Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Υποψίες “λαθροχειρίας” στις προσλήψεις ΕΠΟΠ! Τα πολύ περίεργα με τα μόρια…

Καχυποψία απολύτως δικαιολογημένη έχει προκύψει με τα όσα προβλέπονται στην προκήρυξη για τις προσλήψεις ΕΠΟΠ και την συμμετοχή των ΟΒΑ. Με τη βούλα απόφασης του ΣτΕ παρακαλώ μοριοδοτούνται με 250 μόρια όσοι απλά …φοιτούν σε κάποιο ΙΕΚ και όχι οι ΟΒΑ που ήδη υπηρετούν κι έχουν εμπειρία!

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών σε έγγραφό της προς τον ΥΕΘΑ αναφέρει:

ΘΕΜΑ : Προκήρυξη ΕΠΟΠ και Συμμετοχή ΟΒΑ

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Πληθαίνουν τα μηνύματα που φθάνουν στην Ομοσπονδία μας, δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σχετικώς με την επικείμενη πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και τη δυνατότητα ή μη να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οι υπηρετούντες Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).

Ενδεικτική, μεταξύ των άλλων, που ήδη σας έχουμε κοινοποιήσει είναι πρόσφατη επιστολή, με το εξής περιεχόμενο: «Με αυτή την επιστολή μου, είμαι βέβαιος ότι εκπροσωπώ το σύνολο των οπλιτών βραχείας ανακατάταξης. Όπως γνωρίζετε, για την επερχόμενη προκήρυξη ΕΠΟΠ το 90% των ΟΒΑ θα μείνουμε εκτός. Όχι γιατί δεν διαθέτουμε τα απαραίτητα προσόντα, το αντίθετο θα έλεγα, αλλά διότι οι θέσεις οι οποίες προκηρύχτηκαν δεν αρκούν ούτε στο ελάχιστο για να απορροφήσουν αρκετούς από εμάς. Είμαστε εκπαιδευμένα στελέχη. Ακούμε συνέχεια την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να αναφέρεται σε εμάς, άλλοτε ως επαγγελματίες οπλίτες, που είμαστε γνώστες ετών του αντικειμένου και άλλοτε σαν κάτι παροδικό το οποίο ήρθε για να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί, προσωρινά, μην επιτρέποντας μας να ενταχθούμε στις Ένοπλες Δυνάμεις, που τόσο πολλοί από εμάς το έχουμε παλέψει. Αιτούμαστε δίκαια, έχοντας εργασία στις Ένοπλες Δυνάμεις, πολλοί από εμάς από το 2014, την άμεση πρόσληψή μας σαν ΕΠΟΠ είτε σαν ΟΠΥ, εκτός των θέσεων που προκηρύχτηκαν για το έτος 2021. Θέτουμε τα εξής δίκαια ερώτημα μας στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία: «Προτίθεστε να μας μονιμοποιήσετε ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια;». Αναμένουμε απαντήσεις, διότι σε ένα τόσο αβέβαιο μέλλον νιώθουμε ακόμα πιο ανασφαλείς. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.».

Πέραν της ανησυχίας, που λογικώς έχει αναπτυχθεί στο σύνολο των ΟΒΑ συναδέλφων μας, σχετικώς με το μέλλον τους και την παραμονή τους ή μη στις ΕΔ, επιτρέψτε μας να καταθέσουμε την απορία μας, μετά από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την υπ΄ αριθμ. 206/2020 γνωμοδότηση του Στ΄ Τμήματος του ΣτΕ, το οποίο ενέκρινε νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επανακαθορίζονται τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων ΕΠΟΠ, μεταξύ των οποίων και η μοριοδότηση. Και εδώ βρίσκεται η απορία μας. Θεωρείται πιο αναγκαίος ο πολίτης των 18 ετών που φοιτά, ναι, βεβαίως, δεν κάναμε λάθος, φοιτά και δεν είναι απόφοιτος ΙΕΚ και δεν είναι αναγκαίος ο μαχητής των ΕΔ; Είναι δυνατόν να μοριοδοτείται ο φοιτητής μόλις ολίγων μηνών (επαναλαμβάνουμε, όχι ο τελειόφοιτος) ΙΕΚ με 250 μόρια, ενώ ο επαγγελματίας στρατιωτικός, ο μαχητής της πρώτης γραμμής, αυτός που καθημερινώς αντιμετωπίζει την προκλητικότητα των γειτόνων, αυτός που βοηθά τον ελλιπή κρατικό μηχανισμό στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, αυτός που βοηθά τον ελλιπή κρατικό μηχανισμό στην αντιμετώπιση της εν εξελίξει υγειονομικής πανδημίας, αυτός που βοηθά τον ελλιπή κρατικό μηχανισμό σε φωτιές, σεισμούς, πλημμύρες και οποιαδήποτε άλλη φυσική καταστροφή, ο ΟΒΑ να μοριοδοτείται μόνο 50 – 100 μόρια;

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας. Δεν θα σας υποδείξουμε εμείς τι θα κάνετε. Θα κριθείτε όμως για αυτά που θα κάνετε.

Πηγή: militaire.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)