Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Επίδοση ψηφίσματος αγροτών Π.Ε. Πέλλας στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

 


 Αντιπροσωπεία Αγροτικών Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας επισκέφτηκε σήμερα (21/4/21) τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή και του επίδωσε ψήφισμα,

με σειρά αιτημάτων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις καταστροφές στις καλλιέργειες λόγω επαναλαμβανόμενου παγετού και, πρόσφατα, χαλαζόπτωσης.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας  παρέλαβε το ψήφισμα και ανέλαβε να το κοινοποιήσει στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, όπως και στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα, είχε μία εποικοδομητική συζήτηση μαζί τους, ακούγοντας τις απόψεις τους και ενημερώνοντάς τους για τις συντονισμένες ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί, τις προηγούμενες ημέρες, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα. Συγκεκριμένα, με κοινή επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και οι Περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, έχουν ζητήσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο έκτακτης και δίκαιης ενίσχυσης των πληγέντων από τα πρόσφατα φαινόμενα παγετού σε περιοχές των τριών Περιφερειών.

Τα αιτήματα των τριών Περιφερειαρχών επικεντρώνονται σε τρεις άξονες, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των σημαντικών επιπτώσεων του παγετού και τα ανακοινώσε  στους αγρότες ο κ. Τζαμτζής.

 

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Υπάρχει πλήρης σύμπνοια με τους αγρότες οι οποίοι αντιμετωπίζουν, σήμερα, αδιέξοδο και πρόβλημα επιβίωσης. Οι καταστροφές στις παραγωγές είναι βιβλικές και, σε πολλές περιπτώσεις, δεν θα υπάρχουν φρούτα ούτε για προσωπική κατανάλωση. Από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκαν και διαπιστώθηκαν οι ζημιές, αναλάβαμε συντονισμένη δράση, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. Πραγματοποιήσαμε αυτοψίες σε όλες τις πληγείσες περιοχές, με  τα στελέχη της οικείας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας.

Ζητούμε ακόμη,  να  ληφθούν και συμπληρωματικά μέτρα, τα οποία θα καλύψουν τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις σ’ όλον τον κύκλο της παραγωγής, τυποποίησης, προώθησης, διακίνησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων και, κυρίως, τους επαγγελματίες και εργαζόμενους που επηρεάζονται άμεσα. Τα μηνύματα που έχουμε ήδη από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες είναι αισιόδοξα».

 

2 σχόλια:

  1. Όλοι ψήφο στο Γιορντάνη.
    Το δικό μας άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γιορτανης το δικο μας ανθρωπο μας ντουλευει με ψιλη γαζι.ντε κιρισι τον νομο σε κσαταση ανακης.ντικι ντουλια ινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)