Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Σχολικά βιβλία: Αλλάζει το «πΓΔΜ» και γίνεται «Βόρεια Μακεδονία»



Σχολικά βιβλία: Αλλάζει το «πΓΔΜ» και γίνεται «Βόρεια Μακεδονία» 
 
 
Αλλαγές στις έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις των διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας, «ΜΙΑ», σε τηλεγράφημά του, με τον τίτλο «Αντικαθίσταται το "ΠΓΔΜ" στα ελληνικά βιβλία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το "Βόρεια Μακεδονία"»

αναφέρει ότι σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας της Ελλάδος, Σοφίας Ζαχαράκη, ο όρος «ΠΓΔΜ» στα βιβλία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αντικαθίσταται από τον όρο «Βόρεια Μακεδονία».

Στην από 16 Δεκεμβρίου 2020 εγκύκλιο, την οποία παραθέτει το ΜΙΑ, αναφέρεται ότι σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις «αποφασίζεται η διόρθωση αναφορών του όρου ΠΓΔΜ στις έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις των διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο υπ’ αρ. 9382/15-02-2019 έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών με θέμα: "Σχέσεις Ελλάδας-Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας-Εφαρμογή Συμφωνίας των Πρεσπών ως προς το όνομα και τις ορολογίες της γειτονικής χώρας"».

Στο τηλεγράφημα του ΜΙΑ διευκρινίζεται ότι οι διορθώσεις που πρέπει να γίνουν αφορούν σε επτά διδακτικά εγχειρίδια, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων γεωγραφίας, αγγλικών και γερμανικών, και η σχετική απόφαση απεστάλη στους αρμόδιους εκδοτικούς οίκους.

 

 Newsroom L&O

 

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στον κύριο Πρωθυπουργό μας γιατί εκτός από την σταθερότατη επίδοση των 100 νεκρών τη μέρα, σέβεται τους ψηφισμένους νόμους τους κράτους.
    Τα ακούτε ρε ζωάδια που μου ξεβρακωνόσαστε για τη Μακεδονία μας;
    Θα σέβεστε και θα υπακούτε τον κ. Πρωθυπουργό μας.
    Πείτε τώρα τρεις φορές ζωηρά.
    ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΗ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    ΦΙΛΕ ΖΟΡΑΝ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ
    ...
    Τρεις φορές είπαμε ρε. Να ακούσω άλλες δυο.Σβέλτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)