Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Η "σφαγή" των νηπίων (και εφήβων)

Η
Στη δημοσιότητα δίνεται από γνωστό βουλευτή κατάλογος ονομάτων μαθητών νηπιαγωγείου των Αθηνών. Η παιδική εργασία απελευθερώνεται για τα προσφυγόπουλα 16-18 ετών σε τουριστικές (για αρχή) επιχειρήσεις. 40.000 μαθητές μείνανε εκτός του ελληνικού πανεπιστημίου. Μαίνεται μια διαρκής κυβερνητική μάχη για την επιβολή, την επιβίωση και την επικράτηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να "χτιστεί" το τείχος ανοσίας, οι έφηβοι ανταμείβονται με 50gb για σερφάρισμα στα κινητά τους, μόλις κάνουν το εμβόλιο. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι μεθοδεύεται ένα συντονισμένο σχέδιο "σφαγής" της νέας γενιάς.

Η παιδεία στην Ελλάδα είναι ένα κεφάλαιο το οποίο έχει κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια.

Η ουσιαστική μόρφωση των παιδιών είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει κανέναν κυβερνόντα. Στόχος έχει γίνει η εκμετάλλευση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με σκοπό το κέρδος.
Η δημόσια και δωρεάν παιδεία συρρικνώνεται, με σκοπό την πλήρη απαξίωσή της, την ώρα που η σχεδόν πλήρης ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης δε φαντάζει πολύ μακρινή.

Αυτά, όμως, είναι λίγο έως πολύ γνωστά και δεν προκαλούν εντύπωση.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το μένος αυτής της κυβέρνησης για τη νέα γενιά, για τα παιδιά κάτω των 18, για το μέλλον αυτής της χώρας (τετριμμένη, μελό φράση, αλλά πέρα ως πέρα αληθινή). Αντί να ποντάρει η κυβέρνηση στα παιδιά και τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης και της κατάρτισής τους, φορά το μανδύα του "Ηρώδη" και επιλέγει τη "σφαγή".

Πιο πρόσφατο παράδειγμα, ο κατά ΚΚΕ «χαφιές» βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος πιστός στο ρόλο του πολιτευτή- τουιτερά- ινφλουένσερ αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα λίστα με ονοματεπώνυμα παιδιών νηπιαγωγείου των Αθηνών, για να μας αποδείξει ότι 9 στα 10 δεν είναι ελληνικής καταγωγής.

Κανένας σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα, κανένα GDPR, καμία επίγνωση της πραγματικότητας. Και τρέχουν από πίσω φερέφωνα (βλ. Λατινοπούλου, Μάνου κ.λπ.) να μας αποδείξουν ότι έχουμε δημογραφικό.

Το πρόβλημά τους, ωστόσο, είναι που στη λίστα των νηπίων είδαν ονόματα όπως  Αλί (τυχαίο παράδειγμα) και όχι ονόματα όπως Γκραμπόφσκι ή Γλύξμπουργκ.

Από την άλλη, το υπουργείο εργασίας επιτρέπει την εργασία προσφύγων 16-18 ετών σε τουριστικές επιχειρήσεις. Γιατί κυρά Δόμνα μου να επιτρέψεις την παιδική εργασία και να μην «επιβάλλεις» την εκπαίδευση αυτών των παιδιών;

Όσο εμείς κάνουμε αυτά τα ανήλικα, μισθωτούς σε ξενοδοχεία, το Διεθνές Σχολείο της Βοστόνης δέχεται με υποτροφία τη 12χρονη Αφγανή Αρεζού από το camp της Μόριας στη Λέσβο. Τι είδαν εκεί στη Βοστώνη στο μυαλό αυτού του παιδιού που εμείς δεν μπορέσαμε να το δούμε για να του δώσουμε τα εφόδια να εξελίξει το λαμπρό μυαλό της;

Στις ευχάριστες ειδήσεις τώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει σε κάθε έφηβο που εμβολιάζεται 50gb για σερφάρισμα στο κινητό του. Ο ορισμός της δωροδοκίας.

Κάτι σαν την Ελληνίδα μάνα των ‘00s που σου έταζε ότι θα σου πάρει junior goody’s το βράδυ αν φας το μεσημέρι φακές. Η κυβέρνηση όμως δεν είναι ελληνίδα μάνα.

Την ώρα που επιστήμονες παιδοψυχολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον διαρκώς αυξανόμενο εθισμό των εφήβων στα κινητά και οι επιβλαβείς επιπτώσεις του, δεν μπορείς να δωρίζεις gigabyte.

Δώσε βιβλία, δώσε κίνητρα πολιτισμού, δώσε δωρεάν μαθήματα ρομποτικής, δώσε πριμ στις πανελλήνιες. Όχι gigabyte.

Με αυτόν τον τρόπο, όσο τα προσφυγόπουλα δουλεύουν, τα Ελληνάκια θα εξασκούνται στο Warcraft.

Αλλά, θα μου πεις, ότι έτσι ίσως καταφέρουν και γίνουν στο μέλλον υπουργοί. Πάντως δε θα μορφωθούν.

Σε άλλες εκδηλώσεις αγάπης προς τους νέους, μέσω της ΕΒΕ αποκλείεις 40.000 υποψήφιους από τα πανεπιστήμια.

Όλα τα ανωτέρω και πολλά ακόμα που έγιναν και θα γίνουν συνοψίζονται σε μια φράση που χρησιμοποιούν κατά κόρων οι νέοι κάτω των 18: «Τι φάση ρε Μητσοτάκη;».

Η εκλογική δεξαμενή της ΝΔ είναι γερασμένη και αυτό είναι γνωστό. Η κυβέρνηση αντί να προσπαθήσει να στηρίξει, να εξυψώσει, να εκπαιδεύσει (και γιατί όχι να προσεταιριστεί) τους κάτω των 18, κάνει τα πάντα για να τους "σφαγιάσει".

Οι σημερινοί έφηβοι, όμως, ως μια γενιά πολύ πιο προχωρημένη απ’ ότι υπήρξαμε εμείς στα χρόνια τους.

Με τα gigabyte που θα πάρουν, θα ενημερωθούν, θα ψάξουν, θα διασταυρώσουν και στο τέλος θα σε μαυρίσουν.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι φέτος το καλοκαίρι σε όποιο νησί, σε όποια παραλία και να γύρναγες (σε όλα όμως, καθημερινώς και ανυπερθέτως), συναντούσες μια παρέα εφήβων να βουτάει από τα βράχια και να φωνάζει «Μητσοτάκη .........» (* και όλοι ξέρουμε τη συνέχεια).

 

*Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι προφανώς προϊόν επεξεργασίας για, επίσης προφανείς, λόγους πολιτικής σάτιρας.

 Πηγή: 2020mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)