Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας και σκληρά μέτρα: Τρεις περιοχές δείχνουν οι επιδημιολόγοι

Απαγόρευση κυκλοφορίας και σκληρά μέτρα: Τρεις περιοχές δείχνουν οι επιδημιολόγοι

 
Νέα μέτρα με απαγόρευση κυκλοφορίας προ των πυλών. Η σύσκεψη των επιδημιολόγων και η ανησυχία για τρεις μεγάλες περιοχές.

Προς νέο τοπικό lockdown, με απαγόρευση κυκλοφορίας και νέα σκληρά μέτρα, οδεύουν τουλάχιστον τρεις περιοχές της Ελλάδας.

Σήμερα κατά την πρωινή και μάλιστα μαραθώνια συνεδρίαση των επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας οι τρεις περιοχές που ξεχώρισαν είναι η Ηλεία, η Καβάλα και η Αχαΐα.

Κορονοϊός: Οι εννέα «κόκκινες» περιοχές με θετικότητα έως 8,27% (!)

Σε αυτές ο κορονοϊός καλπάζει και το πιθανότερο είναι πως άμεσα θα επιβληθούν μέτρα ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν η διασπορά του ιού.

Ήδη και όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ η θετικότητα σε αυτές τις περιοχές είναι στην Ηλεία στο 8,27%, στην Καβάλα στο 4,63% και στην Αχαΐα στο 4,02% με όριο θετικότητας και λήψης μέτρων το 4%.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση της Νάξου που η θετικότητα είναι στο 7,22% και στην Ικαρία που είναι στο 7,67%;

Πηγές της Επιτροπής σημειώνουν στο iEidiseis ότι πρόκειται για τουριστικές περιοχές οι οποίες είναι προς το τέλος της σεζόν τους και η όποια απόφαση θα ληφθεί πολύ αργότερα. Δεν τους ανησυχούν πάντως τα νησία και δηλώνουν ήσυχοι ότι δεν θα έχουμε απρόοπτα.

Άλλωστε επαναλαμβάνουν ότι από την επόμενη Τρίτη τα προβλήματα θα φανούν στα μεγάλα αστικά κέντρα και θα αποτυπωθούν σε αριθμό κρουσμάτων, διασωληνωμένων και δυστυχώς νέων θανάτων. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)