Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Και η Παγώνη διαψεύδει Μητσοτάκη για τις ΜΕΘ

Και η Παγώνη διαψεύδει Μητσοτάκη για τις ΜΕΘ

 Οι αναμονές είναι μεγάλες! Καθημερινά πολλές δεκάδες ασθενείς στην Αττική νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους» τονίζει η ΕΙΝΑΠ, σε ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή της γνωστής συνδικαλίστριας και γιατρού Ματίνας Παγώνη.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των υγειονομικών για την αρνητική απάντηση του κ. Μητσοτάκη στο ερώτημα δημοσιογράφου αν οι πολίτες που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ δε βρίσκουν διαθέσιμη κλίνη.

Ο λόγος για την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Τ/Σ Star στις 7 Απριλίου, στην οποία η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) απάντησε λέγοντας πως το ίδιο βράδυ, «στην επίσημη λίστα αναμονής για διακομιδή σε ΜΕΘ υπήρχαν στα νοσοκομεία της Αττικής και των γύρω περιοχών 113 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Οι 82 από αυτούς ασθενείς πάσχοντες από Covid-19, εκ των οποίων οι 37 περιμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και πρόχειρους αναπνευστήρες, για χρονικό διάστημα τριών ημερών και πάνω».  «Αυτή άλλωστε είναι η καθημερινή εικόνα όλες τις τελευταίες εβδομάδες», σημείωνε ακόμη η ΟΕΝΓΕ.

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε με σαφήνεια και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), της οποίας πρόεδρος είναι η εκ της «γαλάζιας» Δημοκρατικής Κίνησης Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη

Χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωση του μεγάλου σωματείου των ιατρών του ΕΣΥ στο λεκανοπέδιο αναφέρονται τα ακόλουθα, σε σχέση με το συμβάν που προσφάτως απασχόλησε την επικαιρότητα στον «Ερυθρό Σταυρό»:

«Περίπου στις 11 μμ της 7ης Απριλίου 2021 οι εφημερεύοντες γιατροί σε πτέρυγα νοσηλείας ασθενών COVID στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός" έσπευσαν σε θάλαμο νοσηλείας αμέσως μόλις σήμανε το αλάρμ του μόνιτορ ενός ασθενούς που νοσηλευόταν
διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ για τρίτο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο (όπως δυστυχώς δεκάδες άλλοι καθημερινά σε όλα τα νοσοκομεία για τους οποίους οι γιατροί αμέσως μετά την διασωλήνωση καταχωρούν προς την αρμόδια υπηρεσία on line αίτημα διακομιδής σε ΜΕΘ COVID).

Οι γιατροί διαπίστωσαν ισοηλεκτρική καρδιογραφική γραμμή (καρδιακή ανακοπή) στο μόνιτορ και άρχισαν αμέσως προσπάθειες ανάνηψης. Ταυτόχρονα διαπίστωσαν πως ενώ ο τραχειοσωλήνας ήταν στην θέση του και δεν είχε μετακινηθεί, ο αναπνευστήρας ήταν απενεργοποιημένος και αποσυνδεδεμένος. Δυστυχώς η προσπάθεια ανάνηψης δεν απέδωσε και διαπιστώθηκε ο θάνατος του ασθενούς. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, υπάρχει αστυνομική διερεύνηση για το ποιός απενεργοποίησε τον αναπνευστήρα που φυσικά δεν ήταν γιατρός, νοσηλευτής ή άλλο μέλος του προσωπικού του νοσοκομείου. Είναι σαφέστατο πως το τραγικό συμβάν (πιθανή εγκληματική ενέργεια) θα είχε αποφευχθεί αν ο ασθενής νοσηλευόταν σε ΜΕΘ και όχι σε κοινό θάλαμο (...)».

Σημειώνουμε πως οι παραπάνω αναφορές επιβεβαιώνουν σχετικό ρεπορτάζ του iEidiseis, την επρασμένη εβδομάδα.

Επιπλέον, απευθυνόμενη στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η ΕΙΝΑΠ ζήτησε σήμερα «την άμεση επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, για τουλάχιστον 4 εβδομάδες και την εξασφάλιση ΜΕΘ από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τόσο για non covid όσο και για covid ασθενείς» όπως και την «με κατεπείγουσες διαδικασίες πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για την άμεση στελέχωση και λειτουργία ικανού αριθμού νέων κλινών ΜΕΘ που έχει ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Διότι «η μετατροπή των κλινών ΜΕΘ Γενικής Μονάδος σε κλίνες ΜΕΘ covid δεν αποτελεί λύση. Πολύ περισσότερο δεν αποτελεί λύση αλλά είναι επικίνδυνη πρακτική να βαφτίζονται ΜΕΘ κλίνες που ΔΕΝ είναι ΜΕΘ (Καρδιοχειρουργικές Ανανήψεις, Μονάδες Εμφραγμάτων, Χειρουργικές αίθουσες κ.λπ.)».

«Επισημαίνουμε ότι η ανάγκη είναι τεράστια! Οι αναμονές είναι μεγάλες! Καθημερινά πολλές δεκάδες ασθενείς στην Αττική νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους», συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ, σε δραματικό τόνο.

Θα διαψεύσει ξανά η κυβέρνηση τους - όλων των τοποθετήσεων - ιατρούς; Μέχρι τώρα, πάντως, οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής» τη διαψεύδουν...

Π.Μ.

Πηγή: ieidiseis.gr

7 σχόλια:

  1. Την Παγώνη περιμέναμε για να καταλάβουμε το Κουλό. Έχουν καταστρέψει τη χώρα τα λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα είδαμε τα χαΐρια και τις προκοπές. Γι' αυτό ακόμη και σήμερα τους προτιμάει ο λαός το βλέπουμε σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Τώρα βγήκε να μας ανακοινώσει πρόγραμμα ο Τσίπρας με "ελαφρύνσεις" χαχαχα ανακάλυψε πάλι τα λεφτόδεντρα.Μάλλον σκέφτεται να φορολογήσει ό,τι πετάει και ό,τι κινείται πάλι.Αλήθεια ο αρμόδιος στα οικονομικά Τσακαλώτος πού βρίσκετα;Ας μαζέψει τους Κοντωνήδες και την παιδική χαρά που έχει γύρω του με τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ μήπως δει άσπρη μέρα..Όσο για την Παγώνη ένα τηλεοπτικό "νούμερο" είναι όπως και τόσα που έχει ο μπαξές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλάκα μη γράφεις τζάμπα τόσο μεγάλα σχόλια πάλι 0,60 το σχόλιο θα πληρωθείς.
      Ένα ουγκ αρκεί.
      Τώρα πάρε στη μάπα τι έλεγε η Πελώνη η κυβερνητική εκπρόσωπος για τη συμμορία που κυβερνάει.
      https://www.koutipandoras.gr/article/pelonisbine-oi-epitheseis-sti-nd-oi-eironeies-gia-samara-boridioi-anartiseis-poy-ekthetoyn.
      Θέλω προσεκτική μελέτη και όχι βιασύνες
      Έλα. Ξεκινά.

      Διαγραφή
    2. Όπως τα λες.Νούμερο η Παγώνη;
      Δεν μπορούν όλοι να έχουν τη σοβαρότητα ενός Λιγνάδη,ενός Φουρθιώτη...
      Μιας υπέρκομψης Μαρέβας!

      Διαγραφή
    3. Φίλε άκουσα ότι ο Κοντινής έχει μαζευτεί για μπιρίμπα με τον Καραχάλιο τον Αντώναρο τον Σπηλιοτοπουλο και άλλους.
      Αν πάλι ψάχνεις για Βορίδη και Μπουμπούκο μη χάνεις την ώρα σου στους χουντικούς.Στη ΝουΔουλα θα τους βρεις.

      Διαγραφή
  3. Δε μου λες φίλε όταν λες μεγάλο τηλεοπτικο νούμερο εννοείς σαν εκείνον τον κωλοτουμπα που πουλούσε νανογιλεκα για γίδια και στο τέλος έγινε υπουργός; Τόσο μεγάλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9.22 υπερφορολόγηση όπως τα λες. Έχεις δίκιο.
    Αλλά δεν τα φάγανε ούτε τα σκοιλ ελικικου ούτε τα πετσομπουκωμενα ούτε τα σελφ τεστ ούτε οι μεγάλοι περίπατοι.
    Εδώ μιλάμε για ύαινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)