Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα πλαστά πιστοποιητικά – Οι «βολές» Οικονόμου και η απάντηση Ξανθού

Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα πλαστά πιστοποιητικά – Οι «βολές» Οικονόμου και η απάντηση Ξανθού

 
Γιάννης Οικονόμου και Ανδρέας Ξανθός διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους με φόντο τα πλαστά πιστοποιητικά, τους εμβολιασμούς «μαϊμού» και την τροπολογία για την επιβολή κυρώσεων σε όσων εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις.

Άλλο ένα επεισόδιο πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε σήμερα, αυτή τη φορά με αφορμή τα πλαστά πιστοποιητικά, τους εμβολιασμών «μαϊμού» και την τροπολογία για την επιβολή κυρώσεων σε όσων εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, καταφέρθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Κινήματος αλλαγής, κάνοντας λόγο για «πράξη ακραίας πολιτικής υποκρισίας και καταστροφικού καιροσκοπισμού».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Χθες, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισαν την επιβολή κυρώσεων σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης. Πρόκειται για μία πράξη ακραίας πολιτικής υποκρισίας και καταστροφικού καιροσκοπισμού. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αναζητούν ψήφους ακόμα και στην ακραία παραβατικότητα, αδιαφορώντας για τη ζημιά που γίνεται στην προσπάθεια επιστροφής της ζωής όλων μας στην πληρότητα της. Η άρνηση επιβολής κυρώσεων αποτελεί ηθική και πολιτική κάλυψη της παρανομίας, η οποία στρέφεται πρωτίστως εναντίον της κοινωνίας».

Ξανθός: Πολιτική αθλιότητα εκ μέρους της ΝΔ

Ο Ανδρέας Ξανθός δεν άφησε να πέσουν… κάτω τα όσα είπε ο Γιάννης Οικονόμου και σε απάντηση του αναφέρεται σε πολιτική αθλιότητα και διαστρέβλωση πολιτικών θέσεων αντιπάλων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε συνολικά μια τροπολογία 6 άρθρων που επεκτείνει (με ΚΥΑ και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών) τη γενικευμένη και τιμωρητική υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Είναι πολιτική αθλιότητα να ισχυρίζεται η ΝΔ ότι αυτή η στάση στην ψηφοφορία στη Βουλή, που ξεκάθαρα συνοδεύεται με στήριξη του καθολικού εμβολιασμού ως πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης, συνεπάγεται άρνηση των αναγκαίων κυρώσεων σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, υπονομεύοντας τη Δημόσια Υγεία και πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στο εμβολιαστικό εγχείρημα», ανέφερε ο κ. Ξανθός.

Κατέληξε δε: «Η διαστρέβλωση των θέσεων και η στοχοποποίηση των πολιτικών αντιπάλων, είναι η τελευταία καταφυγή των αποτυχημένων και όσων έχουν τεράστιες ευθύνες για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα, ακόμα και για τα κενά ασφαλείας στη διαδικασία του εμβολιασμού. Ένα – ένα τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης εξαντλούνται και η 'γύμνια' στη διαχείριση και στην έλλειψη προετοιμασίας του ΕΣΥ απέναντι στο 4ο επιδημικό κύμα, δεν κρύβεται».

Πηγή: ieidiseis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)