Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Έχουμε ενδείξεις για διασπορά της μετάλλαξης του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα

Intime
Intime

 

 Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού από την Βρετανία.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» δήλωσε οτι υπάρχουν ενδείξεις για κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού και στη Βόρεια Ελλάδα, εκτός από την Αθήνα και την Κρήτη, τόνισε

«Παρατηρούμε τις εξελίξεις για τη μετάλλαξη, που είναι κάτι πολύ σημαντικό, ενώ έχουμε δημιουργήσει το δίκτυο γονιδιωματικής επιτήρησης, το οποίο έχει αρχίσει και αποδίδει», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, στον ΣΚΑΪ «έχουμε ενδείξεις για ύπαρξη της μετάλλαξης και στη Βόρεια Ελλάδα. Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε τα αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο στέλεχος -της Βρετανίας- είναι κατά 50% πιο μεταδοτικό. «Υπάρχει ανησυχία, περιμένουμε στοιχεία από την παγκόσμια κοινότητα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Αρκουμανέας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το μεταλλαγμένο στέλεχος να επηρεάσει τις αποφάσεις για τα μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα μας, ενώ κάλεσε τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση για την μετάλλαξη του ιού.

Ερωτηθείς για το αν θα αρθούν και άλλα μέτρα στην Ελλάδα τόνισε ότι περιμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών. «Πιστεύω ότι για κάποιο διάστημα θα πάμε με τα σχολεία. Αυτή την στιγμή δεν νομίζω ότι υπάρχει ένδειξη να ανοίξει κάτι άλλο», είπε χαρακτηριστικά.

«Συζητάμε εβδομάδα - εβδομάδα, μέρα - μέρα. Ανοίγουμε σταδιακά για να βλέπουμε την επίπτωση της κάθε άρσης και για να έχουμε καλύτερη εικόνα για μετάλλαξη», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Τέλος, όπως είπε δεν αποκλείεται ένα ενδεχόμενο τρίτο lockdown αν υπάρξουν ανησυχητικά σημάδια.

Δεν απέκλεισε ενδεχόμενο τρίτου lockdown αν υπάρξουν ανησυχητικά σημάδια.

«Συζητάμε εβδομάδα- εβδομάδα, μέρα – μέρα. Ανοίγουμε σταδιακά για να βλέπουμε την επίπτωση της κάθε άρσης και για να έχουμε καλύτερη εικόνα για μετάλλαξη», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

 Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής κρούσματα του στελέχους Β.1.1.7 του ιού SARS-CoV-2 έχουν εντοπιστεί σε Αττική και Κρήτη. Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των μεταλλαγμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 59.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)