Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Μίκης Θεοδωράκης: Για τρίτη ημέρα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του - Αύριο η κηδεία

 
 
Για τρίτη ημέρα η σορός του μουσικοσυνθέτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών

Το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη ολοκληρώνεται την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου (από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00).

Από τη Δευτέρα, άνθρωποι όλων των ηλικιών περιμένουν υπομονετικά για να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο που με τη μουσική του έκανε την Ελλάδα γνωστή σε όλο τον κόσμο. 

Χθες Τρίτη, η προσέλευση του κόσμου ήταν τέτοια, που αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στο ωράριο για το λαϊκό προσκύνημα. Υψηλές προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων είπαν το τελευταίο αντίο στον παγκόσμιο Έλληνα μουσουργό. Συγκεκριμένα, λίγη ώρα πριν τις 19:00 – ώρα κατά την οποία θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία για την Τρίτη – αστυνομικοί ενημέρωσαν τον κόσμο να απομακρυνθεί από το σημείο. Οι περισσότεροι όχι μόνο δεν αποχώρησαν, αλλά επιχείρησαν να περάσουν κι από τα κιγκλιδώματα έτσι ώστε να πουν το δικό τους αντίο, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, στον Μίκη Θεοδωράκη.


Το προσκύνημα έκλεισε με το τραγούδι «Ένα το χελιδόνι» που τραγουδήθηκε από τον κόσμο, όταν λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου της δεύτερης ημέρας του προσκυνήματος πλημμύρισε την πλατεία μπροστά από τη Μητρόπολη και το εκκλησάκι των Αγίου Ελευθερίου/Παναγίας Γοργοεπήκοου.


Πώς θα γίνει η κηδεία

Την Πέμπτη το πρωί τα Χανιά υποδέχονται τον Μίκη Θεοδωράκη στην τελευταία του κατοικία όπως εκείνος το επιθυμούσε. Η επίσημη διαδικασία για την κηδεία έχει ως εξής:

  • Άφιξη της σορού το πρωί της Πέμπτης στις 7.30 στο λιμάνι της Σούδας
  • Αυτοκινητοπομπή μέχρι την πλατεία της Δημοτική Αγοράς Χανίων όπου στη συνέχεια θα συνοδευτεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων όπου θα τεθεί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα.
  • Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή η σορός στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά όπου θα τελεστεί εξόδιος ακολουθία στις 13.00 το μεσημέρι.
  • Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας θα συνοδευτεί πεζή η σορός στο κοιμητήριο του Γαλατά για να γίνει η ταφή.
  • Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα από τον δήμαρχο Χανίων κατόπιν συνεννόησης με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και τον πληρεξούσιο πρόεδρο, Γιώργο Αγοραστάκη.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)