Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Επισήμως τέλος η Τουλουπάκη από την Εισαγγελία Διαφθοράς

Πράξη έγινε σήμερα η εκδίωξη της Έλενης Τουλουπάκη από το πόστο της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, μια εξέλιξη που δρομολόγησε και υλοποίησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αιτία το σκάνδαλο Novartis.

 

 Έτσι, οι... καυτές δικογραφίες του σκανδάλου φεύγουν από τα χέρια της κ. Τουλουπάκη και προωθούνται στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. 

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά επί κυβερνήσεων Ν.Δ. που αφαιρούνται δικογραφίες διασπάθισης δημοσίου χρήματος, δωροδοκιών και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από τα χέρια των εισαγγελέων που τις διερευνούν. Το Δικαστικό Συμβούλιο, εφαρμόζοντας τον νέο νόμο, επέλεξε σήμερα τα μέλη και τον προϊστάμενο της νέας Οικονομικής Εισαγγελίας.

 Σύμφωνα, λοιπόν, με ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου που συνεδρίασε σήμερα, ο Νίκος Μπαρδάκης αποτελεί τον νέο οικονομικό εισαγγελέα που θα προΐσταται του νεοσυσταθέντος υπερ-τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος στην Εισαγγελία Εφετών. 

Κατόπιν εισήγησης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, επιλέγησαν επίσης ομόφωνα: 

 Ως αναπληρώτρια του κ. Μπαρδάκη, η εισαγγελέας Εφετών Κυριακή Στεφανάτου και ως τακτικοί εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος, αποκλειστικής δηλαδή απασχόλησης, οι εισαγγελείς Εφετών: Παν. Καψιμάλης, Αθανασία Βλαχου και Νικος Ποιμενίδης Αναπληρωτές τους (μη τακτικά μέλη, μερικής απασχόλησης) οι αντεισαγγελείς Εφετών: Παναγιώτα Φάκου, Δημ. Πιέρρος, Ελένη Μαυροπούλου Επίσης, ως επίκουροι (μερικής απασχόλησης) οικονομικοί εισαγγελείς ορίστηκαν 9 εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Πρωτοδικών. ⇒ Οι 7 από αυτούς προέρχεται από το Πρωτοδικείο Αθηνών: Αντωνία Γεωργίου, Παναγιώτα Ιωαννίδου (εισαγγελείς Πρωτοδικών), Ελένη Παπαδοπούλου , Κων/να Κοντογιάννη, Βελισάριος Χολής, Μιχ. Μιχαλόπουλος, Αικατερίνη Κολιοκώστα

. ⇒ Οι δυο προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη: Σοφία Διπλοϊδου και Χαρίκλεια Χοβαρδά... 

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)