Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Γεωργιάδης: Όποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δωρίζει το όνομα Μακεδονία

Γεωργιάδης: Όποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δωρίζει το όνομα Μακεδονία

 

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να τηρήσει απαρέγκλιτα τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.  

Σε ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για τη Συμφωνία των Πρεσπών απάντησε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης

«Όποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά την κύρωσή της από το ελληνικό κοινοβούλιο, δωρίζει το όνομα Μακεδονία», τόνισε μεταξύ άλλων.  

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Κύριε Βελόπουλε, θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του πατρός σας. Αναφερθήκατε με πολύ στόμφο στην στάση της Νέας Δημοκρατίας, περί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όλη σας η κριτική θα ήταν έντιμη αν ήταν αληθινή.

Φαντάζομαι YouTube έχετε, μπορείτε να κάνετε τώρα ένα Google Search, την ομιλία μου στο Βελλίδειο, προσκεκλημένος της Βεργίνας τηλεοράσεως, πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά από ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, ενώπιον 2.500 ανθρώπων.

Όπου μου ετέθη το ερώτημα, εάν δεν τα καταφέρουμε και ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και είστε κυβέρνηση τι σκοπεύετε να κάνετε;

Θα δείτε στο βίντεο να λέω ενώπιον 2500 ανθρώπων, με πολύ μεγάλη ευαισθησία στο θέμα και πολύ οξυμένα τα πνεύματα τότε, ότι εάν η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο καθίσταται διεθνής συμφωνία και η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται αν είναι κυβέρνηση να την τηρήσει απαρέγκλιτα.

Μάλιστα μόλις το είπα από κάτω έγινε και μια πολύ μεγάλη φασαρία. Ευτυχώς επικράτησαν οι ψυχραιμότερες σκέψεις και τους εξήγησα το μείζον: ότι πατριωτισμός δεν είναι να κάνεις και να υπόσχεσαι τα ευχάριστα. Πατριωτισμός είναι να υπηρετείς την αλήθεια και το εθνικό συμφέρον.

Όποιος αμφισβητήσει την Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την κύρωσή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο, δωρίζει το όνομα Μακεδονία σκέτο στα Σκόπια. Όποιος υπόσχεται, όποιος, δεν λέω εσείς προσωπικά, ότι δύναται να το πράξει, είναι ψεύτης και απατεώνας.

Διότι το Διεθνές Δίκαιο είναι πολύ πάνω από τους νόμους του ελληνικού κράτους. Δεσμεύει τα κράτη και κανένα κράτος δεν μπορεί να το παραβιάσει χωρίς συνέπειες.

Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν, προ των εκλογών, μέσα στην μεγαλύτερη κρίση που περνούσε τότε η Ελλάδα, έδωσε έναν έντιμο αγώνα, να μην περάσει η Συμφωνία. Δυστυχώς πέρασε από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όπως είπαμε όλοι στις ομιλίες μας τότε, εάν αυτή η συμφωνία ψηφιστεί, δεν υπάρχει κανένας διεθνώς νόμιμος τρόπος να ακυρωθεί.


 Πηγή:ieidiseis.gr

 

 

6 σχόλια:

  1. I.kolutunba.tu.eona.tora.oli.mazi.sto.sindagma.🏇🏇🏇🏇🏇🏇

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός ο υπουργός. στην πραγματικότητα βέβαια λαλίστατοι όλοι στο κόμα του, έλεγαν ότι δεν θα το αποδεχτούν αλλά ήταν μόνο για την αρπαγή της ψήφου. Η σωστή προσέγκισή του είναι στην φράση, όποιος αμφισβητήσει την Συμφωνία των Πρεσπών, δωρίζει το όνομα Μακεδονία σκέτο στα Σκόπια. Ο ιστορικός του μέλοντος θα ανακαλύψει ότι τελικά και η ΝΔ ήταν θετική με την συμφωνία . Χαμένοι οι γείτονες που δεν πήραν αυτό που ήθελαν εδώ και πολλά χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλες στις πλατείες να ξεβρακωθουμε για τη Μακεδονια μας αδερφές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυγή
    Συμφωνία Πρεσπών / Η πρώτη «συγγνώμη» στον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τον Άδωνι Γεωργιάδη
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2’


    Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών στις 23 Ιανουαρίου του 2019 έλεγε μεταξύ αλλων:
    «Η δική μας παράταξη είναι πιστή στο δάκρυ του αείμνηστου Εθνάρχου Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη Μακεδονία, αλλά και η δική σας -θα πω- πρώην παράταξη, κύριε Μπόλαρη, πιστή σε αυτά που έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Για σας, κυρία Κουντουρά, δεν έχω να πω τίποτα. Καταλαβαίνω ότι είναι ωραίο το υπουργείο Τουρισμού και προδώσατε μία ολόκληρη ιστορία σε “άλλες” ιδέες.
    Τώρα;
    Πόσο ζώα θεωρεί όσους κατέβαζε με χυδαιότητες στους δρόμους;
    Όσο του επιτρέπουν και του δείχνουν ότι είναι.
    Και φυσικά στις επόμενες εκλογές βγάλτε πάλι απ' τους πρώτους τον προσωπικό φίλο του Παττακού.
    Αδωνη μαζί σου. Δούλευε τους. Ξέσκισε τους. Δεν χαμπαριάζουν.
    Είναι ότι σου δείχνουν
    Ζωντοβολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αργά μεν γρήγορα δε άρχισαν να βγαίνουν οι σκελετοί από τα ντουλάπια. Γειά σου (Μεγάλε) Άδωνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι χορεύτριες των πλατειών πού είναι; Κατάπιαν τα βρακιά τους;
    Δε θα κάνουν κανένα δρώμενο για τη Μακονία;
    Κοπρίτες. Ούτε το θάρρος να πείτε μια καθαρή συγγνώμη δεν έχετε.
    Τυχοδιώκτες πατριδέμπορες μόνο κι μόνο για την κουτάλα.
    Ρασοφόροι και λαϊκοί ανθρωπάκια που μόνο απαξίωση τους πρέπει αλλά από ποιον να τη λάβουν; Από έναν λαό σαν αυτόν που κατέβαζε με το ένα χέρι το βρακί του και με το άλλο κράταγε μια εικόνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)