Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Πάσχα: Τι ζήτησε η Ιερά Σύνοδος για τη λειτουργία των εκκλησιών

Πάσχα: Τι ζήτησε η Ιερά Σύνοδος για τη λειτουργία των εκκλησιών

 

Την πρόταση της εκκλησίας για τη λειτουργία των ναών τις ημέρες του Πάσχα απέστειλε στην κυβέρνηση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

 Τις προτάσεις της για τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα απέστειλε στην κυβέρνηση, μέσω επιστολής της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, προτείνεται από την Κυριακή των Βαίων να επιτραπεί η αναλογία ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. εντός των ναών και μέγιστος αριθμός πιστών τα 100 άτομα στους μεγάλους ναούς, τηρουμένων των μέτρων όπως η μάσκα, οι αποστάσεις κλπ..

Σημειώνεται πως σήμερα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 20 τ.μ. εντός των εκκλησιών.

Επίσης, προτείνεται η χρήση μεγαφώνων, προκειμένου να υπάρχουν πιστοί και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, πάντα με μάσκες και αποστάσεις, ενώ η λιτανεία των επιταφίων προτείνεται να γίνει εντός των ιερών ναών ή στον αύλειο χώρο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Κατά το ίδιο Μέσο, η Εκκλησία εμφανίζεται πρόθυμη να τελέσει περισσότερες από μία Θεία Λειτουργία ανά ναό, ώστε να εκκλησιαστούν περισσότεροι πιστοί, ενώ ιερείς και ιεροψάλτες θα κάνουν υποχρεωτικό τεστ για κορονοϊό ανά εβδομάδα.

Επισημαίνεται, τέλος, πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει και πάλι πριν την Κυριακή των Βαίων, μέσα δηλαδή στον Απρίλιο.

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Καλύτερα να μην έχουμε ακολουθίες στις πλατείες γιατί μπορεί να θυμηθούν τις Πρέσπες να συγκινηθούν και να έχουμε πάλι ξεβρακώματα.
    Και με αναμμένες λαμπάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)