Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Δ. Τζαμτζής: «Να κηρυχθεί η Πέλλα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»





 

 

 Σε Ενέργειες για να κηρυχθεί ο Νομός Πέλλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προχωρά ο  Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής.


Μετά τις τεράστιες  καταστροφές που άφησε πίσω του ο παγετός στις παραγωγές, ο Δ.  Τζαμτζής μιλώντας στο Ράδιο Αλμωπία 97,1 και στην εκπομπή «Μικρόφωνο στην Κοινωνία» των Π. Σαμάνδη και Στ. Βαφειάδη , αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται για να υπάρξει άμεση στήριξη των αγροτών.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε πως «από τη ζημιά κέρδος δεν βγαίνει», ωστόσο θα πρέπει να διασφαλιστεί το αγροτικό εισόδημα γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και οι ζημιές τεράστιες.

Σε σχετική ερώτηση τόνισε

ότι διαφωνεί  κάθετα με την πρόταση του κ. Μπάτση
που περιλαμβάνεται  στην επιστολή που έστειλε με καθυστέρηση στον ΕΛΓΑ Βέροιας με αφορμή τις ζημιές από τον παγετό στις αγροτικές παραγωγές, να γίνει προαιρετική η ασφάλιση των καλλιεργειών, καθώς όπως είπε "πολλοί παραγωγοί αδυνατούν οικονομικά να ασφαλίσουν την παραγωγή τους".  . Όπως είπε ο κ. Τζαμτζής, "ο οργανισμός καλύπτει τους αγρότες", ενώ αναφέρθηκε και στους αγώνες που έχουν δοθεί για να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ υπογραμμίζοντας πως η διαδικασία βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

 



 Το μέγεθος των ζημιών  αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλμωπίας Φώντας Τσέμπης . Τόνισε την αναγκαιότητα  της άμεσης κινητοποίησης του μηχανισμού του ΕΛΓΑ  και την ανάγκη άμεσων  αποτελεσμάτων . 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για αποτελεσματικότητα και έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος έκανε λόγο και ο πρώην Αντιδήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Χουρσόγλου, ο οποίος πρότεινε να δοθούν άμεσα προκαταβολές.  


Και οι δύο χαρακτήρισαν  την πρόταση Μπάτση για προαιρετική ασφάλιση στον ΕΛΓΑ άκαιρη και επικίνδυνη για τους αγρότες.

 

2 σχόλια:

  1. Όπως σε βλέπω στη φώτο μάλλον σε κατάσταση εγκυμοσύνης πρέπει να κηρυχτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξυπνήστε αγρότες. Όλα τα λαμόγια υπερασπίζονται τα συμφέροντα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)