Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Μαρκόπουλος και Πλεύρης κατέθεσαν ερώτηση για τραγούδι που είπε ο Γραμμένος στην ΕΡΤ (video)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtgpoUFM8MO9n8Td9jMRMnMahoX4qvsqTZNQdBYdKw4lMSTLpUIzTt_H2fqa_F6B3tJ2X8wXJ0nOJwNCPiOIPjSLOB993EeJn_nZRKdo8Wht14wpq2A1MzkT8vnHHUaUcTBu4vm2k4BkY7/s1600/gr+censor4.jpg

 

 

Διότι δεν ελογοκρίθη!!!!


 Οι Δημήτρης Μαρκόπουλος και Θάνος Πλεύρης κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με το τραγούδι «κουκουλοφόρος» που είπε ο Σπύρος Γραμμένος ως καλεσμένος στην εκπομπή «ΦλΕΡΤ» στην ΕΡΤ1.

Ο τραγουδοποιός, Σπύρος Γραμμένος, ήταν καλεσμένος την περασμένη Τετάρτη στην εκπομπή «ΦλΕΡΤ» στην ΕΡΤ1 και οι παρουσιαστές του ζήτησαν – μετά από σχετικό αίτημα της αρχισυντάκτριας όπως ακούγεται οι ίδιοι να λένε – να πει το γνωστό του τραγούδι «Κουκουλοφόρος».

Οι Δημήτρης Μαρκόπουλος και Θάνος Πλεύρης κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό με την οποία ζητούν να ενημερωθούν.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 13:10'' του βίντεο:


 

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ, ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΘΕΜΑ: Εξύμνηση και εξωραϊσμός της δράσης των κουκουλοφόρων σε εκπομπή της ΕΡΤ την ώρα που ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για την υπόθεση της Marfin

Σύμφωνα με την από 31-3-2021 ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν. Όπως είναι γνωστό, από τον εμπρησμό με μολότοφ του υποκαταστήματος της εν λόγω τράπεζας στην Αθήνα, τον Μάιο του 2010, έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος γυναίκα.

Και ενώ αυτή η πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο επανέρχεται στο προσκήνιο προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, σε εκπομπή της ΕΡΤ συνέβη κάτι που δεν συνάδει με το ήθος της δημόσιας τηλεόρασης. Πιο συγκεκριμένα, στην εκπομπή «φλερτ» της ΕΡΤ στις 12-4-2021 παρουσιάστηκε τραγουδιστής που με προκλητικό τρόπο και από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης που τροφοδοτείται από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών ερμήνευσε, κατόπιν επιθυμίας της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, τραγούδι με το οποίο εξυμνούσε και εξωράϊζε την δράση αυτουργών παραβατικών πράξεων παρόμοιων με αυτές που οδήγησαν στον εμπρησμό και την δολοφονική επίθεση στη Μαρφίν, στέλνοντας λάθος μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Οι στίχοι του επίμαχου τραγουδιού εχουν ως εξής: «Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος, μαμά, μπαμπά είμαι κακό παιδί. Μαμά, μπαμπά, στην τσάντα έχω μπουκάλια, μαμά, μπαμπά, στην τσάντα έχω στουπί. Ποιος έχει την βενζίνη, ποιος έχει την ευθύνη, ποιος έχει τα πλακάτ, ποιος θα βαράει τα ΜΑΤ, ποιος έχει δικηγόρο, ποιος έχει μαρκαδόρο, ποιος έχει το κουτί με τα Maalox, ποιος, ποιος. Μαμά, μπαμπά, μην τους δικαιολογείτε, μαμά, μπαμπά δεν τα έσπασα εγώ. Μαμά, μπαμπά, τα έσπασαν ασφαλίτες, μαμά, μπαμπά, το δέντρο έκαψα εγώ. Φάγαμε χημικά, σπάσαμε μπατσικά, μπήκαμε στο μετρό, πήραμε το στενό, τους ρίξαμε αυγά, πέτρες πολλή μπογιά, μα κράταγαν ασπίδες τα..... Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος. Μαμά, μπαμπά, είμαι κακό παιδί. Μαμά, μπαμπά, τις τράπεζες βαρούσα, μαμά, μπαμπά, τις έβριζες και εσύ». Σαν να μην έφτανε αυτό, με την στάση τους και την συμπεριφορά τους, η παρουσιάστρια και οι συμπαρουσιαστές της εκπομπής συμμετείχαν στην προσβλητική αυτή ενέργεια, επαναλαμβάνοντας κατά διαστήματα τους παραπάνω στίχους.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Θα υπάρξει έλεγχος για το περιεχόμενο της εκπομπής προκειμένου να απόσχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες που προκαλούν την κοινή γνώμη;».

3 σχόλια:

  1. Εντάξει και στη χούντα απαγόρευαν τραγούδια δεν είναι πρώτη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμ το άλλο; Το τραγούδι σε στίχους Καββαδία που λέει "το φορτίο θα το ' χουμε καπνισει";Δεν αποθεώνει τη μαστουρα;
    Ή το άλλο του Καζαντζίδη "να σου δώσω μια να σπάσεις αχ βρε κόσμε γυάλινε"; Δεν προτρέπει σε αντικαθεστωτικές πράξεις;
    Τι τα θέλουμε τα τραγούδια;
    Γιατί δεν απαγορεύουν τη μουσική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κόμμα ειχε παιδόφιλους πρώτο τραπέζι πίστα και δεν έβγαλε κιχ όταν αποκαλύφθηκε το "κοινοφελές τους έργο", θέλει να απαγορεύσει τραγούδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)