Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Ούτε την κάρτα εισόδου των φοιτητών στα Πανεπιστήμια ετοίμασε η κυβέρνηση-Κούφια λόγια για τις εντυπώσεις!

Ούτε την κάρτα εισόδου των φοιτητών στα Πανεπιστήμια ετοίμασε η κυβέρνηση-Κούφια λόγια για τις εντυπώσεις!

 
 
Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

 Νέα ήττα της κυβέρνησης και της αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ- Ψάχνουν τρόπο και να μην μπει η Αστυνομία στα Πανεπιστήμια και, παράλληλα, να κρατήσουν και τα προσχήματα.

Δεν είναι απλώς και μόνο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψάχνει τώρα τρόπο να μην μπει στα Πανεπιστήμια η Αστυνομία, αλλά δεν έχει λάβει μέτρα που χρειάζονται για την απλή φρούρηση των Ιδρυμάτων!

Από το Νοέμβριο του 2019 η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει την θέσπιση της κάρτας εισόδου στα πανεπιστήμια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταλήψεις και την εγκληματικότητα! Η κάρτα εισόδου είναι, άλλωστε, ένα μέτρο που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ θα είχε τη στήριξη ή την ανοχή μέρους της αντιπολίτευσης!

Και όμως, η κυβέρνηση δυόμισι χρόνια μετά δεν έκανε τίποτε ούτε στο συγκεκριμένο! Ούτε καν επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το διάστημα της πανδημίας προκειμένου να γίνουν στα Πανεπιστήμια οι σχετικές εγκαταστάσεις, να γίνουν οι πόρτες που χρειάζονται, οι διαγωνισμοί για την κάρτα εισόδου που θα δινόταν στους φοιτητές κοκ.

Αφού κατασυκοφάντησαν τα ελληνικά πανεπιστήμια, κάποια εκ των οποίων συμπεριλαμβάνονται στα καλύτερα του κόσμου, ως άντρο «εγκληματιών» και «κέντρα διακίνησης ναρκωτικών», ξαφνικά το θέμα εξαφανίστηκε από τη δημοσιότητα. Προφανώς το πρόβλημα που υπάρχει είναι τέτοιο που δεν χρειάζεται πλέον «πρόθυμους δημοσιογράφους» σε «πρόθυμα» τηλεοπτικά μέσα για να κάνουν την τρίχα τριχιά, με πραγματικό στόχο της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της το-πάλαι ποτέ-φοιτητικό κίνημα, που τείνει όμως να νεκραναστηθεί από τέτοιες πρακτικές!

Σημείο καμπής υπήρξαν τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, τα οποία και ανάγκασαν την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί βλέποντας πως μόνο περίπατος δεν θα ήταν η αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια, με τη χώρα να θυμίζει Τουρκία του Ερντογάν. Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» είχαν πρώτα αποκαλύψει την επιλογή της κυβέρνησης να απεμπλακεί από την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, οι αντιδράσεις όμως κάποιων φανατικών υποστηρικτών του θέματος (η «εκσυγχρονίστρια» καθηγήτρια Βάσω Κιντή, μάλιστα, με ένα ιδιαίτερα επιθετικό άρθρο είχε προειδοποιήσει το Μαξίμου να μην κάνει πίσω») την οδήγησαν σε μερική –μόνο- υπαναχώρηση!

Η νέα πολιτική κατάσταση, όμως, που έχει δημιουργηθεί, οδηγεί την κυβέρνηση σε σκέψεις απεμπλοκής από την προσπάθεια να βάλει την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τηρώντας όμως ταυτόχρονα και τα προσχήματα. Οι εξελίξεις στα Πανεπιστήμια, τώρα που είναι ανοιχτά, θα κρίνουν πολλά. Τόσο στο μέτωπο του κορονοϊού, όσο και σε επετείους όπως το Πολυτεχνείο και η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου! 

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)