Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Αποκαλύψεις...

για σκάνδαλο της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στην Αυστραλία...

Σε μία ευρεία έρευνα και μία αποκάλυψη που συγκλονίζει δημιουργώντας σοβαρά ερωτήματα για τους οίκους ευγηρίας "St Basil's" και την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας προχώρησε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο "ABC" που κάνει λόγο για σκάνδαλο μεγατόνων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, οίκοι ευγηρίας του... St Basil's (γνωστοί και ως "Βασιλειάδα") που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο, επέστρεψαν 31 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στην οποία και ανήκουν, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως μόνο η μονάδα της Μελβούρνης, τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχει πληρώσει πάνω από 22 εκατομμύρια σε ενοίκια και τέλη στην Ορθόδοξη Εκκλησία, διάστημα στο οποίο, όπως τονίζεται, το St Basil's συνολικά έλαβε περίπου 73 εκατομμύρια δολάρια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Το εν λόγω ρεπορτάζ αντιπαραθέτει τον "πλούσιο τρόπο ζωής του Αρχιεπισκόπου, Μακάριου" τη στιγμή που άνθρωποι πέθαναν αβοήθητοι μέσα στους οίκους ευγηρίας λόγω κορονοϊού, δίνοντας ως πιο τρανταχτό παράδειγμα "την αγορά διαμερίσματος αξίας 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο Σίδνεϊ με θέα στο λιμάνι". Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται "45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον οίκο ευγηρίας στη Μελβούρνη από κορονοϊό".

Σχετικά με τα ενοίκια που φέρεται να πληρώνει το St Basil's στην Εκκλησία μάλιστα, σύμφωνα με εκτίμηση κτηματομεσίτη, αυτά είναι διπλάσια από τα ενοίκια που ισχύουν στην αγορά.

Το ABC συνεχίζει ρίχνοντας φως στη "χλιδάτη" ζωή του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακάριου, για τον οποίο φέρει μαρτυρίες που κάνουν λόγο για "υπερβολικό τρόπο ζωής", πολλώ δε για "έναν άνθρωπο που έχει πάρει όρκο φτώχειας", συνοδεύοντας το ρεπορτάζ με φωτογραφίες που απεικονίζουν δύο σπίτια, ένα αυτό που φέρεται να κόστισε 6,5 εκ. δολάρια και άλλο ένα στο οποίο μετακόμισε το περασμένο έτος, πράγμα όπου, όπως τονίζεται, επιβεβαίωσε και η ίδια Αρχιεπισκοπή. Ωστόσο, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως πριν τη μετακόμισή του, στο διαμέρισμα έγινε ανακαίνιση που κόστισε 3 εκατομμύρια δολάρια.

Εν συνεχεία, παρατίθενται φωτογραφίες με τα ιερατικά άμφια του Αρχιεπισκόπου Μακάριου τα οποία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ "κοστολογούνται στα 30.000 δολάρια το καθένα", καθώς και μία φωτογραφία με ένα πολυτελές αυτοκίνητο " Holden Capric" το οποίο φέρεται, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, να ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο, έχοντας πινακίδα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν με τα γράμματα "ARCHBM".

Το εν λόγω θέμα που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, αλλά όχι απαντήσεων από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής, η οποία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ διατηρεί περίπου 15 κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων στη χώρα, οι οποίες χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, με πολλά από αυτά να φέρονται ότι μεταβιβάζουν απευθείας χρήματα στην εκκλησία τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, άνθρωπος που ειδικεύεται με τα οικονομικά των οίκων ευγηρίας από το "Centre for International Corporate Tax Accountability and Research" ανέφερε πως "το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται στις καταθέσεις του St Basil's είναι το ποσό του ενοικίου που έχει καταβληθεί στην εκκλησία", είπε ο Jason Ward για να προσθέσει πως "Υπάρχουν και άλλα λειτουργικά έξοδα που δεν εξηγούνται, αλλά αυτό που φαίνεται είναι ότι μέρος αυτών είναι και τα τέλη στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία".

Την ίδια ώρα, το δημοσίευμα φιλοξενεί μαρτυρίες ανθρώπων και μάλιστα Ελλήνων ομογενών που κάνουν λόγο για ανεπαρκή προστασία των ηλικιωμένων κατά την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα και για απουσία ακόμη και των βασικών συστημάτων υγιεινής, όπως αποχέτευση και βρύσες.

Ο Σπύρος Βασιλάκης λέει πως η μητέρα του, Βασιλική έφυγε από τον κορονοϊό αβοήθητη στο St Basil's της Μελβούρνης, λέγοντας πως υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, ισχυριζόμενος μάλιστα πως το προσωπικό δεν είχε καν ιατρικό αρχείο αρκετών ηλικιωμένων.

Την κατάσταση στη συγκεκριμένη μονάδα περιέγραψε και μία εκπαιδευόμενη νοσοκόμα στην ίδια ιστοσελίδα, με τις περιγραφές να σοκάρουν. Η νοσοκόμα έκανε λόγο για παραμέληση των ηλικιωμένων από το προσωπικό, τονίζοντας ότι "εδώ τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα από μία απλή έξαρση κρουσμάτων" και φέρνοντας το παράδειγμα ενός ασθενούς για τον οποίο είπε ότι "δεν είχαν αλλάξει τον καθετήρα του εδώ και πάρα πολύ καιρό με αποτέλεσμα τα ούρα να γίνουν σχεδόν μαύρα"...

news247.gr

 

7 σχόλια:

  1. Εκκλησία και σκάνδαλο;
    Αποκλείεται αυτοί οι Άγιοι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ψυχή θα παραδώσετε ρε καθάρματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι αλλά πρωτοστάτησε για τη Μακεδονία μας αυτή η Εκκλησία.
    Από υπερβάλλοντα πατριωτισμό υπέπεσε σε λαμογιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την Μακεδονία πρωτοστάτησαν ο Τσίπρας με τον Κοτζιά. Αυτοί υπογράψανε τη προδοσία.

      Διαγραφή
    2. Έτσι ε;
      Λοιπόν...λάβε.
      -Γεωργιάδης(της Ευγενίτσας όχι ο παιδέρας)
      15-4-21:"Όποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δωρίζει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια"
      -Μπογδανος(το γνωστό φρόκαλο) μόλις σήμερα.
      «Οι Πρέσπες έχουν την σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ, το σέβομαι αυτό. Και αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί από την Επιτροπή Εξωτερικών θεωρούν οτι είναι πραγματικά μια καλή συμφωνία. Το δέχομαι …»!
      Λοιπόν όταν σας έβαζαν-μεταξύ άλλων και αυτοί οι δυο -να βγάζετε τα βρακάκια σας στην παραλία των Πρεσπών ήταν πατριώτες ε;
      Για να σ' ακούσω να λες για προδότες τώρα . Έλα ριχτο. Ακούω.Περιμενω.
      Και αν πεις ότι μιλάς για τους ρασοφόρους ας ακούσω τις κομμώτριες με τα μαύρα να αλαλάζουν περί προδοσίας για τους δύο προαναφερόμενους.
      Τσιμουδιά. Η δουλειά έγινε, τα χάπατα έκαναν τη βρομικη δουλειά και τώρα καταπίνουν το βρακί μαζί με την ντροπή. Καταπιείτε και το θράσος.
      Να περιμένω να ξαναξεβρακωθειτε για τη νέα προδοσία των Μπουμπουκομπόγδανων πατριώτες μου;

      Διαγραφή
    3. Το έμαθες πατριώτ;
      Ο τηλεπωλητής υπουργός υπανάπτυξης θα πουλάει στο εξής το βιβλίο του Κοτζιά:Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΡΕΣΠΕΣ σε ένδειξη ελαχιστης οφειλόμενης συγνώμης.Απο τα πρόβατα -αν ενδιαφέρεσαι - δε θα ζητήσει.Αντιθετως λόγω Πάσχα να φυλάγεσαι.

      Διαγραφή
  4. Κάποτε ο Διονύσης Ελευθεράτος έγραφε το βιβλίο"Λαμόγια στο χακί" για τα κλεψιμαίικα των χουντικών.
    Για βιβλίο με τίτλο "Λαμόγια στα μαύρα" παίζει τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)