Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Συμφωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου χωρίς τους Ειδικούς για τις εκκλησίες το Πάσχα

Συμφωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου χωρίς τους Ειδικούς για τις εκκλησίες το Πάσχα

 

 

Συμφωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για το Πάσχα, σε δεύτερο χρόνο θα... ρωτήσουν και τους λοιμωξιολόγους.

Σε συμφωνία κατέληξαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι ναοί το Πάσχα και συγκεκριμένα κατά την περιφορά του Επιταφίου και της Ανάστασης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Μάλιστα κατέληξαν στον τρόπο που θα τελεσθούν οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στους ναούς.
Ειδικότερα τόσο κατά την περιφορά του Επιταφίου, όσο και της Ανάστασης οι πιστοί θα μπορούν να είναι έξω από τις εκκλησίες, ενώ η περιφορά δεν θα γίνει στους δρόμους παρά μόνο γύρω από τους ναούς.

Η δεν Ανάσταση θα γίνει και αυτή στον εξωτερικό χώρο κάθε εκκλησίας τηρώντας όπως ειπώθηκε όλους τους υγειονομικούς όρους με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων.

«Κάναμε συμψηφισμό (με τον πρωθυπουργό), αλλά με μέτρα με περισσότερη ελευθερία. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε την δυνατότητα να πάμε Πάσχα στο χωριό. Επιτάφιο θα κάνουμε γύρω από την εκκλησία» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στην εθνική αντιπροσωπεία.

Πάντως δεν αποκλείεται η φετινή Ανάσταση να γίνει νωρίτερα λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Και το μεγάλο ερώτημα που μένει να μας απαντήσουν, προφανώς οι ειδικοί αυτή την ώρα, είναι στην περιφορά του Επιταφίου με κόσμο έξω από τις εκκλησίες θα τηρηθούν οι κανόνες; Ποιος θα ελέγχει τα μέτρα και ποιός θα κρατά τις σωστές αποστάσεις; 

Όλα αυτά θα τεθούν στους λοιμωξιολόγους οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ήδη αντιδρούν στις δηλώσεις του κ. Ιερώνυμου και φαίνεται πως θα πουν «όχι» στα περισσότερα από όσα σήμερα συμφώνησαν Μητσοτάκης - Ιερώνυμος.  

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Τι να μας πουν οι ειδικοί όταν έχεις τον αντιπρόσωπο του Θεού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)