Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

«Ο ανασχηματισμός είναι προωθητικός, όχι τιμωρητικός», λέει το Μαξίμου

«Ο ανασχηματισμός είναι προωθητικός, όχι τιμωρητικός», λέει το Μαξίμου

 
 
Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης δεν ήταν τιμωρητικός, αλλά αξιοποιεί την εμπειρία. Τι ανέφεραν για την είσοδο Αποστολάκη, Πλεύρη, Γκάγκα και Θεοδωρικάκου στο υπουργικό συμβούλιο.

Ως ανασχηματισμό των «ανοιχτών μετώπων» χαρακτήρισαν κυβερνητικές πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης, αποφεύγοντας να κάνουν λόγο για τιμωρίες.

«Πρόκειται για ανασχηματισμό των ‘ανοιχτών μετώπων’. Ο ανασχηματισμός είναι προωθητικός και όχι τιμωρητικός», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας πως «αξιοποιεί την εμπειρία, όχι μόνο την πρόσφατη, αλλά και της τελευταίας διετίας συνολικά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της λογικής αποτελούν οι αλλαγές στα υπουργεία Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και στην Πολιτική Προστασία που σήκωσαν τεράστιο βάρος τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Έρχεται λοιπόν να δώσει νέα πνοή και είναι προσανατολισμένος στις προκλήσεις της επόμενης περιόδου. Δεν προκαλεί ασυνέχειες σε καθοριστικούς τομείς του κυβερνητικού έργου που αφορούν την ανάπτυξη, τις υποδομές, την απορρόφηση πόρων. Δείχνει την προσήλωση και την υποστήριξη της κυβέρνησης σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις που αφορούν το μέλλον της νέας γενιάς στην παιδεία, την εργασία και την ασφάλιση των νέων ανθρώπων».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι αλλαγές αποτυπώνουν επίσης το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει ένα απολύτως θετικό έργο την τελευταία διετία. «Γι΄ αυτό και ο βασικός κορμός δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει. Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν αλλαγές για τις αλλαγές ή για επικοινωνιακούς λόγους. Ο πρωθυπουργός έχει δείξει και στο παρελθόν, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ότι οι κινήσεις του στον τομέα αυτό είναι καλά ζυγισμένες, σωστά προσανατολισμένες και πάντοτε σε συνάφεια με τις βασικές αρχές της διακυβέρνησης του».

Και με αυτόν τον ανασχηματισμό αξιοποιούνται πρόσωπα από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, αλλά και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και διακομματικής αναγνώρισης. Με σημαντική εμπειρία και προσφορά στην πρώτη γραμμή, σε πεδία που προσομοιάζουν με τα κυβερνητικά καθήκοντα που τους ανατίθενται (π.χ. Ευάγγελος Αποστολάκης – Ασημίνα Γκάγκα), σημειώνουν πάλι κυβερνητικές πηγές. Επισημαίνουν και την πιο αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση κρίσιμων γεωγραφικών περιοχών (Εύβοια, Δυτική Μακεδονία, Αχαΐα), με έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)