Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Γιώργος Καραϊβάζ: Στα χέρια των αρχών βίντεο που δείχνει τους δράστες

Γιώργος Καραϊβάζ: Στα χέρια των αρχών βίντεο που δείχνει τους δράστες

 

Βίντεο με τους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, φαίνεται να έχουν στα χέρια τους οι αρχές. Έρευνες για πληρωμένους εκτελεστές από το εξωτερικό. Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του δημοσιογράφου. 

Στα χέρια των Αρχών υπάρχει βίντεο με τους δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Στο έργο της εξιχνίασης του εγκλήματος συμβάλλουν και οι φωτογραφίες από τη στιγμή της εκτέλεσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, το βίντεο έχει καταγράψει τους δύο δράστες πάνω στη μηχανή, περίπου 300 μέτρα από το σημείο της επίθεσης. Από τις κινήσεις τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται πως κάποιος τους ενημερώνει πως πλησιάζει το όχημα του δημοσιογράφου.

Το βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας σπιτιού της περιοχής.

Οι εκτελεστές φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το καρτέρι θανάτου, παρακολουθώντας το καθημερινό πρόγραμμα του δημοσιογράφου. Αυτό που μένει πλέον να εξακριβωθεί είναι αν υπήρχαν και συνεργοί στο έγκλημα που ενημέρωναν τους δράστες για τις κινήσεις του δημοσιογράφου, ή αν οι εκτελεστές είχαν παιδεύσει το όχημα με GPS.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ η αστυνομία γνωρίζει τη διαδρομή που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν, μετά την δολοφονία.

Όπως όλα δείχνουν η διαφυγή έγινε μέσω της οδού Γρανικού και από την οδό Παπανδρέου κατευθύνθηκαν προς το Άνω Καλαμάκι.


 

Από κει πέρα είναι σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για την υπόλοιπη, καθώς και αν εγκατέλειψαν κάπου το μηχανάκι και άλλαξαν όχημα, με το οποίο μετέβησαν και στον τελικό προορισμό τους.

Έρευνες για πληρωμένους εκτελεστές από το εξωτερικό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο αυτός που υπέγραψε το συμβόλαιο θανάτου, να έφερε πληρωμένους εκτελεστές από το εξωτερικό, οι οποίοι αμέσως μετά το στυγερό έγκλημα, έφυγαν από την Ελλάδα.

Στην Αστυνομία έχει ήδη καταθέσει ο δικηγόρος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δώσουν καταθέσεις μέλη της οικογένειας του -που ακόμα είναι σε κατάσταση σοκ- καθώς και πρόσωπα από το επαγγελματικό περιβάλλον του.

Παράλληλα, στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα ερευνηθούν το λάπτοπ και το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ, και μάλιστα έχει δοθεί εντολή να γίνει ανάκτηση σβησμένων αρχείων.

 

Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του δημοσιογράφου

Η κηδεία του Γιώργου Καραϊβάζ θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 11/4 και ώρα 15:00 στον τόπο καταγωγής του, την Καλλίφυτο Δράμας, όπως γνωστοποίησε το eretikos.gr. Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο δημοσιογράφο που έφυγε από τη ζωή με αυτό τον τραγικό τρόπο. 

Οι αναρτήσεις που εξετάζει η ΕΛΑΣ - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, χτες το μεσημέρι έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε και η πρώτη βαλλιστική έρευνα για το πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι δράστες του εγκλήματος η οποία δείχνει πως το όπλο είναι «καθαρό» δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο θα γίνει και δεύτερη έρευνα για να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα και θα σταλεί η έκθεση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι από τον τόπο του εγκλήματος οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν 13 κάλυκες από πιστόλι των εννέα χιλιοστών, τρία θραύσματα βολίδων και τρεις παραμορφωμένες βολίδες.


 

Μακροσκοπικά από την ιατροδικαστική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι ο δημοσιογράφος έφερε 10 τραύματα στο σώμα δύο εξ αυτών στο κεφάλι, πράγμα που επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες που θέλουν τον εκτελεστή να του ρίχνει την χαριστική βολή. 

Πάντως όπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, πιθανό ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου.

Από μαρτυρίες προκύπτει ότι οι δράστες ήταν δύο που επέβαιναν σε δίκυκλο μικρού κυβισμού.

Ο οδηγός φορούσε κράνος και σκούρα ρούχα, ενώ ο συνεπιβάτης, ο οποίος ήταν και αυτός που πυροβόλησε, φορούσε μαύρα ρούχα, χακί στρατιωτικό μπουφάν με κουκούλα, μαύρη χειρουργική μάσκα και μαύρα γυαλιά.

Ο εκτελεστής πυροβόλησε τον Γιώργο Καραϊβάζ την ώρα που είχε για από το αυτοκίνητο του και κατευθυνόταν προς το σπίτι του, ενώ κατέβηκε από το μηχανάκι και του έδωσε την χαριστική βολή.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως δεν άκουσαν πυροβολισμούς γι' αυτό εξετάζεται η εκδοχή το όπλο να είχε σιγαστήρα.

Τα κίνητρα της δολοφονίας παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ τις επόμενες μέρες οι αστυνομικοί θα πάρουν καταθέσεις από τους οικείους του θύματος, για να διευκρινίσουν αν δεχόταν απειλές ή αν είχε εκμυστηρευτεί ότι ανησυχούσε για κάτι.

Οι επίμαχες αναρτήσεις 

Ταυτόχρονα μελετούν τα κείμενα που είχε γράψει τον τελευταίο καιρό στην ιστοσελίδα bloko.gr που διατηρούσε, σχετικά κυρίως με θέματα οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς, προκειμένου να εξετάσουν αν κάποια από αυτά μπορεί να σχετίζονται με την δολοφονική επίθεση.

«Η ζωή είναι ένας απροσδιόριστης μορφής και τροχιάς κύκλος. Μέσω δύο ατόμων (σ.σ. από τον ποινικό χώρο) γνώρισα πολύ καλά την παιδιάστικα αφελή μέχρι τότε προσέγγιση μου, στο πως λειτουργεί το σύστημα. Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, εκκλησία, αστυνομία, δικαιοσύνη, κακοποιοί. Περιπεπλεγμένοι σ’ ένα κύκλο δυναστείας και καταδυνάστευσης των αφελών ρομαντικών οδοιπόρων -κατά παράφραση του Ρουσσώ- που εν πολλοίς συγκροτούν το μεγάλο κοινωνικό στρώμα. Ένας κύκλος που όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.»

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών εστιάζεται στο συγκεκριμένο σημείο, όχι μόνο γιατί το θύμα της εγκληματικής ενέργειας αναφέρεται σε γνώσεις του σε θέματα διαπλοκής αξιωματούχων με ιδιώτες κλπ.

Εκείνο το οποίο θεωρείται πιο σημαντικό είναι ότι οι αναφερόμενοι δύο «συνομιλητές» του δημοσιογράφου έπεσαν θύματα κι αυτοί ενεδρών θανάτου τον Οκτώβριο του 2019 στο Χαϊδάρι και τον Δεκέμβριο του 2020 στα Βριλήσσια.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2020 το θύμα των αδίστακτων εκτελεστών σημείωνε στο site του: «σας ενημερώνουμε λοιπόν πως μία από τις βασικότερες πηγές ενημέρωσης μας για τις κρίσεις και τις τοποθετήσεις πριν από κάθε ετήσια διαδικασία ήταν κατά κύριο λόγο οι συγκεκριμένοι (οι προαναφερόμενοι δολοφονηθέντες ποινικοί). Πολλές φορές μας εξέπληξαν με την ακρίβεια των … «προβλέψεων» τους και ειδικά για τις θέσεις κρίσμου και υψηλού ενδιαφέροντος. Προσέξτε. Αυτό που λέμε και κοινοποιούμε ήταν πως γνώριζαν. Αυτό που δεν ξέρουμε κι αλίμονο δεν θα μας έλεγαν ποτέ, ήταν ο βαθμός της επίδρασης τους πάνω στις κρίσεις και στις τοποθετήσεις».

Ο Γιώργος Καραϊβάζ σε άλλο δημοσίευμα του τον Νοέμβριο του 2019 αναρωτιόταν γιατί δεν έχει εξιχνιασθεί κανένα από τα συμβόλαια θανάτου, μιλώντας για σκοπιμότητα των αρχών ασφαλείας.

Όπως έγραφε «ποιος τολμά και ποιον συμφέρει να διαλευκάνει έστω και μία από τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις που έχουν το ανεξίτηλο χρώμα του συμβολαίου θανάτου; Και μην μας πείτε για εκείνη του Γιάννη Μακρή (σ.σ. σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στη Γλυφάδα και συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι δράστες) επειδή ακριβώς βρίσκεται πολύ έξω από το πεδίο της δραστηριότητας που σχετίζεται ή αφορά στο σύστημα. Παλιό ή νέο».

Επίσης οι αστυνομικοί έχουν πάρει το τηλέφωνο του δημοσιογράφου το οποίο ερευνάται για να διαπιστωθεί αν είχε κάποιες συνομιλίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ύποπτες, ενώ έχουν ζητήσει και άρση απορρήτου για να διαπιστώσουν αν υπήρξαν τηλεφωνικές επαφές στην περιοχή πριν και μετά το έγκλημα που να σχετίζονται με την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε από το κανάλι Star όπου εργαζόταν, την ώρα που δέχτηκε την δολοφονική επίθεση και εκτιμάται ότι οι δράστες τον παρακολουθούσαν, γι' αυτό οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες που μπορεί να έχουν καταγράψει τους δολοφόνους, ή τυχόν συνεργούς τους.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τον οποίο κάλεσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου να τον ενημερώσει για την υπόθεση, αμέσως μετά την συνάντηση τόνισε ότι «με ρητή εντολή του Πρωθυπουργού οι έρευνες για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ θα επισπευσθούν στο μέγιστο» και ότι «Ελληνική Αστυνομία θα εργαστεί με τη μέγιστη επιμέλεια, όπως κάνει πάντα, για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στην δικαιοσύνη».

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)