Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

 - Πού θα σημειωθούν τα φαινόμενα


Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια καθώς και η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα

Άστατος θα είναι σήμερα, Τρίτη 26 Ιανουαρίου, ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Αναλυτικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά, πρόσκαιρα στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

 


 

 Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Από το βράδυ, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα σημειωθούν τοπικά στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια που από το απόγευμα στα βόρεια θα είναι σημαντική.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ θα χιονίσει στα γύρω ορεινά και τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Ανεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα.

 

1 σχόλιο:

(3)