Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Τσίπρας: Αποκαλύψεις για την υπόθεση Αποστολάκη - Είστε η κυβέρνηση των υπουργών του ΛΑΟΣ

Τσίπρας: Αποκαλύψεις για την υπόθεση Αποστολάκη - Είστε η κυβέρνηση των υπουργών του ΛΑΟΣ

Ο κ. Τσίπρας είπε από το βήμα της Βουλής ότι γνώριζε για την πρόταση Μητσοτάκη στον Αποστολάκη. «Τι πίστευε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν θα με ενημέρωνε ο κ. Αποστολάκης που γνωρίζει ότι είναι στενός μου συνεργάτης; Γνωρίζω και περιμένα μια ολόκληρη εβδομάδα τηλεφώνημα του κ. Μητσοτάκη . Δεν τόλμησε να με πάρει!».

Αποκαλύψεις για την υπόθεση με την παρολίγον υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη έκανε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. Έκανε λόγο για νασχηματισμό παρωδία, για κυβέρνηση σε αποδρομή και τόνισε: «Είστε η κυβέρνηση των υπουργών του ΛΑΟΣ».

Ο κ. Τσίπρας είπε από το βήμα της Βουλής ότι γνώριζε για την πρόταση Μητσοτάκη στον Αποστολάκη. «Τι πίστευε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν θα με ενημέρωνε ο κ. Αποστολάκης που γνωρίζει ότι είναι στενός μου συνεργάτης; Γνωρίζω και περιμένα μια ολόκληρη εβδομάδα τηλεφώνημα του κ. Μητσοτάκη . Δεν τόλμησε να με πάρει!».

«Είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να είναι τόσο αμετροεπής; Τόσο αλαζόνας; Τόσο ανίκανος να συνειδητοποιήσει την ανάγκη τούτες τις ώρες να σταματήσει να συμπεριφέρεται σα να απευθύνεται σε ανόητους, σε αδαείς σε πολίτες που δεν καταλαβαίνουν;», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ειδικότερα, είπε ότι πριν μια εβδομάδα από τη Βουλή, για τις πυρκαγιές ο πρωθυπουργός «μας είπε ότι όλα τα έκανε τέλεια και μας επιτέθηκε και από πάνω».

Με αφορμή τον ανασχηματισμό μίλησε για το «μεγαλύτερο φιάσκο που έχει υποπέσει ποτέ πρωθυπουργός της χώρας», υποστηρίζοντας ότι απέδειξε «ότι είναι ένα αδύναμος και ακατάλληλος για τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, πρωθυπουργός».

Ανέφερε ότι αντικαταστάθηκαν οι επικεφαλής υπουργοί των «δήθεν μεγάλων επιτυχιών, της πανδημίας, του δόγματος της τάξης και της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας» και τον κατηγόρησε ότι «επιχείρησε με επικοινωνιακά κόλπα και τεχνάσματα, όχι να δημιουργήσει ένα πλαίσιο συνεννόησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, αλλά να δημιουργήσει εντυπώσεις διεμβολισμού των πολιτικών του αντιπάλων και υφαρπαγής στελεχών».

Μιλώντας ειδικότερα για το ζήτημα με τον Ευ. Αποστολάκη, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: «Ποιος νομίζει ότι είναι ο κ. Μητσοτάκης; Ποιο σύνδρομο μεγαλομανίας και αμετροέπειας τον διακατέχει, που είχε την εντύπωση ότι μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν το τρόπο;».

«Την ίδια στιγμή είχε δίπλα του όλους εκείνους που υποκριτικά υποστήριζε, ενώ τους είχε προγραμμένους», «ενώ παζάρευε την αντικατάστασή τους και την ίδια στιγμή εξυμνούσε το έργο τους», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης μετά τις πυρκαγιές έλεγε ότι όλα πήγαν τέλεια και μας επιτέθηκε κιόλας. Και είχε ήδη αποφασίσει την αντικατάστασή των υπουργών του που κάθονταν δίπλα του. Και τρεις μέρες μετά έκανε το μεγαλύτερο φιάσκο που έχει πέσει ποτέ Πρωθυπουργός, σε έναν ανασχηματισμό παρωδία.

Οι πρώτοι που αντικαταστάθηκαν ήταν οι επικεφαλής των δήθεν μεγάλων επιτυχιών: Της διαχείρισης της πανδημίας, της ασφάλειας, της πολιτικής προστασίας και του τουρισμού.

Με τεχνάσματα επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις διεμβολισμού αντιπάλων και υφαρπαγής στελεχών.

Πόση αλαζονεία, δεν ήξερε ότι απευθύνεται σε έναν σημερινό συνεργάτη και σύμβουλό μου; Αυτή είναι η δήθεν κατανόηση για το τι σημαίνει πολιτική συνεννόηση;

Επί μία εβδομάδα δεν σήκωσε το τηλέφωνο αν και γνώριζα, παρά έβαλε 5 λεπτά πριν τις ανακοινώσεις να ενημερώσει, επιχειρώντας να παγιδεύσει τον κ. Αποστολάκη. Ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν πίστεψε στην ανάγκη συνεννόησης.

Αν ήθελε πολιτική συνεννόηση δεν θα ερχόταν στη Βουλή να μην αναγνωρίσει κανένα λάθος, δεν θα άφηνε δύο χρόνια στο συρτάρι το πόρισμα Γκολντάμερ, δεν θα απέρριπτε την πρόταση νόμου για την αναδιάρθρωση της πολιτικής προστασίας, δεν θα επαλάμβανε την τυμβωρυχία για την τραγωδία στο Μάτι.

Δεν μιλάμε απλά για πολιτικό απατεώνα, αλλά για κραυγαλέα περίπτωση πολιτικού αμοραλισμού. Είναι πράξη πολιτικής αγυρτίας, αντί για πρόσκληση σε συνεννόηση σχεδίαζε πρόσκληση σε αποστασία.

Από κυβέρνηση της Δεξιάς γίνεστε κυβέρνηση της άκρας Δεξιάς. Από εδώ και στο εξής θα είστε η κυβέρνηση του ΛΑΟΣ, του Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας: «Από κυβέρνηση της Δεξιάς γίνεστε κυβέρνηση της άκρας Δεξιάς. Από εδώ και στο εξής θα είστε η κυβέρνηση του ΛΑΟΣ, του Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη. Επιλέξατε στην πιο κρίσιμη θέση στην πανδημία επιλέξατε όχι μόνο έναν ακροδεξιό που δεν έχει την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο, που το καλοκαίρι δήλωνε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί. Την ώρα που η πανδημία ξανά φουντώνει, την ώρα που ανοίγουν τα σχολεία ξανά με 25 και 30 μαθητές ανά τμήμα, όπως ακριβώς έκλεισαν. Την ώρα που παραιτούνται υγειονομικοί γιατί δεν αντέχουν άλλο γιατί δεν ενισχύσατε ούτε με μία πρόσληψη. Και σε όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι στην Υγεία είναι όλα υπό έλεγχο.

Είστε μία κυβέρνηση σε αποδρομή, ο κ. Μητσοτάκης ένας Πρωθυπουργός σε βέρτιγκο για ακόμα μία φορά».


«Ο κ. Μητσοτάκης είναι μακριά από τις αγωνίες των πολιτών που έχασαν τις περιουσίες τους, τη δουλειά τους, που δουλεύουν δεκάωρα για τον κατώτατο μισθό, που έχασαν την επιχείρησή τους, που έμειναν εκτός πανεπιστημίων. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά για αυτούς. Κυβερνά όχι για όσους κάηκε η περιουσία τους αλλά για όσους θέλουν να κάνουν μπίζνες στα καμμένα, όχι για τους 40.000 μαθητές που έμειναν εκτός ΑΕΙ αλλά για όσους θέλουν να πουλάνε πτυχία της δεκάρας, όχι για τους πολίτες και επιχειρηματίες που τρέμουν μην χτυπήσει η τράπεζα για τα χρέη, αλλά για όσους θέλουν να πάρουν τις περιουσίες τους με τον νέο πτωχευτικό. Όχι για τους νέους της χώρας, αλλά για μία ελίτ που θέλει να κερδοσκοπήσει στους κόπους μίας ζωής. Αυτές τις γενιές έχετε βάλει στο σημάδι.
Καταργήσατε το 8ωρο, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καταδικάζετε τους νέους να δουλεύουν δεκάωρα με μισθούς πείνας και τώρα λέτε ότι το να τζογάρετε τις εισφορές τους» σημείωσε ακόμη.

Για το νέο Ασφαλιστικό είπε πως: «Το 2016 η χώρα κατάφερε για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια ότι το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο. Το 2018 επιβεβαιώθηκε και από την Κομισιόν. Ακόμα και ο κ. Βρούτσης και ο κ. Τσακλόγλου. Πριν 1,5 χρόνο η αναλογιστική μελέτη της κυβέρνησής σας επί Βρούτση έλεγε ότι είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό ως το 2070. Μήπως λέτε τώρα ψέματα εσείς κ. Χατζηδάκη; Είναι ορθές οι μελέτες του Βρούτση ή του κ. Χατζηδάκη. Είναι σωστά όσα έλεγε ο καθηγητής Τσακλόγλου πριν 1,5 χρόνο ή όσα λέει ο υπουργός Τσακλόγλου σήμερα;

Μοναδικός στόχος σας είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων με το ασφαλιστικό.

Από τις 30 χώρες που είχαν κεφαλαιοποιητικό σύστημα ασφάλισης, οι 18 επέστρεψαν στο διανεμητικό εδώ και χρόνια.

Ο κόσμος βαδίζει σε ένα πιο ασφαλές μονοπάτι και εσείς επιλέγετε να μας στείλετε καρφί στο γκρεμό. Και βάζετε σε κίνδυνο όχι μόνο την ασφάλιση των πολιτών αλλά και τη δημοσιονομική πορεία της χώρας.

Οι ζημιές από τη μετάβαση θα είναι από 56-70 δισ. Δημιουργείτε μία νέα μαύρη τρύπα που θα διευρύνει το ήδη επιβαρυμένο δημόσιο χρέος της χώρας, που καταφέραμε να διευθετήσουμε το 2018 για μία δεκαετία».

Απάντηση Οικονόμου: «Ντελίριο διχαστικών μηνυμάτων»

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξαπολύει πυρα στον Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του στη Βουλή:

«Την ημέρα που ο Ελληνισμός θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη -έναν άνθρωπο που με τη ζωή, τις υπερβάσεις και την στάση του υπηρέτησε την εθνική ενότητα κι ομοψυχία- ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε ένα ακόμη ντελίριο ψεμάτων, διχαστικών μηνυμάτων και άθλιων προσωπικών επιθέσεων.

Προφανώς είχε ετοιμάσει την ομιλία του πριν ανακοινωθεί η απώλεια του μεγάλου Έλληνα. Το γεγονός όμως ότι επέλεξε να την εκφωνήσει αποδεικνύει, για πολλοστή φορά, πόσο κατώτερος είναι των απαιτήσεων του θεσμικού του ρόλου. Ειδικά τη σημερινή ημέρα, η σύγκριση είναι συντριπτική εις βάρος του. Είναι εκτός τόπου, εκτός θέματος. Και το κυριότερο εκτός εποχής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)