών.


Πηγές της αστυνομίας κάνουν λόγο για 7 νεκρούς

Η αστυνομία αρχικά είχε αναφέρει πως  ένας πολίτης έχασε τη ζωή του και  15 τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού. Ωστόσο συμφώνα με αυστριακά μέσα που επικαλούνται αστυνομικές πηγές: Υπάρχουν τουλάχιστον επτά νεκροί. 15 τραυματίες - κυρίως με τραύματα από πυροβολισμούς - που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Βιέννης

Η αστυνομία της Βιέννης ανέφερε μέσω του Twitter ότι υπάρχουν πολλοί ύποπτοι και ότι εκδηλώθηκαν επιθέσεις σε έξι διαφορετικά σημεία, όλα τους πολύ κοντά στον δρόμο όπου βρίσκεται η κεντρική συναγωγή.

Ένα μεγάλο μέρος της κεντρικής Βιέννης έχει αποκλειστεί και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

 «Οπλισμένοι και επικίνδυνοι» δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι

Αρκετοί από τους φερόμενους ως δράστες αυτής που η κυβέρνηση της Αυστρίας αποκαλεί τρομοκρατική ενέργεια στη Βιέννη διαφεύγουν τη σύλληψη και βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό, δήλωσε περί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (τοπική ώρα· 01:00 ώρα Ελλάδας) ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νιχάμερ.

«Συνενώσαμε διάφορες μονάδες των ειδικών δυνάμεων, που αναζητούν από κοινού τους φερόμενους ως τρομοκράτες», σημείωσε ο Νιχάμερ, υπογραμμίζοντας ότι η επιχείρηση των διωκτικών αρχών «δεν περιορίζεται σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή της Βιέννης», διότι οι δράστες βρίσκονται «εν κινήσει», σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ÖRF.

Ο Νιχάμερ συνέστησε ακόμη στους πολίτες της πρωτεύουσας της Αυστρίας να παραμείνουν στα σπίτια τους ωσότου να έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει οτι πιστεύεται πως στην επίθεση συμμετείχαν «πολλά άτομα». «Αυτή τη στιγμή μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πιστεύουμε πως πρόκειται προφανώς για τρομοκρατική επίθεση. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλοί δράστες. Δυστυχώς, υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες, πιθανότατα και νεκροί», πρόσθεσε.

Συμφωνα με νεότερες δηλώσεις του  τουλάχιστον ένας από τους φερόμενους ως δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας που διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βιέννη διαφεύγει τη σύλληψη.

Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο APA έχουν σκοτωθεί από πυρά ένας από τους υπόπτους και ένας περαστικός, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας αξιωματικός της αστυνομίας. Το κανάλι έκανε λόγο για 15 τραυματίες. Νωρίτερα, άλλη πληροφορία ανέφερε ότι ένας από τους δράστες ανατινάχθηκε.

«Πυροβολισμοί στην περιοχή της Ίνερε Στατ – υπάρχουν τραυματίες – αποφύγετε όλους τους δημόσιους χώρους ή τα μέσα μεταφοράς», ήταν το μήνυμα που ανάρτησε η αστυνομία στο Twitter.

ΜΜΕ: Σε έξι διαφορετικά σημεία της πόλης η επίθεση

Έξι διαφορετικές τοποθεσίες της πόλης της Βιέννης που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με τον δρόμο όπου στεγάζεται η κεντρική συναγωγή της Αυστρίας, στοχοθετήθηκαν στην επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ORF επικαλούμενο την αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως ο ίδιος μαζί με τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς βρέθηκε στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων για την αντιμετώπιση των ένοπλων επιθέσεων...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)