Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Ν. Φίλης: H κυβέρνηση νομοθετεί πραξικοπηματικά, θα καταργήσουμε τους νόμους της


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, με αφορμή τα μέτρα για την πανδημία και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και τον τρόπο που προωθούνται τα.. νομοσχέδια, την ώρα που ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την κοινωνία και υπάρχει η απειλή των προστίμων για όποιον κινητοποιείται.
«Όλα αυτά τα αντιδημοκρατικά νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση με την κοινωνία κλειστή στα σπίτια της και την αδυναμία να αντιδράσουν οι ενδιαφερόμενοι, όλος αυτός ο αιφνιδιασμός έχει χαρακτήρα πραξικοπήματος» υποστήριξε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 ο κ. Φίλης διαμηνύοντας ότι «όλα αυτά τα νομοθετήματα θα παλέψουμε να μην εφαρμοστούν και όταν έρθουμε στην κυβέρνηση θα τα καταργήσουμε». 

Οπως είπε ο κ. Φίλης «υπάρχει μία ευρεσιτεχνία αυταρχισμού στην κυβέρνηση. Πότε αυξάνουν τα πρόστιμα για τον κόσμο, αλλά δεν ισχύει για τα μοτοκρός στην Πάρνηθα, τώρα λένε θα βάλουν πρόστιμα στα παιδιά στις πλατείες. Πιστεύουν ότι θα λύσουν κάποιο πρόβλημα έτσι; Είναι η δεύτερη φορά που ανακοινώνουν μέτρα και τα παίρνουν πίσω», σχολίασε με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή.
«Δεν σκέφτονται ή έτσι βολιδοσκοπούν αντιδράσεις» εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «δεν είναι μία σοφή διακυβέρνηση, αλλά μία αυταρχική διακυβέρνηση». Κάλεσε δε σε οργανωμένη κοινωνική αντίδραση: «Μόνο αν υπάρχουν αντιδράσεις από τους πολίτες μπορεί κάτι να γίνει. Τα διακυβεύματα είναι πολύ υψηλά με τα πανεπιστήμια, την ανεργία, τις εργασιακές, τα οικονομικά μέτρα, θέλουν όλα αυτά απαιτούν μία ενσώματη αντίδραση, με όλα τα υγειονομικά μέτρα βέβαια, να βγούμε από τα σπίτια, είναι ο μόνος τρόπος να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι υπάρχει λαϊκή αντίδραση».

Αναφερόμενος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι μία «επικίνδυνη κοροϊδία. Κατά αρχήν με βάση τη ροή των εμβολίων δεν εμβολιάζονται όλοι οι άνθρωποι, παρά μόνο ένα μέρος του αναπτυγμένου κόσμου. Είναι ένας μεγάλος διαχωρισμός σε βάρος των πολιτών. Επίσης όποιος εμβολιάζεται δεν σημαίνει ότι δεν θα κολλήσει και δεν θα μεταδώσει. Ούτε ξέρουμε πόσο διαρκεί το εμβόλιο. Το πιστοποιητικό προσκρούει σε υγειονομικά ζητήματα, θα έχουμε νέα μετάδοση, αναζωπύρωση της πανδημίας εάν προχωρήσει αυτή η ιστορία, αλλά και κοινωνικά ζητήματα».
Κατά την εκτίμησή του «αυτή η συζήτηση, που γίνεται ερήμην επιστημονικών δεδομένων και σε αντίθεση με τον ΠΟΥ, γίνεται για να διευκολυνθούν οι αεροπορικές εταιρίες για να κάνουν περισσότερα ταξίδια. Δεν είναι έξυπνος ο κ. Μητσοτάκης που το σκέφτηκε».
Όσο για την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «μίλησε για εσωκομματικούς λόγους, όχι για εθνικούς. Επιχειρείται να υποταχθεί ένα εθνικό θέμα στα εσωκομματικά της ΝΔ.» «Πρόκειται για προσημείωση της πολιτικής αποτυχίας», κατέληξε ο κ. Φίλης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)