Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Ανασχηματισμός: Στις 11 οι ανακοινώσεις - Οι αμετακίνητοι και οι αλλαγές

 Ανασχηματισμός: Στις 11 οι ανακοινώσεις - Οι αμετακίνητοι και οι αλλαγές

 
 
 
Παρακολουθήστε τον
 live από το Ράδιο Αλμωπία 97,1
 
Στις 11:00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό.

Σε λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ανακοινώσει τον ανασχηματισμό. Αργά χθες το βράδυ άρχισαν τα τηλέφωνα στους ενδιαφερόμενους υπουργούς και βουλευτές και «κλείδωσε» το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis, ο επικείμενος ανασχηματισμός θα έχει δύο στόχους: Να εκτονώσει - δια της ανάληψη των πολιτικών ευθυνών - τις όποιες αντιδράσεις της κοινής γνώμης για τις συνέπειες των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών και να δώσει το στίγμα μίας νέας πολιτικής περιόδου, με έμφαση σε κομβικές μεταρρυθμίσεις και προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομίας θα «σπάσει», αλλά και θα γίνουν δομικές αλλαγές με αυτόνομο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας γίνεται επίσης αυτόνομο υπουργείο.

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Πέμπτη με τη νέα του σύνθεση.

Οι αμετακίνητοι

Όπως όλα δείχνουν, αμετακίνητοι στις θέσεις τους θα παραμείνουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και Θόδωρος Λιβάνιος ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης και Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός και Γιώργος Στύλιος. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)