Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Άκυρο στον «κόφτη» στα SMS στο 13033 και στη μετακίνηση εκτός νομού

 Άκυρο στον «κόφτη» στα SMS στο 13033 και στη μετακίνηση εκτός νομού

 

Δεν φαίνεται να μπαίνει τελικά «κόφτης» στα SMS στο 13033 και χρονόμετρο, ενώ δεν φαίνεται να μπαίνει στο τραπέζι αυτή την Παρασκευή και η μετακίνηση εκτός νομού.

Στην άκρη φαίνεται ότι αφήνει η κυβέρνηση για την ώρα το σχέδιο για «κόφτη» στα SMS στο 13033 και «χρονόμετρο» στις αγορές, ενώ δεν υπάρχει στο τραπέζι να εξεταστεί το άνοιγμα της μετακίνησης εκτός νομού.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης το βάρος από τη μεριά της κυβέρνησης θα πέσει στα ενισχυμένα μέτρα και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς παντού.

«Αλλά εκείνο που προέχει είναι να φοράμε τη μάσκα» είπε ο κ. Παπαθανάσης τονίζοντας ότι «θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή σε Σάββατα και Κυριακές».

Ερωτηθείς για τα σχέδια για «κόφτη» στα SMS και «χρονόμετρο» για τις αγορές ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι «μελετάμε αρκετά θέματα για το πώς μπορεί να μπει ένας περιορισμός αλλά επειδή ο πληθυσμός δεν έχει έξυπνα τηλέφωνα θα μείνουμε προς το παρόν στην αποστολή sms χωρίς περιορισμό λόγω και των προσωπικών δεδομένων».

«Υπάρχουν και άλλα εργαλεία αλλά δεν απευθύνονται στο σύνολο του πληθυσμού. Το ίδιο με τον κωδικό 2 για τα καταστήματα συμβαίνει και με το 6 για την άσκηση και γι’ αυτό απαιτείται προσωπική υπευθυνότητα. Ας σεβαστούμε όλοι μας αυτή τη λειτουργία της αγοράς και να περιορίσουμε την κινητικότητα» πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Τι νόημα να έχουμε ένα τέτοιο μέτρο όταν υπάρχει η διέξοδος με τις βεβαιώσεις;» ήταν το ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου είπε ακόμα ότι «δεν συζητείται το άνοιγμα των χιονοδρομικών αυτή τη στιγμή» καθώς και ότι «δεν υπάρχει στο τραπέζι να εξεταστεί το άνοιγμα της μετακίνησης από νομό σε νομό γιατί οι γιατροί περιμένουν το αποτέλεσμα των ανοιγμάτων που έγιναν και επειδή έχουμε από τη Δευτέρα γυμνάσια και λύκεια θα περιμένουν για να πάρουν τις αποφάσεις».

«Είχαμε μία επανεκκίνηση μετά από εβδομάδες, σαφώς το Σάββατο είχαμε μία κίνηση και την Κυριακή πιο ομαλά και τις υπόλοιπες μέρες με κάποιες ουρές, αλλά φυσιολογικά. Μειώσαμε την πυκνότητα του Μαΐου και μειώσαμε τη χωρητικότητα για να έχουμε διάρκεια. Να είμαστε προσεκτικοί και να μην καταχρόμαστε τη λειτουργία του αριθμού «2» . Λόγω των προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπεται να κρατούμε τα στοιχεία και το αρχείο της κίνησης. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα «κόφτη»» είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Το SMS σχεδιάστηκε να έχει την ίδια χρήση με το χαρτί μετακίνησης και να διευκολύνει και δεν μπορεί να ενσωματώσει κάποιου είδους «κόφτη» στα πολλαπλά SMS.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρακολουθεί στενά την κίνηση στην αγορά. Τα μέτρα από τις επιχειρήσεις τηρούνται κατά γράμμα και θερμά ευχαριστώ γι´ αυτό. Οι καταναλωτές φορούν όλοι μάσκα πράγμα που είναι κρίσιμο. Οι εικόνες συνωστισμού που είδαμε, ήταν η εξαίρεση και έχουμε σχέδιο εάν χρειαστεί» ανέφερε σε σημερινή ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)