Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Aνησυχητικές αποκαλύψεις για την αξιοπιστία των rapid test

Σοβαρά προβλήματα προκύπτουν από την μαζική χρήση των rapid test στην προσπάθεια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να αναχαιτίσουν την ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ενώ οι εμβολιασμοί εξακολουθούν να προχωρούν με αργούς ρυθμούς στη γηραιά ήπειρο.

Σύμφωνα με τον Guardian, emails που διέρρευσαν αποκαλύπτουν περαιτέρω ανησυχίες αξιωματούχων για την αξιοπιστία των συγκεκριμένων τεστ με την πιο απαισιόδοξη εκτίμηση να αναφέρει πως μόνο το 2-10% των θετικών αποτελεσμάτων μπορεί να είναι ακριβή, σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά του Covid-19.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της διαδεδομένης χρήσης rapid test σε ασυμπτωματικά άτομα στη Μεγάλη Βρετανία, λόγω του αυξανόμενου ρυθμού λανθασμένων θετικών αποτελεσμάτων.

Οι αποκαλύψεις έρχονται μετά τις προτροπές του Μπόρις Τζόνσον προς τις πολίτες να κάνουν δύο rapid την εβδομάδα, αλλά αξιωματούχος προειδοποίησε στις 9 Απριλίου για τα προβλήματα της σχετικής διαδικασίας υποστηρίζοντας πως η καλύτερη πιθανότητα για έγκυρο θετικό τεστ είναι 25%.

Σημειώνεται πως η Βρετανία χαμήλωσε το ρυθμό των εμβολιασμών με την πρώτη δόση, προκειμένου οι ομάδες προτεραιότητας να λάβουν και τη δεύτερη δόση, καθώς την περασμένη Δευτέρα λειτούργησαν ξανά όλα τα καταστήματα και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

Πάντως, το γραφείο του Τζόνσον επιμένει πως η κυβέρνησή του είναι παραμένει προσηλωμένη στο στόχο να έχουν εμβολιαστεί με μία δόση όλοι οι ενήλικες μέχρι την 31η Ιουλίου...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)