Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Αυτά είναι τα νέα μέτρα - σταυρόλεξο στα σχολεία με rapid test και καραντίνα

Αυτά είναι τα νέα μέτρα - σταυρόλεξο στα σχολεία με rapid test και καραντίνα

 
 
Τα νέα μέτρα στα σχολεία μοιάζουν με σταυρόλεξο. Πότε κάνουν οι μαθητές rapid test. Μπέρδεμα με τη σωστή χρήση μάσκας και την καραντίνα.

Λίγες μέρες μένουν για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, που χτυπάει στις 13 Σεπτεμβρίου, με τα αρμόδια υπουργεία και τους επιστήμονες να αλλάζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας, είναι πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς η δια ζώσης διδασκαλίας καθώς το κλείσιμο τμημάτων θα είναι έσχατη λύση, αφού πρώτα αρρωστήσει το μισό τμήμα.

Τις επόμενες ημέρες, θα παρουσιαστούν τα νέα πρωτόκολλα που θα αφορούν στα νέα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται στις σχολικές μονάδες.

Οι μάσκες αναμένεται να παραμείνουν τόσο στους κλειστούς όσο και στους ανοιχτούς χώρους, ενώ η σωστή χρήση μάσκας συνδέεται πλέον με την καραντίνα.

Σύμφωνα με τη νεότερη οδηγία του υπουργείου Παιδείας από 13 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα έναρξης του νέου διδακτικού έτους 2021-2022, οι εκπαιδευτικοί θα οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Το κόστος είναι 10 ευρώ το τεστ.

Αναφορικά με τους μαθητές, αναμένεται πως θα κάνουν δύο self test ανά εβδομάδα, τα οποία θα δίνονται δωρεάν.

Αυτά είναι τα μέτρα στα σχολεία

Όταν νοσήσει μαθητής ενός τμήματος, ο διπλανός του στο θρανίο τίθεται σε καραντίνα. Όσοι κάθονται στο μπροστά και στο πίσω θρανίο, τίθενται και αυτοί σε καραντίνα εφόσον δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας και είναι ανεμβολίαστοι. Τώρα ποιος θα κρίνει αν έκαναν σωστή χρήση μάσκας ή όχι μένει να φανεί. Από την καραντίνα επιστρέφουν μία εβδομάδα μετά με αρνητικό rapid test.

Οι υπόλοιποι μαθητές του τμήματος εφόσον είναι ανεμβολίαστοι θα κάνουν ένα rapid test, και εφόσον είναι αρνητικό θα ακολουθήσουν δύο self test μέσα στην εβδομάδα, και την έβδομη μέρα θα επαναλάβουν το rapid test.

Για όσους μαθητές είναι εμβολιασμένοι θα γίνονται δύο τεστ στην αρχή και στο τέλος της εβδομάδας. Όλοι παραμένουν στο σχολείο εφόσον δεν βγουν θετικοί στον ιό.

Το τμήμα κλείνει μόνο όταν διαπιστωθεί ότι κρούσματα είναι πάνω από τους μισούς μαθητές, δηλαδή 50% + 1.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν καθώς – όπως είπε – δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση.

Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση συζητά το θέμα σχετικά με τα νέα πρωτόκολλα, με την επιτροπή των ειδικών και τις επόμενες ήμερες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

«Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής», σημείωσε η κ. Κεραμέως. Πρόσθεσε δε, ότι το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών είναι εμβολιασμένο. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)