Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Προχωρά μήνυση του δημάρχου Αλμωπίας και Αντιδημάρχων του κατά του Π. Σαμάνδη

 

 

Στο στάδιο της προανάκρισης βρίσκεται μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου Αλμωπίας και Αντιδημάρχων του κατά του Πέτρου Σαμάνδη , διαχειριστή της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΑΡΙΔΑΙΑ-ΓΕΓΟΝΟΤΑ.





Ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν οι μάρτυρες.  Πρόκειται για δημοσίευμα του περυσινού Ιούνη και αφορούσε διάφορες πληροφορίες για την καραντίνα της Φούστανης.

Το δημοσίευμα έκανε λόγο για κονδύλια που επρόκειτο να διατεθούν λόγω της πανδημίας  στον Δήμο , αλλά και την  καραντίνα της Φούστανης . Στο δημοσίευμα γινόταν λόγος για όσα φέρονται να ακούστηκαν σε συνεδρίαση της  οικονομικής επιτροπής  ότι κάποια χρήματα θα δοθούν και σε εθελοντές. Το δημοσίευμα καλούσε τον Δήμο Αλμωπίας να διευκρινίσει  τι ακριβώς συμβαίνει για να μην υπάρχουν  διάφορες φημολογίες .Επίσης για να μην εξηγήσει για ποιον λόγο δεν συγκάλεσε την αρμόδια επιτροπή του Δήμου για να εισηγηθεί για την καραντίνα ή όχι της Φούστανης , αλλά την εισηγήθηκε μόνος του κατά παράβαση όλων των νόμιμων διαδικασιών

 Ο Δήμαρχος όμως αντί απαντήσεων  δημόσια ως όφειλε  για την ενημέρωση του κόσμου , επέλεξε  τις μηνυτήριες αναφορές. Προφανώς για να μην μάθει το ευρύ κοινό  για όσα έγιναν .

Δίνει ακόμα την εντύπωση  ότι στόχος του είναι να εκφοβίσει  συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης .

Επίσης δίνει την εντύπωση ότι εκτελεί  και εντολές ακροδεξιών στοιχείων , αφού το χρονικό διάστημα εκείνο διατυμπάνιζε στο δημοτικό συμβούλιο  ότι πρόκειται να υποβάλλει σωρεία μηνύσεων (άλλη ανοησία) κατά άλλου τοπικού μέσου ενημέρωσης γιατί θεωρούσε ότι τον συκοφαντεί.

Δεν τόλμησε όμως ποτέ να το κάνει , επιβεβαιώνοντας ‘άλλες πληροφορίες που τον έφεραν να του «τραβάν» τα αυτιά  βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Φυσικά είναι δικαίωμα  του να προσφεύγει  στην Δικαιοσύνη. Δικαίωμα του κόσμου  όμως  είναι να μάθει τι ακριβώς έχει γίνει και που διατέθηκαν όλα τα κονδύλια ( περίπου 800.000) που πήρε ο Δήμος Αλμωπίας για τον COVID-19.

Παρά τις ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο ουδέποτε απάντησε . Ούτε και πριν λίγες μέρες απάντησε σε όσα είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Παρούτογλου , ότι τα χρήματα του COVID-19  έγιναν ρουσφετολογικές προσλήψεις.

Κύριε Δήμαρχε της Αλμωπίας ο κόσμος περιμένει απαντήσεις και διαφάνεια . Να δούμε πότε θα τις δώσεις. 

 

 

 Η Μελίτα Χισκάκη, μία εκ των μαρτύρων του Μπάτση. Τόσο η δική της μαρτυρία όσο και άλλων μαρτύρων βρίθουν  ψεμμάτων και ανακριβειών 






ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ


Ποσό 280 χιλ. ευρώ διατίθενται στον Δήμο Αλμωπίας, για την καραντίνα της Φούστανης στις αρχές Απριλίου. Μια καραντίνα πρωτοφανής στα παγκόσμια χρονικά. Σύμφωνα με πληροφορίες η αποδοχή του ποσού  εγκρίθηκε  από την οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών την Τρίτη 8 Ιουνίου. Σαράντα χιλιάδες ευρώ πρόκειται να διατεθούν σε υπαλλήλους και άτομα που βοήθησαν τις ημέρες της καραντίνας. Στο μεταξύ μέχρι στιγμής ο Δήμαρχος δεν έχει απαντήσει ακόμα για ποιον λόγο  εισηγήθηκε  την καραντίνα χωρίς να συμβουλευτεί κανέναν ή να συνεδριάσει πρώτα η αρμόδια επιτροπή. Στο μεταξύ μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η δράση εθελοντών που πρόσφεραν αφιλοκερδώς  τότε υπηρεσίες, όπως άφηνε να εννοηθεί η Δημοτική αρχή. Μια επίσημη τοποθέτηση  από τον Δήμοασφαλώς θα έλυνε πολλές απορίες. 


9 σχόλια:

  1. Πέτρο την απολογία σού στο δικαστήριο. Εμείς ξέρουμε!!!Καλά ξεμπερδέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην δημοκρατία συστατικό στοιχείο είναι η κριτική ,ο έλεγχός της εκοστοτε εξουσίας είτε είναι υπηρετούντες στην αυτοδιοίκηση,είτε στην κεντρική σκηνή.Βγαινεις και αντικρούεις με ντουκουμέντα και αποκαλύπτεις την αλήθεια.Όλα τα άλλα είναι απειλές και τρομοκρατία για κλείσεις στόματα.Ηδη κυκλοφορεί στην πιάτσα ότι βουλευτές απειλούν με διώξεις ιστοσελίδες να μην γράφουν να μην αναρτούν τα δελτία τους και να μην γράφουν σχόλια κριτικής και ελέγχου.Τι να πει η Τζάκρη πού την έχουν ξεσκίσει ,αλλά και τον Καρασμάνη.Δημόσια πρόσωπα είναι οφείλουν να ακούν ,να απαντούν και όχι να απειλούν για τις ψευτιές τους,με διώξεις και να είναι στο απυρόβλητο στους τοίχους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κριτική στους δημοσιογράφους ποιος θα τη κάνει; προπαγάνδα στο φουλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βεβαίως όλοι κρίνονται. Δεν μηνύονται. Οι κατέχοντες εξουσία απολογούνται πρώτα στον λαό , όπως οφείλουν.

      Διαγραφή
  4. Όλοι κρίνονται πολύ σωστά. Αυτό που κάνουμε εμείς σαν αναγνώστες είναι να κρίνουμε τα γραπτά του προαναφερόμενου. Δυστυχώς δεν πρόκειται για γραπτά αλλά πρόκειται πάντα για συκοφαντία κ προπαγάνδα που σκοπός του είναι να πλήξει όχι την δημοτική αρχή αλλά προσωπικά ακόμα και οικογενειακά τα συγκεκριμένα πρόσωπα.
    Μπορεί να γράψεις ότι θες για δημάρχους αντιδημάρχους και προέδρους όχι όμως τα οικεία τους πρόσωπα.
    Αυτό δεν είναι ενημέρωση.
    Αυτό είναι κακοήθεια. Και γι'αυτό κρίνεται κ διώκεται. Όλα τα παραπάνω ας τα πει στο δικαστήριο.
    Ακόμα κ η Τζάκρη που αναφέρθηκε πιο πάνω αντέδρασε όταν διάβασε για τα συγγενικά πρόσωπα της.
    Ξαναλέω αυτό δεν λέγεται ενημέρωση. Είναι κάτι άλλο είναι κουτσομπολιά είναι συκοφαντίες και καλά θα κάνει ο οποιοσδήποτε αισθανθεί θιγμένος να αμυνθεί.
    Όλοι θα κριθούμε στο τέλος το ίδιο και η εκάστοτε πολιτική αρχή. Το γνωρίζουμε όλοι ας το μάθουν κ οι κύριοι δημοσιογραφισκοί της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακροδεξιών στοιχείων..... Πω πω τι διαβάζουμε πάλι. Όλα διασταυρωμένα από την δημοσιογραφική σου ιδιότητα.
    Και μετά αναρωτιέσαι γιατί θα διωχθεις δικαστικά. Συνέλθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς και δεν αποφάσισε και έκλεισε ο δήμαρχος ένα ολόκληρο χωριό μόνος. Δεν ήταν δική του απόφαση. Άλλοι έκριναν τα δεδομένα και αποφάσισαν.
    Εσύ και τότε πάλι χοροπηδούσες και τώρα τα ίδια κάνεις.
    Με πρόσχημα πάντα την ενημέρωση γράφεις διαφορά που μόνο ενημέρωση δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά που είναι ο Σαμάντης και μαθαίνουμε καμιά αλήθεια σε αυτό τον τόπο. Κανένας δήμαρχος δεν αποφασίζει για καμιά καραντίνα. Ο Δήμαρχος συγκαλεί την αρμόδια επιτροπή η οποία εισηγείται ανάλογα. Ποτέ μόνος του ο Δήμαρχος. Τι δεν καταλαβαίνεις; Τι άλλη ενημέρωση να σου κάνει ο άνθρωπος συμφεροντολόγε κουφιοκέφαλε;Πότε συγκάλεσε ο Δήμαρχος την επιτροπή; Για ρώτα τον . Ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)