Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Επίθεση με βιτριόλι: Ομόφωνα ένοχη η 37χρονη - Κάθειρξη 15 ετών

 

Ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έκρινε το δικαστήριο την 37χρονη Εφη Κακαράντζουλα για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Επίσης η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της απείθειας λόγω της αντίστασης που προέβαλε κατά τη σύλληψή της.

Λίγη ώρα αργότερα το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση των συνηγόρων της και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, καταδικάζοντας την 37χρονη σε κάθειρξη 15 ετών.

Νωρίτερα, οι δικηγόροι της 37χρονης επεδίωξαν να πείσουν το δικαστήριο για τη μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου ζήτησε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου λέγοντας πως μόνο αυτό το ελαφρυντικό διεκδικεί για την εντολέα του καθώς η οικονομική της κατάσταση δεν της επιτρέπει να δείξει εμπράκτως την ειλικρινή της μεταμέλεια.

Λίγο πριν αποσυρθεί το δικαστήριο για να διασκευτεί, ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στην υπεράσπιση τονίζοντας τα εξής:

«Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει... Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της 37χρονης για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κάνοντας λόγο για ανθρωποκτόνο εγωισμό αλλά και για σχέδιο εξόντωσης με το βιτριόλι. 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)