Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Δημήτρης Βαρνάβας: Ο ηγούμενος Εφραίμ και οι ευθύνες της κ. Κοτανίδου


Δημήτρης Βαρνάβας: Ο ηγούμενος Εφραίμ και οι ευθύνες της κ. Κοτανίδου   
  Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 - 18:28

Το μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Δημήτρης Βαρνάβας σχολιάζει τις ευθύνες της κ. Κοτανίδου στην περίπτωση του ηγούμενου Εφραίμ.

 

Πριν λίγες μέρες νόσησε ο Εφραίμ, ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Προς έκπληξη όλων, ο Εφραίμ, αντί να διακομιστεί για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής ή σε Νοσοκομείο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης, διακομίστηκε αεροπορικώς στον «Ευαγγελισμό» και τελικά εισήχθη στη ΜΕΘ του συγκεκριμένου Νοσοκομείου.

Καθόλου τυχαία η «αερογέφυρα». Στην ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» εισάγονται κατά κανόνα αξιωματούχοι της Εκκλησίας και της κυβέρνησης όταν αυτοί νοσήσουν. Κανείς απ΄ αυτούς δε διακομίστηκε στη ΜΕΘ Αγρινίου, ούτε στις υπόλοιπες τέσσερεις ΜΕΘ που εμφάνισαν θνητότητα περί το 100%.

Πρόκειται για χειροπιαστή απόδειξη ότι όντως πραγματοποιείται διαλογή περιστατικών, όχι μόνον ως προς τη δυνατότητα ή μη εισαγωγής σε ΜΕΘ, αλλά και ως προς την επιλογή της ΜΕΘ που θα εισαχθούν.

Πόσοι γνωρίζουν τη βάση δεδομένων ΒΙ;

Στην ελάχιστα γνωστή αυτή βάση δεδομένων καταγράφεται σε συνεχή ροή και καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας κάθε εισαγωγή στις ΜΕΘ της χώρας και κάθε εξιτήριο. Οπότε είναι ενήμερη σε Real Time η αντίστοιχη ΔΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας και φυσικά η πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για τις ΜΕΘ πανεπιστημιακός κ. Κοτανίδου, η οποία τυγχάνει και Διευθύντρια στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού».

Η κ. Κοτανίδου είναι λαλίστατη όταν πρόκειται για την αλλαγή του νοσοκομειακού χάρτη και την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των νοσοκομειακών γιατρών. Όμως αποφεύγει επιμελώς να δώσει στην ελληνική κοινωνία εξήγηση για όσα συνέβησαν στις ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ιδιαίτερα στις ΜΕΘ εκείνες που παρατηρήθηκε θνητότητα 100%. Το ίδιο πράττουν το Μαξίμου, το υπουργείο Υγείας και η ΔΥΠΕ, αφήνοντας να μετακυλιστεί η ευθύνη στους γιατρούς των αντίστοιχων ΜΕΘ.

 ΠΗΓΗ   

4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Εσύ ζηλιάρη αν σε ρωτούσαν πού θα ήθελες να πας,θα διάλεγες τη ΜΕΘ του Αγρινίου;Επίσης παραβλέπεις πως εκτός την εκκλησία εκεί πάνε και οι πολιτικοί,άρα και ο αρχηγός σου αν χρειαστεί.Άρα μην ταυτίζεσαι με κανέναν κορόιδο.Εσένα δε σε λογαριάζει κανένας.

      Διαγραφή
    2. Μόνος αρχηγός μου ο τάπερ Εφραίμ ο Λαμογιότατος. Κατάλαβες λούστρε;

      Διαγραφή
    3. 8.29 συνέχισε να είσαι σκατόψυχος και βλάκας.Σου έχουν γράψει και τραγούδι άλλωστε.Άιντε θύμα,άιντε ψώνιο,άιντε σύμβολο αιώνιο...

      Διαγραφή

(3)