Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Πληθαίνουν τα περιστατικά άρνησης για εμβόλια και ιατρικές πράξεις – «Μεγάλη η συνεργασία των μελών του κινήματος»

Πληθαίνουν τα περιστατικά άρνησης για εμβόλια και ιατρικές πράξεις – «Μεγάλη η συνεργασία των μελών του κινήματος» 


 

 «Συγγενής γυναίκας σε ΜΕΘ μου ζήτησε οπτική επαφή με τη συγγενή του την ώρα της διασωλήνωσης» λέει στο newsbeast ο Στέλιος Λουκίδης, πνευμονολόγος στο Αττικόν

 

« Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου» λέει στο Newsbeast η Άννα Μαστοράκου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σχολιάζοντας τη συντεταγμένη και πανελλαδική δράση που έχει αποκτήσει αυτή τη στιγμή το αρραγές μέτωπο των αρνητών του κορονοϊού και των εμβολίων. Η δράση τους όπως εξηγεί η κα Μαστοράκου, δεδομένου και του σφιχτού τοπίου που έχει πια διαμορφωθεί για τους ίδιους, είναι σε πλήρη εξέλιξη, με την άρνηση τους να περιλαμβάνει ολοένα και περισσότερα – τελευταία «είσοδος» αυτή της άρνησης για διενέργεια rapid test με τη χρήση μπατονέτας (αφού η τελευταία θεωρείται από τους αρνητές ότι προκαλεί καρκίνο).

Της Δήμητρας Τριανταφύλλου

Με το κίνημα των αρνητών να φουντώνει διαρκώς και να δρα με συνεργούς τους ίδιους τους υγειονομικούς, η κατάσταση περνάει πια σε άλλη πίστα, γι’ αυτό άλλωστε και την υπόθεση των εικονικών πιστοποιητικών εμβολιασμού ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας. Την ίδια στιγμή, αυξάνονται και οι εισαγγελικές παραγγελίες για υποθέσεις που τρέχουν από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα.

«Δεν είναι θέμα τρύπων στο σύστημα, είναι θέμα συνέργειας ανάμεσα σε πολλά άτομα» λέει στο Newsbeast ο Μιχάλης Γιάννακος της ΠΟΕΔΗΝ, εξηγώντας τον τρόπο που βρήκαν υγειονομικοί σε διάφορα (απ’ ο τι φαίνεται) νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για να εκδίδουν ή να λαμβάνουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Σημειώνεται ότι εκτός από το Κέντρο Υγείας Παλαμά εξετάζεται και το Κέντρο Υγείας στην Κοζάνη αλλά και το νοσοκομείο στην Ικαρία, με τις υποθέσεις προς διερεύνηση αυτή τη στιγμή να φτάνουν τις 10.

Όπως συνεχίζει να εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ: «Σε κάθε εμβολιασμό είναι παρόντες πολλοί υγειονομικοί ενώ και η διαδικασία απαιτεί πολλά χέρια, την υπογραφή γιατρού στο ιστορικό υγείας του πολίτη, αυτόν που θα εμβολιάσει, αυτόν που θα περάσει τον εμβολιασμό στο σύστημα κ.τ.λ. Όπου υπήρξαν εικονικοί εμβολιασμοί συνεργάστηκαν πολλοί. Έτσι όμως ήρθαν και στο φως αυτές οι απάτες– επειδή κάποιος από τους πολλούς που απασχολούνται στα εμβολιαστικά κέντρα ανακάλυψε την απάτη. Στο εμβολιαστικό κέντρο στον Παλαμά η παρανομία φάνηκε από την έλλειψη υπογραφής στα ιστορικά των ασθενών. Καλούμε όλους τους υγειονομικούς όπου υποψιάζονται ή βλέπουν να συμβαίνουν τέτοιου είδους πράξεις να τις καταγγέλλουν ακόμα και αν αφορούν ανώτερούς τους. Να μη φοβούνται».

Συγγενείς ζήτησαν οπτική επαφή την ώρα της διασωλήνωσης ασθενούς σε ΜΕΘ

Σε κάθε περίπτωση, το κίνημα των αρνητών, δρα όπως λένε οι γιατροί, εδώ και καιρό, απλώς τώρα που στένεψαν τα περιθώρια δείχνει πιο πολύ τα δόντια του. Όπως είπε στο Newsbeast ο Στέλιος Λουκίδης, Καθηγητής Πνευμονολογίας στη Β’ Πνευμονολογική Κλινική (ΕΚΠΑ) του ‘Αττικόν’ : «τον περασμένο Μάρτιο, μέλος της οικογένειας μιας γυναίκας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, μου ζήτησε οπτική επαφή με τη διασωλήνωση για να βλέπουν από κοντά τι θα κάνω. Εννοείται ότι δε συναίνεσα και προχώρησα την κρίσιμη, εκείνη την ώρα, διασωλήνωση ως όφειλα ως γιατρός. Δεν ήταν φυσικά η μοναδική φορά που μας συνέβη στο Αττικόν κάτι τέτοιο».

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας

Την ίδια στιγμή, στην Πάτρα, πόλη με ισχυρό αντιεμβολιαστικό μέτωπο τόσο στους πολίτες όσο και στους ίδιους τους υγειονομικούς, η Άννα Μαστοράκου, πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της πόλης και αντιπρόεδρος τυ Πανελλήνιου ιατρικού Συλλόγου, κατέθεσε σήμερα το πρωί αίτημα στον Εισαγγελέα για παρέμβαση σε κάθε δημόσια εκδήλωση αντιεπιστημονικής άποψης και διασπορά ψευδών ειδήσεων από όπου και να προέρχεται. Μιλώντας στο Newsbeast αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό που ξεχείλισε το ποτήρι: « μια νοσηλεύτρια και παράλληλα και υπάλληλος στο φαρμακείο ενός εκ των νοσοκομείων της πόλης, έκανε δήλωση σε τοπικό ΜΜΕ ότι το εμβόλιο περιέχει…σκέτο νεράκι». 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)