Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Καύσωνας: Έσπασαν τα κοντέρ με θερμοκρασίες έως 44,3 - Οι περιοχές

Καύσωνας: Έσπασαν τα κοντέρ με θερμοκρασίες έως 44,3 - Οι περιοχές

 
 
 
 
Σάρωσε ο Λίβας. Στους 44,3 ⁰C στα Χανιά από τον καύσωνα - Δείτε τις 12 υψηλότερες θερμοκρασίες

Κορυφώθηκε την Πέμπτη 1 Ιουλίου το θερμό κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Επιβεβαιώνοντας τις προγνώσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr όπως παρουσιάστηκαν στην πρωινή ανακοίνωση της Πέμπτης 01/07, η θερμή εισβολή των αερίων μαζών σε συνδυασμό με την επίδραση της τοπογραφίας στη νοτιοδυτική και δυτική ροή των ανέμων οι οποίοι δρουν ως καταβάτες στα ανατολικά τμήματα, οδήγησαν τις μέγιστες θερμοκρασίες σε τιμές που έφτασαν και τοπικά ξεπέρασαν τους 44 ⁰C.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη θερμοκρασία καταγράφτηκε στα Χανιά (περιοχή Νεροκούρου) με 44,3 ⁰C.

Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ότι 78 σταθμοί του δικτύου μας κατέγραψαν θερμοκρασίες πάνω από 40 ⁰C.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι υψηλότερες θερμοκρασίες της Πέμπτης 01/07, παρουσιάζονται στον ένθετο Πίνακα της εικόνας του φτερωτού ανέμου Λίβα (Λιψ), που αντιπροσωπεύει το νοτιοδυτικό άνεμο στον Πύργο των Αέρηδων στην Πλάκα της Αθήνας κι ήταν «υπεύθυνος» για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη 01/07 .

Καύσωνας 1

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της Πέμπτης 01/07/2021, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr σε δώδεκα επιλεγμένες περιοχές. Στη άνω φωτογραφία εικονίζεται ο φτερωτός άνεμος Λίβας (νοτιοδυτικός) που βρίσκεται σε μία από τις μετώπες του Πύργου των Αέρηδων στην Πλάκα της Αθήνας.

Αυτές είναι οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες έως τις 15:00 της Πέμπτης 01/07/2021, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr:

Καύσωνας2

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών υπενθυμίζει ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τα κυριότερα εκ των οποίων παρουσιάζονται συνοπτικά στο παρακάτω γράφημα:

odigies kafswna

(Πηγή: meteo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)