Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Η εφιαλτική εκτίμηση του Σωτήρη Τσιόδρα για το Πάσχα επιβεβαιώνεται

Η εφιαλτική εκτίμηση του Σωτήρη Τσιόδρα για το Πάσχα επιβεβαιώνεται

 

Στις 7 Απριλίου ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε προβλέψει ότι μετά το Πάσχα οι διασωληνωμένοι θα φτάσουν τους 1.200. Τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις που επιβεβαιώνουν τους αριθμούς και τους φόβους.

Νέο αρνητικό ρεκόρ «έσπασε» χθες ο αριθμός των διασωληνωμένων φέρνοντας πιο κοντά τον εφιαλτικό αριθμό που προέβλεψε ο Σωτήρης Τσιόδρας στις αρχές Απριλίου σε διάλεξή του στην Ακαδημία Αθηνών. Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι ασθενείς COVID έφτασαν τους 847.

Στις 7 Απριλίου ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εμβληματική μορφή της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είχε εκτιμήσει ότι την εβδομάδα αμέσως μετά το Πάσχα -δηλαδή μεταξύ 3 και 10 Μαΐου, εάν ο δείκτης Rt βρίσκεται στο 1,1, οι διασωληνωμένοι αναμένεται να φτάσουν τους 1.200. Είχε μάλιστα τονίσει πως πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι είναι μεταξύ των ηλικιών 20-50 ετών.

Στην ενημέρωση για τον κορονοϊό η Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για μείωση του δείκτη θετικότητας μεν, έσπευσε όμως να επισημάνει ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό και ο δείκτης R πάνω από τη μονάδα.

Με τον αριθμό των διασωληνωμένων να σπάει διαδοχικά τα αρνητικά ρεκόρ και με την ανακοίνωση ότι ο δείκτης R παραμένει πάνω από το 1, φαίνεται πως η πρόβλεψη του Σωτήρη Τσιόδρα πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην επιβεβαίωση.

Εξάλλου, τα δύσκολα είναι μπροστά. Σχεδόν όλοι οι επιστήμονες -πλην ελαχίστων εξαιρέσων- συμμερίζονται την άποψη ότι δεν πρέπει να ανοίξουν οι μετακινήσεις το Πάσχα, ότι πρέπει στο πασχαλινό τραπέζι να καθίσουν λιγότερα από 9 άτομα που ίσχυε για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ενώ οι συνέπειες των υπαίθριων πάρτι που στήνονται ανά την Ελλάδα εκτιμούν ότι θα φανούν σε περίπου 15 ημέρες, δηλαδή στις αρχές Μαΐου.

Και όλα αυτά, καθώς η τουριστική βιομηχανία της χώρας βαδίζει ολοταχώς για το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Ενδεικτικές είναι οι σημερινές δηλώσεις της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη:

«Έχουμε υψηλό ιικό φορτίο, έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, έχουμε πολλούς διασωληνωμένους, έχουμε πολλούς νοσηλευόμενους νέους σε ηλικία πάνω από 3.000, οι εμβολιασμοί δεν έχουν κάνει τείχος ανοσίας πάνω από 50%. […] Σε 15 μέρες θα δούμε τα αποτελέσματα των κορονοπάρτι».

1 σχόλιο:

  1. Και επειδή τα λέει ο ψάλτης τι;
    Δίνει ένα χρόνο άλλοθι στο Κουλό.
    Τον φτύνει το Κουλο και λέει βρέχει;
    Σήμερα -και πριν εισηγηθούν οι ειδήμονες σαν τον ψάλτη κάτι για το Πάσχα- ο προκαθήμενος της ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ Α.Ε. με τον ανέμελο ποδηλάτη της Παρνηθας αποφάσισαν τι θα γίνει με τις εκκλησίες. Βγήκε να διαμαρτυρηθεί για το τσαλακωμενο επιστημονικό του κύρος;
    Απαίτησε πράγματα για την προστασία μας;
    Η σιωπή εκτός από χρυσός είναι και συνενοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)