Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Γιατί η κυβέρνηση θέλει να εμβολιάσει όλους τους πολίτες; - Τα 30 εκατ. αγορασμένα εμβόλια και ο βιοέλεγχος

Γιατί η κυβέρνηση θέλει να εμβολιάσει όλους τους πολίτες; - Τα 30 εκατ. αγορασμένα εμβόλια και ο βιοέλεγχος

  

Τι είπε ο Β.Λύκος - Ο ρόλος του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει τις τελευταίες ημέρες τη «γραμμή» «σοκ και δέος» για τους εμβολιασμούς, καθώς υποχρεώνει με έμμεσο τρόπο τους πολίτες να εμβολιαστούν, ώστε να κτιστεί το περιβόητο τείχος ανοσίας. 

Η κυβέρνηση λοιπόν εξαπολύει απειλές για lockdown σε ανεμβολίαστους, για οικονομική χρεωκοπία σε επιχειρηματίες που διαφωνούν στο Απαρτχάιντ που έχει επιβάλει και άλλα πολλά. Έφτασε μάλιστα στο σημείο ο πρωθυπουργός να απαιτεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να κάνει η Εκκλησία κήρυγμα (!) υπέρ των εμβολίων. Ενώ γενικά τα μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί τις τελευταίες ημέρες δεν θα τα είχε σκεφτεί ούτε ο Τζορτζ Όργουελ όταν έγραφε το «1984». 

Γιατί η κυβέρνηση όμως καταπατάει πλήρως το Σύνταγμα αλλά και το ψήφισμα που η ίδια ψήφισε πριν λίγους μήνες; 

Να σημειώσουμε εδώ ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με το ψήφισμά 2361/2021, πέραν των άλλων οδηγιών που δίνει σχετικά με τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, ζητά, στην προσωρινή μορφή της απόφασης από τα Ευρωπαϊκά Κράτη:

7.3.1. – να διασφαλίσουν πως οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πρέπει να υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα, προκειμένου να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί.
7.3.2. – να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα υποστεί διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία του ή διότι δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Ο βιολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλης Λύκος, άφησε σαφέστατα αιχμές για τα τουλάχιστον 30 εκατομμύρια εμβόλια που έχει προμηθευτεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπως υποστηρίζουν πολλοί επιστήμονες το τείχος της ανοσίας μέσω εμβολιασμού δεν πρόκειται να κτιστεί, καθώς τα εμβόλια ουσιαστικά είναι για ατομική προστασία, αφού ο εμβολιασμένος και μεταδίδει και νοσεί.

O βιολόγος αναφέρθηκε στο ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, τονίζοντας πως δεν ξέρουμε πόση ανοσία προσφέρουν τα εμβόλια, αλλά και πως τα εμβόλια δεν είναι ο μονόδρομος που πρέπει να πάμε προς τα εκεί. 

Ο Β.Λύκος υποστήριξε πως «εδώ δεν έχουμε προστατεύσει τους ηλικιωμένους, πάμε να εμβολιάσουμε τους νέους που έχουν ελάχιστη πιθανότητα να πεθάνουν»; 

«Γιατί τρέχουμε με αυτό τον φρενήρη ρυθμό για να φτάσουμε τείχος ανοσίας με 80%, από εκεί που λέγαμε για 60-65% τώρα λέμε για 80% και στο τέλος θα το αυξήσουμε παραπάνω. Για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Μήπως επειδή έχουμε πάρει 30 εκατομμύρια εμβόλια και θα μας μείνουν στα χέρια», πρόσθεσε ο Β.Λύκος.

Μάλιστα ο Βασίλης Λύκος αναφέρθηκε και στο λόγο για τον οποίο «τρομοκρατούν» τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί για τον κορωνοϊό, δίχως να έχουν όμως τις επιστημονικές γνώσεις, τονίζοντας πως αυτό σημαίνει πως «αυτό σημαίνει μια ευρύτερη βιοοικονομία με οχήματα χρηματιστικά που κάποιοι συγκεκριμένοι θα πλουτίζουν, όπως είχαμε παλιά τα δομημένα ομόλογα που φαγώθηκαν οι συντάξεις. Ή αυτό σημαίνει είτε πως μας πάνε σε έναν βιοέλεγχο, καθώς μέσα από το φόβο αναβιώνουν οργουελικές κοινωνίες». 

Να σημειώσουμε εδώ πως όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης η Ελλάδα έχει αρκετά εμβόλια για να εμβολιάσει όλο τον πληθυσμό και με την 3η δόση, δηλαδή η κυβέρνηση για κάποιο λόγο υπολόγισε από την αρχή ότι θα χρειαστούν τρεις δόσεις και παράλληλα προμηθεύτηκε εμβόλια για όλους τους πολίτες, ακόμα και αν οι προβλέψεις έδειχναν πως ένα μεγάλο ποσοστό δεν θα εμβολιαστεί. 

Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πως εάν τελικά εμβολιαστεί το 50-60% του πληθυσμού (δηλαδή περίπου 6 εκατ.) τότε ακόμα και τρεις δόσεις να κάνουν αυτοί θα μείνουν πάνω από 10 εκατομμύρια εμβόλια αδιάθετα, τα οποία πιθανότατα θα πεταχτούν. Ταυτόχρονα υπάρχουν επιστήμονες που έχουν προειδοποιήσει για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος της Pfizer, Mike Yeadon, ο οποίος είχε πει πως θα χρειάζεται να είσαι εμβολιασμένος για να κάνεις οτιδήποτε, ακόμα και μετά το τέλος της πανδημίας, οι δηλώσεις του φαίνεται να επιβεβαιώνονται σιγά-σιγά. 

Έτσι υπάρχει μια εύλογη φοβία πως εάν τελικά επικρατήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και εμβολιαστούν οι περισσότεροι Έλληνες τότε θα χρειάζεται να δείχνουμε για πάντα κάποιο πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα το ανανεώνεις κάθε λίγους μήνες κάνοντας μία νέα δόση του εμβολίου, άλλωστε ουδέν μονιμότερον εκ του προσωρινού. 

Πηγή: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)