Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Βόμβα: Και ο Καραμανλής –μετά τον Σαμαρά- προς αποχή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρωθυπουργός φοβάται καταψήφιση των τριών μνημονίων για τη Βόρεια Μακεδονία από «γαλάζιους» βουλευτές και προσανατολίζεται προς νέα αναβολή της ψηφοφορίας, πιθανόν για τον …Ιούλιο! Οι διαρροές ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα είναι στα …ψηφοδέλτια αν συνεχίσει!

Η είδηση είναι πραγματικά σημαντική: Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σκέφτεται πολύ σοβαρά να απόσχει από την ψηφοφορία για τα τρία μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατά τη σχετική διαδικασία στην ελληνική Βουλή!

Εφόσον ο Κώστας Καραμανλής οριστικοποιήσει την απόφασή του αυτή, την οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες του iEidiseis έχει εκμυστηρευτεί σε έμπιστους συνομιλητές του και προφανώς γνωρίζει και το μέγαρο Μαξίμου, θα είναι ο δεύτερος πρώην πρωθυπουργός που δεν θα υπερψηφίσει τα τρία μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπερψήφιση που προβλέπεται από την ίδια την Συμφωνία.

Είχε προηγηθεί ο Αντώνης Σαμαράς, που και δημοσίως έχει εκφράσει την απόφασή του να μην υπερψηφίσει τα τρία μνημόνια. Όπως πρώτα έγραψαν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» από τα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιλέξει την αποχή από τη σχετική ψηφοφορία, ενώ έχει ζητήσει από τους φίλα προσκείμενους σε αυτόν βουλευτές, παρά τις διαφωνίες που έχουν, να την υπερψηφίσουν, ώστε να μην θεωρηθεί από το μέγαρο Μαξίμου η πράξη τους ως «ανταρσία»!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε την Παρασκευή η στήλη, ο πρωθυπουργός ανησυχεί όχι μόνο από την αποχή των δυο πρώην πρωθυπουργών, αλλά και από το ισχυρό ενδεχόμενο βουλευτές του να την καταψηφίσουν! Παρότι ακόμα και σε μια τέτοια εξέλιξη η υπερψήφιση των μνημονίων της Συμφωνίας δεν θα κινδύνευε, καθώς θα τα ψηφίσουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρισκόταν μπροστά στην πρόκληση διαγραφής των διαφωνούντων, ενώ η στάση του Αντώνη Σαμαρά και πιθανότατα και του Κώστα Καραμανλή, των δυο πρώην πρωθυπουργών δηλαδή, του στερεί την επιλογή της κομματικής πειθαρχίας, καθώς θα σήμαινε ευθεία σύγκρουση μαζί τους!

Όλα δε δείχνουν πως οι σκέψεις για νέα αναβολή της σχετικής συζήτησης και ψηφοφορίας και μάλιστα για τον …Ιούλιο, μέσα στην καρδιά δηλαδή των καλοκαιρινών διακοπών, κερδίζει έδαφος το τελευταίο διάστημα.

Η απάντηση του Κώστα Καραμανλή στον Κώστα Σημίτη, πάντως, για το θέμα του Ελσίνκι, δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, καθώς το μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην ακολουθήσει παρόμοια στρατηγική ήταν κάτι παραπάνω από σαφές –γεγονός που δεν μπορεί παρά να «ενόχλησε» το μέγαρο Μαξίμου.

Δημοσιεύματα που φέρουν το Μαξίμου να σκέφτεται ακόμα και … αποκλεισμό του …Κώστα Καραμανλή από τα ψηφοδέλτια, μάλλον ενόχλησαν το «καραμανλικό μπλοκ», ενώ δείχνουν και έλλειψη ψυχραιμίας. Υπενθυμίζεται δε ότι προ μηνών τα «Παιχνίδια Εξουσίας» είχαν αποκαλύψει τους προβληματισμούς του πρώην πρωθυπουργού για το θέμα, αν και ο πυκνός πολιτικός χρόνος μπορεί να ανατρέψει πολλά. Αν, πάντως, χρειαστεί θα επανέλθουμε…

 

5 σχόλια:

  1. Ο "υπερπατριώτης" Σαμαράς και το "Εθνικό κεφάλαιο" Κωστάκης σε κατάσταση πανικού γιατί αντιλήφθηκαν ότι η παράταξη γίνεται αυστηρά μονο-οικογενειακή. Έχουν και αυτοί παιδιά, ανήψια, εγγόνια για να συνεχίσουν την αποκλειστική 200ή παράδοση της διακυβέρνησης της χώρας. Τρίζουν τα δόντια τους σε τελειωμένη υπόθεση. ΜΠΑΤΣΗ ΠΑΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο όπλο;
      Το βρακί τους ψάχνουν σε ποια πλατεία το παράτησαν τότε που κάνανε καλλιστεία του πιο πατριωτικού κώλου.

      Διαγραφή
  2. Ο Κωστάκης.Αυτος που συζητουσε το Μακεδονία νέτα σκέτα, που εχει να μιλήσει από τον καιρό που η Νατάσσα ήταν νηπιαγωγός,που δεν έβγαλε κιχ για τη χρησιμοποίηση του κόμματος -που ήταν πρόεδρος- στην επιβολή κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας των υαινών, βγάζει γλωσσιτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ντρέπεστε βρε προδότες να κατηγορείτε τον Αντωνάκη και τον Κωστάκη; Δεν φοβάστε μην ορμήξει ο Γιωργάκης; ΜΠΑΤΣΗ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπάτσης.
    Μόλις κύλησε ένα δάκρυ...
    Δύο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)