Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Έρευνα έδειξε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης Covid-19 στις πτήσεις είναι κάτω από 0,1%!

Σύμφωνα με έρευνα της Delta Air Lines, κάτω από 0,1% είναι ο κίνδυνος μετάδοσης του Covid-19 κατά τη διάρκεια πτήσης, με απαραίτητη προϋπόθεση ότι όλοι οι επιβάτες έχουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ώρες πριν από την επιβίβαση.

Η έρευνα εξέτασε τα υγειονομικά δεδομένα σχεδόν 10.000 επιβατών, που είχαν αρνητικό τεστ 72 ώρες πριν, στις πτήσεις της Delta μεταξύ Νέας Υόρκης (αεροδρόμιο JFK) και Ατλάντα προς Ρώμη. Όπως τονίζεται, διαπιστώθηκε ότι ένα μοριακό τεστ Covid-19, που πραγματοποιήθηκε εντός 72 ωρών από την αναχώρηση, θα μπορούσε να μειώσει δραστικά το ποσοστό των ατόμων που έχουν μολυνθεί ενεργά στο αεροσκάφος σε επίπεδο που είναι σημαντικά χαμηλότερο από τα ενεργά ποσοστά μόλυνσης της κοινότητας.

Για παράδειγμα, όταν το μέσο ποσοστό μόλυνσης της κοινότητας ήταν στο 1,1% (περίπου ένα στα 100 άτομα) τα ποσοστά μόλυνσης στις πτήσεις με επιβάτες που είχαν αρνητικό τεστ ήταν 0,05% ή πέντε στους 10.000 επιβάτες.

Ο επικεφαλής στην Υπηρεσία Υγείας του αμερικανικού αερομεταφορέα, Dr Henry Ting, δήλωσε: “Όταν συνδυάσετε το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό μόλυνσης σε πτήση με επιβάτες που είχαν αρνητικό τεστ με τα μέτρα προστασίας στο αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένων της υποχρεωτικής μάσκας και του φιλτραρίσματος του αέρα, ο κίνδυνος μετάδοσης είναι λιγότερο από ένα κρούσμα στο ένα εκατομμύριο επιβατών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου, για παράδειγμα”.

Η μελέτη ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020, εξετάζοντας την εξέλιξη των μολύνσεων σε πτήσεις με επιβάτες που είχαν κάνει το τεστ 72 ώρες και πριν και επέτρεψε την είσοδο χωρίς καραντίνα από τις ΗΠΑ στην Ιταλία.

Πηγή: travelstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)