Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Τσιόδρας, Χαρδαλιάς, Κικίλιας, Αρκουμανέας με δίμηνη καθυστέρηση στη Βουλή

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου
 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς μεταξύ των ατόμων που θα βρεθούν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα δώσουν το παρών την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στη Βουλή ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσίοδρας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα τέσσερα πρόσωπα καλούνται σε ακρόαση στην κοινοβουλευτική επιτροπή με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιογραφική αποκάλυψη του διπλού συστήματος καταγραφής κρουσμάτων, τη λειτουργία του οποίου παραδέχτηκε η κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς το όμως «υποσύστημα». Σημειώνεται, πάντως, ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ είχε κατατεθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας από την 1η Δεκεμβρίου αλλά τελικά ικανοποιείται μετά από παρέλευση δύο μηνών.

Μεταλλάξεις του ιού και μη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής

Το ζήτημα που αναμένεται, πάντως, να κυριαρχήσει στη μεθαυριανή συζήτηση είναι η νέα επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων που καταγράφεται στη χώρα αλλά και ο κίνδυνος από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να ζητήσουν στοιχεία για τις εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την εφαρμογή της πρακτικής του «ακορντεόν» στο άνοιγμα και το κλείσιμο δραστηριοτήτων της αγοράς.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει εκ νέου το αίτημά του για τη δημοσιοποίηση των εισηγήσεων που έγιναν από τους επιστήμονες στην κυβέρνηση με αιχμή του ενδιαφέροντος την καθυστερημένη λήψη μέτρων στη Θεσσαλονίκη, το άνοιγμα των σχολείων με τάξεις που υπερβαίνουν τους 25 μαθητές αλλά και την είσοδο εκατομμυρίων τουριστών το προηγούμενο καλοκαίρι δίχως τεστ. Επίσης αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού και τις αιτίες των καταγραφόμενων καθυστερήσεων.

Πηγή: ieidiseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)